More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΓιώτα Αλεξάνδρου για τον Φον τον Φοβερό

    Γιώτα Αλεξάνδρου για τον Φον τον Φοβερό

    Γιώτα Αλεξάνδρου, book secret για τον Φον τον Φοβερό, στο ELNIPLEX:

    «Με συνάρπαζε για αρκετά χρόνια η ιδέα μιας σχετικής ιστορίας. Με αποθάρρυνε, όμως, το γεγονός ότι έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τους φόβους των παιδιών. Αναζητώντας μια πρωτότυπη, διαφορετική οπτική, παρουσιάστηκε μπροστά μου ο Φον Φόβος και μου έκλεισε το μάτι. Θα σου πω εγώ την ιστορία μου, είπε και άρχισε να οδηγεί το χέρι μου πάνω στο χαρτί. Χαμογελούσα με τα παθήματα και τις αντιδράσεις του και η αλήθεια είναι ότι καταδιασκέδασα το ταξίδι μαζί του. Έτσι προέκυψε η ιστορία του Φον του Φοβερού που δεν είναι τόσο φοβερός, αν μάθεις το μυστικό του και που μπορεί να γίνει φίλος σου, αντί να σε τυραννάει και να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Μόλις την ολοκλήρωσα, συμβουλεύτηκα φυσικά και κάποιον ειδικό, για να είμαι σίγουρη για την καταλληλότητα της ψυχολογικής και παιδαγωγικής προσέγγισης. Η ιστορία στη συνέχεια ζωντάνεψε με τις υπέροχες εικόνες της ταλαντούχας Αιμιλίας Κονταίου και έγινε ένα καλαίσθητο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

    Γιατί ο φόβος είναι ένα πανανθρώπινο συναίσθημα που όλοι νιώθουμε κάποιες στιγμές, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, συνειδητά ή ασυνείδητα, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής ή γεωγραφικής προέλευσης. Στο βαθμό που τον επεξεργαζόμαστε και τον ελέγχουμε, δύναται να μας προστατεύσει από πραγματικούς κινδύνους, με το να δρούμε με ψυχραιμία και να αποφεύγουμε αλόγιστες αντιδράσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. Όταν, όμως, ο φόβος παίρνει εξωπραγματικές διαστάσεις στην ψυχή μας και στο μυαλό μας και μάλιστα για κινδύνους φανταστικούς, τότε μας καταδυναστεύει και μας ταλαιπωρεί, επηρεάζοντας αρνητικά την καθημερινότητά μας. Εμείς  καθορίζουμε τον ρόλο και την επίδραση που θα έχει στη ζωή μας. Και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας μαθαίνεται από μικρή ηλικία και έχει άμεση σχέση με την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμησή μας, όπως διαμορφώνονται μέσα από τη συμπεριφορά των γονέων μας και του άμεσου περιβάλλοντός μας.

    Εύχομαι οι μικροί και μεγάλοι μου φίλοι να απολαύσουν το ταξίδι της ανάγνωσης όσο απήλαυσα κι εγώ το ταξίδι της συγγραφής. Σας ευχαριστώ».

    RELATED ARTICLES

    Most Popular