More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσειςΒιωματικό εργαστήρι ψυχοδράματος στο ANASA Cultural Center

    Βιωματικό εργαστήρι ψυχοδράματος στο ANASA Cultural Center

    Πότε: 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 10:00-16:00
    Τι: Βιωματικό εργαστήρι ψυχοδράματος
    Ποιοι: Ροδούλα Ζορμπά-Κατερίνα Καϊσίδου
    Που: ANASA Cultural Center, Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός 

    anasa2Ένα βιωματικό εργαστήρι ψυχοδράματος προκειμένου να γνωρίσετε αυτό το είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας, με απώτερο στόχο το ξεκίνημα ως το τέλος του μήνα, μιας καινούριας ψυχοδραματικής ομάδας που θα συναντιέται μια φορά την εβδομάδα.

    Σε μια συνάντηση ψυχοδράματος, τα άτομα, αρχικά άγνωστα μεταξύ τους, αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, να δένονται και να αγγίζουν ολοένα και περισσότερο τα θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αλληλοστήριξης.
    Ένα άτομο κάθε φορά, ο οποίος εκφράζει και τη δυναμική της ομάδας την εκάστοτε στιγμή, γίνεται ο πρωταγωνιστής της ομάδας. Με σεβασμό στο ρυθμό και την προσωπικότητά του, ο συντονιστής τον ακολουθεί στην εκδραμάτιση επί σκηνής της πραγματικότητας, όπως εκείνος τη βιώνει, ώστε ανακαλύπτει καινούριες πτυχές της προσωπικότητάς του, μπαίνει στη θέση άλλων σημαντικών ανθρώπων της ζωής του, βλέπει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά, αποκτά επίγνωση και βρίσκει μέσα του τις απαντήσεις στα ερωτήματά του, χωρίς να δέχεται παθητικά έτοιμες λύσεις και συμβουλές.
    Τα άλλα μέλη της ομάδας συμμετέχουν και στηρίζουν τον πρωταγωνιστή στο δράμα του, μοιράζονται μαζί του όσα βίωσαν και οι ίδιοι και εκφράζουν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες, φτιάχνοντας μια ομαδική αγκαλιά με τον συντονιστή συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης.
    Το ψυχόδραμα απευθύνεται σε όλα τα άτομα, διαφόρων ηλικιών, εμπειριών ζωής, και κουλτούρας. Αφορά όλους, όσοι θέλουν να ανοίξουν ακόμα περισσότερο προς τη ζωή, να διευρύνουν τους ορίζοντες της αντίληψης, της αίσθησης και των συναισθημάτων τους και να σχετίζονται αρμονικά με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

    Σύμφωνα με την φιλοσοφία του ψυχοδράματος: “Εμείς είμαστε ο πρωταγωνιστής της ζωής μας και μπορούμε να γράψουμε και να ξαναγράψουμε το σενάριό μας.”

    O αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
    Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ.
    Επικοινωνία: 697-3080486 (Κ. Καϊσίδου), 6977326147 (Ρ. Ζορμπά)

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular