More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΣτοχασμοίΓιατί να διαβάσω τα βιβλία της ISOL

    Γιατί να διαβάσω τα βιβλία της ISOL

    Τα βιβλία της Isol* τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Martis αξίζει να τα αναζητήσει κανείς. Η πρωτοτυπία στη σύλληψη, η ευρηματικότητα, η διαδραστική σχέση με τον αναγνώστη είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά των βιβλίων της Isol η οποία μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από μια εντελώς διαφορετική οπτική.

    Νοτούρνο, Συνταγές για όνειρα
    Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, αναζητήστε το! Είναι ένα βιβλίο μαγικό! Η πρωτότυπη σύλληψη και η εξαιρετική δημιουργική διάθεση συνθέτουν ένα βιβλίο το οποίο αποτελεί μια έκπληξη για τον αναγνώστη η οποία εξελίσσεται σε ένα αναγνωστικό ταξίδι φαντασίας, έκφρασης και συνδυαστικής σκέψης. Οι εικόνες έχουν δημιουργηθεί από ένα ειδικό μελάνι αόρατο στο φως της μέρας, το οποίο όμως εμφανίζεται έπειτα από έκθεση στο φως της λάμπας αποκαλύπτοντας σκηνές της καθημερινότητας. Μακροβούτια, συμπαθητικά κουνέλια, γάτες ξεπηδούν από τις σελίδες καθώς εκτίθενται στο φως κι έπειτα μαγικά εξαφανίζονται αφήνοντας στον αναγνώστη το χώρο και το χρόνο να «πιαστεί» από το όνειρο αλλά κατόπιν να σκαρώσει τα δικά του ονειρικά ταξίδια. Τα όνειρα της Isol μπορούν να γίνουν λέξεις, καινούριες εικόνες, παντομίμα, θεατρικά δρώμενα… Η συνταγή είναι μία: Δημιουργικότητα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την έκδοση. Τα εξωκειμενικά και παρακειμενικά στοιχεία του βιβλίου, το μικρό μέγεθος, η χρήση του σπιράλ είναι επιλεγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η παιδικότητα και το βιβλίο να είναι τελικά φιλικό στον αναγνώστη.

    Project Management 200-125 practice exam Professional (PMP) is an 300-075 training internationally 300-075 training recognized[citation needed] professional designation offered by the Project Management 300-075 training 200-125 practice exam Institute (PMI). 300-075 training As of March 2018, there 210-260 test download are 833,025 active PMP certified individuals and 286 chartered chapters across 210 countries and territories worldwide. The exam 200-125 practice exam is based on the 210-260 test download PMI Project 210-260 test download Management 300-075 training 200-125 practice exam Body of Knowledge. 210-260 test download The exam consists of 200 multiple choice 300-075 training questions written against the PMBOK specification and the PMP Code of Ethics. The exam is closed 210-260 test download 200-125 practice exam book; no reference materials are allowed. The global network of Prometric testing 300-075 training centers provides the PMP exam as 210-260 test download a computer-based test. They also offer a paper-based option for locations with no nearby Prometric testing centers. The exam consists of 200 questions (“items”). 25 210-260 test download are pre-release items, 210-260 test download which 200-125 practice exam are 300-075 training not included in exam scoring. Prometric 300-075 training calculates the score based on the other 175 items. Each multiple-choice item 300-075 training has one correct answer and 210-260 test download three 300-075 training incorrect answers. Candidates who take 210-260 test download the computer-based test receive their results 200-125 practice exam (passed 200-125 practice exam or not passed) immediately upon 210-260 test download 200-125 practice exam completion. PMI also evaluates proficiency 300-075 training levels in each project management process group in 4 levels. Above Target, 300-075 training Target, Below 200-125 practice exam 300-075 training Target, and Needs Improvement. 200-125 practice exam Examiners 200-125 practice exam provide these results to the candidate 210-260 test download on a 300-075 training score 210-260 test download 210-260 test download report after 210-260 test download 210-260 test download the examination. Candidates 200-125 practice exam who take paper-based tests receive their test results and score reports typically within 4 weeks. Research shows 200-125 practice exam that the 200-125 practice exam 300-075 training most difficult Knowledge 200-125 practice exam areas of the PMP? exam are Quality Management, Integration Management, and Time Management.

    Η Άννα Παπαφίγκου, η οποία μαζί με τον Γιάννη Γκανά ίδρυσε της εκδόσεις Martis, είναι θεατρολόγος. Επισκέφτηκε το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης και το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής και «έφτιαξε» μαζί με τα παιδιά μοναδικές συνταγές για όνειρα! Η ανταπόκριση των παιδιών, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες,  ήταν πραγματικά ενθουσιώδης!

    Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι
    «Κυρία, αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά έξυπνο!» λέει με ενθουσιασμό ο εξάχρονος Φώτης μόλις ολοκληρώνουμε την ανάγνωση του βιβλίου Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι. ‘Έχει τόσο δίκιο! Πρόκειται για ένα βιβλίο ακορντεόν, διπλής όψης και διπλής ανάγνωσης από σκληρό χαρτόνι.

    Η Isol για άλλη μια φορά μεγαλουργεί δημιουργώντας ένα μαγικό βιβλίο! Η ιστορία είναι εξαιρετικά απλή αλλά όπως σχεδόν όλα τα πράγματα στη ζωή, δεν έχει μόνο μία όψη.

    Η πρώτη ανάγνωση της ιστορίας έχει ως κεντρικό ήρωα και αφηγητή ένα αγόρι. Το αγόρι βρίσκει ένα παπάκι και με αυτό κάνει χίλια δυο παιχνίδια. Το τοποθετεί στο κεφάλι του, στη μύτη του, παίζει μαζί του στο μπάνιο.

    Γυρίζοντας το βιβλίο έχουμε την αφήγηση της ίδιας ακριβώς ιστορίας μόνο που αυτή τη φορά αφηγητής είναι το μικρό παπάκι. Το παπάκι εξιστορεί τη συνάντησή του με το αγόρι και τα παιχνίδια που κάνουν μαζί. Το παπάκι ανεβαίνει στο κεφάλι του αγοριού, στη μύτη του, κολυμπάει στη μπανιέρα του.

    Οι δύο ιστορίες έχουν ακριβώς την ίδια εικονογράφηση αλλά σε διαφορετικό φόντο, κίτρινο όταν η αφήγηση γίνεται από το αγόρι και γαλάζιο όταν η αφήγηση γίνεται από το παπάκι. Ο τίτλος και το κείμενο διαφοροποιούνται αλλάζοντας την οπτική γωνία.

    Η Isol δεν αφηγείται απλώς μια ιστορία. Μυεί τους μικρούς αναγνώστες στην εμπειρική ανίχνευση της μεταβλητής εστίασης με τρόπο μαγικά απλό! Λαμβάνοντας υπόψη τον εγωκεντρισμό των μικρών παιδιών μέσω της ιστορίας της δίνει την οπτική του «άλλου» παρέχοντας μέσω της λογοτεχνίας μια ευκαιρία για διεύρυνση της άποψης για τον κόσμο. Η διπλή εστίαση προσφέρει μια εντελώς άλλη νοηματοδότηση στα γεγονότα καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση, την ερμηνεία και εντέλει τον δημοκρατικό διάλογο μέσα από έναν τρόπο ευρηματικό και παιγνιώδη. Ακόμα και η θήκη του έγινε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών…

    Συνέντευξη ISOL: «Τα παιδιά αντλούν μηνύματα όταν είμαστε πραγματικά εκεί, βλέποντας τον κόσμο μαζί τους»

    Πετίτ, το τέρας
    Τίποτα στη ζωή δεν έχει μόνο μία όψη. Πολύ περισσότερο οι άνθρωποι. Ο μικρός Πετίτ αναρωτιέται ποιος πραγματικά είναι κι αν τέλος πάντων είναι καλός ή κακός!

    Δεν ξέρει αν είναι καλός ή κακός μαθητής αφού στη γλώσσα είναι καλός και στα μαθηματικά κακός. Όταν τραβάει τα μαλλιά των κοριτσιών είναι κακός αλλά όταν παίζει με τον σκύλο του είναι σίγουρα καλός…

    Οι άνθρωποι δεν χωράνε στα «καλούπια» του «καλού» και του «κακού» αυτό πρεσβεύει η Isol όχι μόνο με το κείμενό της αλλά και με τις εικόνες της οι οποίες καθώς χρώματα και σκίτσα δείχνουν να μην ταυτίζονται ακριβώς.

    Νουμεράλια
    Από τις εκδόσεις Μάρτης κυκλοφορεί και αυτό το εξαιρετικό βιβλίο σε εικονογράφηση της Isol και κείμενο του Χόρχε Λουχάν. Συγγραφέας και εικονογράφος έφτιαξαν ένα βιβλίο για τους αριθμούς, ένα βιβλίο για τη ζωή.

    Μπαλόνια, ζώα μικρά, μεγάλα και κλεψύδρες γίνονται αφορμή για δημιουργικές περιπλανήσεις γεμάτες φαντασία και συνειρμούς. Το κάθε δισέλιδο του βιβλίου θα μπορούσε να αποτελεί μια αυτόνομη ιστορία. Η ανάποδη καρέκλα που παραπέμπει στο αριθμό τέσσερα  μας ξάφνιασε ευχάριστα, όπως άλλωστε και οι τρεις σωματοφύλακες που γίνονται έξι χάρη στο καθρέφτισμά τους!

    Βιβλία με αριθμούς ή για αριθμούς έχουμε διαβάσει αρκετά. Το βιβλίο Νουμεράλια δεν είναι ακόμα ένα. Χάρη στην επιτυχημένη αγκύρωση εικόνας και λόγου, που εναρμονίζονται υπέροχα, αλλά χωρίς να στερούνται της αυτόνομης έκφρασής τους, έχουμε στα χέρια μας ένα υπέροχο βιβλίο! Ο λόγος του Χόρχε Λουχάν είναι σύντομος, αλλά ποιητικός. Οι εικόνες της Isol από την άλλη πλευρά, είναι πρωτότυπες, έξυπνες, χιουμοριστικές και δίνουν έμφαση σε εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των σωματοφυλάκων που καθώς καθρεφτίζονται στο νερό, τα μουστάκια τους αντικαθιστανται από ψάρια και λιβελούλες και τα καπέλα τους από νούφαρα και βατράχια. Για να μην αναφερθούμε στο ευρηματικό σκηνικό της κλεψύδρας του αριθμού οκτώ, που αποτελεί μια ολόκληρη εγκιβωτισμένη ιστορία χωρίς λόγια! Τα δε εσώφυλλα του βιβλίου με την αριθμογραμμή, αλλά και την κάθετη αρίθμηση είναι από μόνα τους μια πρόκληση για τον αναγνώστη, να μετρήσει, να ονειρευτεί και να ταξιδέψει.

    Τα βιβλία της Isol αξίζει να τα αναζητήσει κανείς για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς ακόμα τους οποίους θα ανακαλύψετε καθώς ταξιδεύετε στις σελίδες τους!

    *Η Αργεντινή Isol (Marisol Misenta) γεννήθηκε το 1972 στο Μπουένος Άιρες. Είναι συγγραφέας, εικονογράφος, εικαστικός. Παράλληλα ασχολείται με το τραγούδι. Το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award του Swedish Arts Council, για τη συνολική της προσφορά στην παιδική λογοτεχνία. Οι εκδόσεις Martis μας έχουν δώσει την ευκαιρία της αναγνωστικής απόλαυσης τεσσάρων αριστουργηματικών βιβλίων της Isol!

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular