More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΚατασκευέςΑυτός ο ελέφαντας χορεύει ασταμάτητα...

    Αυτός ο ελέφαντας χορεύει ασταμάτητα…

    Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη έφτιαξαν έναν ελέφαντα που χόρευε. Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Χόρευε μόνο όταν του φώναζε στο αυτί του ένας ψύλλος να χορέψει. “Χόρεψε για τον ψύλλο το γίγαντα”. Κι ήταν τόσο μεγάλος αυτός ο ψύλλος στο μυαλό του ελέφαντα που δε μπορούσε να αντισταθεί. Ξεκινούσε να χορεύει στο ένα πόδι, να κουνάει τον ποπό του πέρα δώθε, μπορεί και φιγούρες χορευτικές να έκανε.

    Εμείς στην τάξη, πώς θα κάναμε έναν ελέφαντα να χορεύει; Εύκολο! Θα βρούμε έναν ψύλλο και θα του τον κολλήσουμε βδέλλα στο αυτί! Μμμ!! Όχι και τόσο εύκολο. Έτσι λοιπόν, αναδύθηκαν μπροστά μας σα συννεφάκι δύο λύσεις: ένας ελέφαντας από μπαλόνι, εκπληκτικά σεισμόπληκτος στο παραμικρό μας κούνημα, και ένας ελέφαντας πάνω σε ελατήριο!

    Μπαλόνι για σώμα, κάνσον ροζ και μοβ για αυτιά (τσακισμένα στην άκρη εσωτερικά για να κολλήσουμε με κάποια ταινία η σελοτέιπ)
    Τέσσερα χρωματιστά καλαμάκια κοντά στα χρώματα του μπαλονιού που επιλέγουμε για πόδια (εσείς έχετε τη δυνατότητα να συμπεριφερθείτε υγιώς και να τον κάνετε γκρι)
    Μαρκαδόροι για τις λεπτομέρειες του προσώπου
    Τέσσερα πλαστικά ποτηράκια ενωμένα μεταξύ τους με κορδέλα ή σπάγγο (τρύπα στη μέση τους) για προβοσκίδα ευλύγιστη και καμαρωτή!

    Ο ελέφαντας είναι έτοιμος! Βρείτε ποιος θα κάνει τον ψύλλο τον ψιθυριστή και ξεκινήστε το χορό!

    ΥΓ: εναλλακτικά όπως είπαμε ένα ελατήριο ως βάση μπορεί να κάνει τον ελέφαντά σας να χορεύει οπουδήποτε τον στήσετε. Αλλά αυτά αν βρείτε ελατήριο με διάμετρο πάνω από 3 πόντους. Εμείς, απέναντι σε μια μάντρα που κάνει βίδες τα αυτοκίνητα δε βρήκαμε τίποτα.

    elefantascraft

    elefantascraft3

    elefantascraft2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular