More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+«Είναι σα να θέλετε να καταστρέψετε την παιδική τους ηλικία»

    «Είναι σα να θέλετε να καταστρέψετε την παιδική τους ηλικία»

    “Αποσπώντας τα ενδιαφέροντα των παιδιών μέσω των προαγωγικών εξετάσεων, είναι σαν να θέλετε να καταστρέψετε την παιδική τους ηλικία”.

    Photo via The Independent

    Επίθεση ιδεών στην “τερατώδη” αγγλική εκπαιδευτική πολιτική λόγω των εξετάσεων που επιβάλλει στους μαθητές έκανε ο βραβευμένος μυθιστοριογράφος και πρόεδρος της εταιρίας συγγραφέων Φίλιπ Πούλμαν.

    Ο Πούλμαν κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθος φετίχ καθώς θεωρεί ότι η εστίαση στα συνεχή τεστ και στα αποτελέσματα είναι υπερβολικά μεγάλη και καταστρέφει τις ζωές των παιδιών, ενώ ουσιαστικά έχουν μετατρέψει το βιβλίο σε έναν φορέα ασκήσεων γραμματικής. “Η λειτουργία ενός βιβλίου ή ενός ποιήματος ή μιας ιστορίας είναι να χαρείτε, να μαγευτείτε, να παραπαίετε”. Τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν από ευχαρίστηση και όχι επειδή τους επιβάλλεται.

    Ο Πούλμαν επαίνεσε μεμονωμένες περιπτώσεις δασκάλων, “που κάνουν θαυμάσια πράγματα, που καταλαβαίνουν τον πραγματικό σκοπό της εκπαίδευσης, δηλαδή να μας βοηθήσουν να βρούμε μεθόδους και ευχαρίστηση και ενδιαφέρον για όλα όσα υπάρχουν”, ενώ αναφερόμενος σε σχολεία που προάγουν μια διδασκαλία εκμάθησης γεγονότων, είπε ότι αυτή η εκπαιδευτική προσέγγιση είναι μια «συνταγή για την καταστροφή της ψυχής».

    Ο Πούλμαν και πολλοί ακόμα συγγραφείς παιδικών βιβλίων ζητούν εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια την κατάργηση του τρόπου και του πνεύματος των εξετάσεων στα σχολεία, την αναθεώρηση του σημερινού συστήματος καθώς και του γεμάτου περιορισμούς τρόπου που διδάσκονται τη γλώσσα και δεν τους επιτρέπει να ενθουσιαστούν από τις δυνατότητές της.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular