More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΔιαστημικές ειδήσεις, της Μαρίας Ρουσάκη (εικ.: Ελίζα Βαβούρη)

    Διαστημικές ειδήσεις, της Μαρίας Ρουσάκη (εικ.: Ελίζα Βαβούρη)

     diastimikeseidiseis_cover

    Μια ιστορία που περιγράφει τα κατορθώματα του μικρού Αλέξανδρου, όταν προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον του μπαμπά του. Βλέπετε ο μπαμπάς του Αλέξανδρου καθημερινά μόλις γυρίσει απ’ τη δουλειά αλλάζει ρούχα, τρώει και τέλος κάθεται στον καναπέ για να δει τις ειδήσεις. Μα τι το ενδιαφέρον λένε αυτές οι ειδήσεις και ο μπαμπάς του Αλέξανδρου δεν ξεκολλά μπροστά από την τηλεόραση;
    Ούτε μπορεί να παίξει μπάλα μαζί του, ούτε να δει την αγαπημένη του εκπομπή, ούτε καν να του φτιάξει ένα τοστάκι για να φάει. Ο Αλέξανδρος βαριέται τόσο πολύ αυτές τις ειδήσεις. Μήπως ήρθε η ώρα ν’ αναλάβει δράση; Πηγαίνει λοιπόν στο δωμάτιο του και παρακολουθεί με το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο του τα αστέρια, τους πλανήτες, το φεγγάρι…

    « Ήμουν σίγουρος πως θα έβλεπα κάτι συναρπαστικό.
    Αυτό που ήθελα να δω.
    Αυτό που δεν πίστευε κανείς πως θα έβλεπα.»

    Στο σημείο αυτό ξεκινά μια περιπέτεια για το μικρό Αλέξανδρο που αγγίζει τα όρια επιστημονικής φαντασίας. Η συγγραφέας με χιούμορ καταφέρνει να μας βάλει στη θέση του μικρού Αλέξανδρου και να δούμε την ζωή μέσα από τα δικά του μάτια. Η εμπειρία που θα ζήσει αυτό το βράδυ ο Αλέξανδρος θα είναι ξεχωριστή και θα αλλάξει τα πάντα! Μάλιστα θα κρατήσει στοιχεία και φωτογραφίες και να παρουσιαστούν σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων. Μήπως τώρα θα καταφέρει να του κινήσει το ενδιαφέρον και ν’ ασχοληθεί και λίγο μαζί του.

    Η εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη κάνει ένα παιχνίδι, ανάμεσα στο έγχρωμο και το ασπρόμαυρο και μας ταξιδεύει πότε στον κόσμο του πραγματικού και πότε στον κόσμο του φανταστικού.

    Η Μαρία Ρουσάκη διεισδύει στον κόσμο των παιδιών μέσα από την προσωπική της εμπειρία ως μητέρα τριών παιδιών. Τα παιδιά λατρεύουν να πλάθουν ιστορίες και να γίνονται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σίγουρα αξίζει να τους δώσουμε λίγο από τον «πολύτιμο» χρόνο μας και ν’ ακούσουμε εμείς οι μεγάλοι τους προβληματισμούς τους αλλά και τα ενδιαφέροντα τους. Δώστε λοιπόν στα παιδιά το χώρο και το χρόνο που τους αξίζει!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Διαστημικές ειδήσεις
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
    Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
    Εκδόσεις: Μίνωας, 2013
    ISBN: 978-618-02-0030-0

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular