More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Δεκάδες χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες εκτός υπηρεσιών στο Τέξας των Η.Π.Α

    Δεκάδες χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες εκτός υπηρεσιών στο Τέξας των Η.Π.Α

    Οι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης στο Τέξας των Η.Π.Α. άφησαν εκτός εκπαιδευτικών υπηρεσιών πάνω από 150.000 παιδιά με αναπηρίες!

    Για πάνω από δέκα χρόνια, οι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης της πολιτείας του Τέξας στις ΗΠ.Α. καθοδήγησαν παρανόμως σχολεία σε όλη την πολιτεία να αρνηθούν την καθοδήγηση, τη θεραπευτική και συμβουλευτική υποστήριξη σε περίπου 150.000 παιδιά, όπως δήλωσε την Πέμπτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

    Σε επιστολή τους προς την Texas Education Agency, η οποία επιβλέπει την εκπαίδευση στην πολιτεία, οι ρυθμιστικές αρχές του ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι η απόφαση της κρατικής υπηρεσίας να θέσει πλαφόν για το μέγιστο ποσοστό των σπουδαστών που θα έπρεπε να λάβουν ειδικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες είχε παραβιάσει τους ομοσπονδιακούς νόμους απαιτώντας πλέον από όλα τα σχολεία να εξυπηρετούν όλους τους μαθητές με αναπηρίες.

    Πρόκειται για στόχο που θεσπίστηκε το 2004 σύμφωνα με τον οποίο το όριο παροχής υπηρεσιών σε παιδιά με αναπηρίες καθορίστηκε στο 8,5%, παρόλο που οι μέσοι όροι της πολιτείας αλλά και του κράτους ήταν στα επίπεδα του 12%. Αυτό, σήμαινε ότι το ποσοστό των φοιτητών που ελάμβαναν ειδικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο Τέξας μειώθηκε από 11,6% το 2004 σε 8,6% το 2016 – διαφορά περίπου 150.000 παιδιών.

    Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές του Τέξας διέταξαν το κράτος να εκπονήσει ένα σχέδιο για τον εντοπισμό των φοιτητών που είχαν εξαιρεθεί από τις εκπαιδευτικές δομές καθώς και τους τρόπος παροχής βοήθειας προς αυτούς.

    Οι κρατικοί αξιωματούχοι του Τέξας είχαν κατ’ εξακολούθηση αρνηθεί ότι αποκλείστηκαν μαθητές και φοιτητές από την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά ο κυβερνήτης και ο αρμόδιος για την εκπαίδευση Επίτροπος ήδη δεσμεύθηκαν για διορθωτικά μέτρα που θα παρέχουν πρόσβαση σε όλα τα παιδιά με αναπηρία ανεξαιρέτως.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular