More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΜουσείαΔιεθνής Ημέρα των Μουσείων 2018 στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

    Διεθνής Ημέρα των Μουσείων 2018 στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

    Διεθνής Ημέρα των Μουσείων 2018
    «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό»

    Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο, ως «Διεθνής Ημέρα Μουσείων». Κάθε χρόνο εστιάζει σε συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται όχι μόνο με τα μουσεία αλλά και με την προστασία εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2018, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις νέο κοινό». γίσεις, νέο κοινό».γίσεις, νέο κοινό».

    To Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (ΕΜΕ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, την  Παρασκευή 18 Μαΐου 2018. Προσφέρει δωρεάν είσοδο στο κοινό, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά δρώμενα, που θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως και τις 12:30 και θα περιλαμβάνουν αφήγηση παραμυθιού και εικαστικό εργαστήρι. Τα δρώμενα απευθύνονται σε σχολικές ομάδες παιδιών της Ε΄ & ΣΤ΄  δημοτικού και πρώτες τάξεις γυμνασίου.

    «Το ξεχασμένο κλειδί μιας παιδικής αγάπης που δεν ξεχάστηκε ποτέ»

    Δυο παιδιά, η Άννα και ο Ιάκωβος που αγαπιούνται, στην προπολεμική Θεσσαλονίκη, χωρίζονται όταν ο Ιάκωβος εκτοπίζεται στο Άουσβιτς. Μια πυρκαγιά πολλά χρόνια αργότερα θα ξυπνήσει μνήμες από την εποχή εκείνη. Με σύμμαχο τον εγγονό της και ένα φίλο του, θα αρχίσουν την αναζήτηση του αγαπημένου της Άννας. Θα τα καταφέρουν άραγε; Θα τον βρουν;    
    Η αφήγηση, θα γίνει από την Εύα Κασιάρου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της για παιδιά και νέους, «Το ξεχασμένο κλειδί», σε εικονογράφηση της Κανέλλας Στασινοπούλου, εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη, 2017.

    «Από καρδιά σε καρδιά όλα είναι δυνατά»

    Η αφήγηση του παραμυθιού με τη συνοδεία μικρών ιδιόφωνων μουσικών οργάνων από διάφορα μέρη του κόσμου από την παραμυθού Ζωή Νικητάκη θα ζωντανέψει την ατμόσφαιρα μιας βραδιάς αφήγησης παραμυθιών, στα χρόνια της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη, τότε που η καθημερινότητα γινόταν όλο και πιο δύσκολη, όλο και πιο ζοφερή. Οι άνθρωποι όμως εξακολουθούσαν να ελπίζουν το ανέλπιστο, να συναντιούνται και να αφηγούνται ιστορίες και παραμύθια.

     «Εικαστικό εργαστήριο»

    Ένα εικαστικό εργαστήρι με τον εικαστικό Βασίλη Θαλασσινό. Πρόκειται για μια εικαστική μετάφραση του παραμυθιού με αφορμή τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης του Ε.Μ.Ε.

    Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί για οικογένειες και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ώρα 11:00- 13:30.

    Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Οριέττα Τρέβεζα-Σούση – Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΜΕ (210 3225582 και otreveza@jewishmuseum.gr)

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular