More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετών"Βροχή" και "Χιόνι", από τον Σαμ Άσερ και μια μαγική τριλογία Picture...

    “Βροχή” και “Χιόνι”, από τον Σαμ Άσερ και μια μαγική τριλογία Picture book

    Τελικά ο Σαμ Άσερ μας επιφύλασσε τριλογία (ας μην προτρέχω κιόλας μήπως και συνεχίσει απροσδόκητα τη σειρά). Μετά το τρυφερό “Ήλιος” που γοητεύει με το λυρισμό και τον τρόπο που φωτίζει την ιδιαίτερη σχέση παππού-εγγονού κάτω από τον καυτό ήλιο, ο ανερχόμενος Βρετανός συγγραφέας επανέρχεται με δύο ακόμα βιβλία, με τους ίδιους πρωταγωνιστές να ανταμώνουν μια μέρα βροχερή και μια μέρα χιονισμένη. “Βροχή” και “Χιόνι” οι λιτοί τίτλοι τους.

    Ένας εγγονός. Ένας παππούς. Έξω βρέχει. Ο μικρός ανυπομονεί να βγει, να μαζέψε σταγόνες με το στόμα, να τσαλαβουτήσει σε νερόλακκους, να καθρεφτιστεί στη γυαλάδα του νερού. Όμως ο παππούς του είπε να περιμένουν να σταματήσει η βροχή. Μα η βροχή δεν σταματούσε. Και η φαντασία του μικρού καλπάζει. Θέλει να πάει ένα ταξίδι με τα τέρατα της θάλασσας, θέλει να επισκεφτεί τη φημισμένη πλωτή πόλη, θέλει να ζήσει περιπέτειες. Όμως βρέχει. Τι θα γίνει; Θα σταματήσει ποτέ η βροχή; Κι όταν σταματήσει, τι θα σκαρώσουν οι δυο τους;

    Χιόνιζε έξω. Ο μικρός ανυπομονεί να βγει στο χιόνι, πρώτος, πριν απ’ όλους. Μα ο παππούς αργεί κι όλο κάτι του θυμίζει. Το κασκόλ του, το σκουφί του. Μα έχουν αργήσει, ο μικρός εκνευρίζεται λίγο, όλα τα σκυλιά και τα γατιά έχουν βγει ήδη στο χιόνι, θα τα χάσουν και αυτά αν αργήσουν λίγο ακόμη. Ο παππούς όμως ήξερε. Του είπε ότι πιθανότατα όλος ο ζωολογικός κήπος ήταν εκεί έξω. Βγήκαν. Κάτι άρχισε να βλέπει ο μικρός. Τι είναι αυτό; Ελέφαντας; Ελέφαντας στο χιόνι; Για κάποια πράγματα τελικά αξίζει να περιμένεις.

    Μαζί με τον “Ήλιο”, ο συγγραφέας και εικονογράφος Σαμ Άσερ δημιουργεί μια τριλογία-ύμνο στη φαντασία, στο αυτοσχεδιαστικό, απελευθερωτικό παιχνίδι, την ιδιαίτερη σχέση παππού-εγγονού και την απίστευτη θέληση του παππού να ταξιδέψει τον εγγονό του μαγικά με το ανεξάντλητο όχημα της φαντασίας.

    Τρεις τρυφερές, λυρικές περιπέτειες με σύντομο, μεστό κείμενο, παιχνιδιάρικες καρτούν εικόνες, ανάγλυφο και ιριδίζον εξώφυλλο, δυο ήρωες που ζηλεύεις την αξιοθαύμαστη σχέση τους και τους θες να ζουν κοντά σου και τα τρία βασικά καιρικά φαινόμενα να στεφανώνουν τη δράση τους αλλά να μην διαταράσσουν την ειλημμένη απόφασή τους να παίξουν, να χαρούν, να ταξιδέψουν και εν τέλει να απολαύσουν κάθε στιγμή τους. Μαζί.

    Βροχή. Χιόνι. Ήλιος. Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Δείτε εδώ την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου “Ήλιος

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ήλιος
    Βροχή
    Χιόνι
    Τίτλος πρωτοτύπου: Sun-Rain-Snow
    Συγγραφέας: Σαμ Άσερ
    Εικονογράφηση: Σαμ Άσερ
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Ιούνιος-Οκτώβριος 2018
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 22,7 Χ 30,5
    ISBN: 978-618-01-2505-4
    978-618-01-2506-1
    978-618-01-2507-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular