More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΕγώ είμαι Εγώ… και μου αρέσω!, της Κατερίνας Χριστόγερου

    Εγώ είμαι Εγώ… και μου αρέσω!, της Κατερίνας Χριστόγερου

     

    ego_eimai_ego_kai_mou_areso_cover

    Γράφει η Καίτη Παρασκευά

    Ένα βιβλίο που αν δεν έχεις μαζί σου μολύβια και μαρκαδόρους , απλά δεν μπορεί να γίνει δικό σου. Ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς, 101 δραστηριότητες για να γνωρίσουν τα παιδιά τον εαυτό τους. Να μπορούν να νιώσουν περήφανα για τα επιτεύγματα τους, να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα όνειρά τους. Για να έχουμε ευτυχισμένους ενήλικες, χρειάζεται να παρέχουμε από νωρίς στη ζωή του παιδιού τη δυνατότητα ανάπτυξης της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης του.
    Είναι σημαντικό να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να τον αποδέχεσαι. Στόχος βασικός του βιβλίου είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Πόσο δύσκολο αλήθεια σε μια εποχή γεμάτη με πρότυπα και στερεότυπα;
    Κρατώντας το μολύβι και ανοίγοντας μία- μία τις σελίδες του βιβλίου, διαπιστώνεις ότι ζωγραφίζεις για εσένα, μιλάς για εσένα, γράφεις για εσένα. Και αυτά που γράφεις είναι σημαντικά και αξίζουν.
    Η χαμηλή αυτοεκτίμηση βρίσκεται συχνά στη βάση της πυραμίδας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις, στη συμπεριφορά, στα συναισθήματα. Στα παιδιά που καθημερινά γνωρίζουν, μαθαίνουν να δοκιμάζονται, η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι εμπόδιο.

    Στην πρώτη ενότητα του βιβλίου θα βρούμε δραστηριότητες για την προσωπικότητά τους. Αλήθεια, πόσες φορές έχουμε κοιτάξει τον εαυτό μας στον καθρέφτη και έχουμε σκεφτεί κάτι γι’ αυτόν; Έχουμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε τα ελαττώματα και τα προτερήματά μας; Μπορούμε να τα μεταφέρουμε στο χαρτί; Κάθε σελίδα του βιβλίου αντιπροσωπεύει και ένα κομμάτι του εαυτού μας. Τα ρούχα μας, τα παιχνίδια μας ,τι τολμηρό μπορούμε να κάνουμε.
    Στη δεύτερη ενότητα θα δούμε να ξετυλίγονται τα συναισθήματα. Τα παιδιά να μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να τα εκφράσουν.

    Ο ψυχολόγος, Daniel Goleman υποστηρίζει ότι η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να παίξει μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι το συμβατικό IQ στην ευτυχία ενός ατόμου και την επιτυχία στη ζωή.
    Αυτή η ενότητα συμπεριλαμβάνει το πλήρες φάσμα των συναισθημάτων τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών. Με χιούμορ και φαντασία η ζήλια έχει πρόσωπο και θα ήταν κάπως έτσι…Και ο φόβος μας… βρίσκει το χρώμα του.
    Στην τρίτη ενότητα γνωρίζουμε το σώμα μας πως το φροντίζουμε τι τρώμε και τι νούμερο παπούτσι φοράμε. Καθημερινά πράγματα που πολλές φορές τα παιδιά δεν τα γνωρίζουν ενώ τα βιώνουν. Τόσο απλά πράγματα που περνάνε απαρατήρητα.

    Εγώ και οι άλλοι στην τέταρτη ενότητα… Η μαμά μου, ο μπαμπάς, τα αδέλφια και οι φίλοι. Τι λένε οι φίλοι μας για εμάς; Οι αλληλεπιδράσεις είναι σημαντικές και επηρεάζουν αρνητικά ή θετικά την προσωπικότητα του παιδιού. Τι σημαίνει ιδανικός φίλος για μένα; Υπάρχουν τύποι ενοχλητικοί στην καθημερινότητά μας; Μιλάς με τον εαυτό σου;
    Και φτάνουμε στην τελευταία ενότητα όπου έχουμε ανακαλύψει τον εαυτό μας και τον αγαπάμε γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Είμαστε ντροπαλοί, δημιουργικοί, δραστήριοι, γελαστοί, ονειροπόλοι, αστείοι, καλοσυνάτοι. Πόσες ακόμα λέξεις μπορούμε να προσθέσουμε για να προσδιορίσουμε τον εαυτό μας! Σίγουρα εμπόδια υπάρχουν πολλά στην καθημερινή μας ζωή. Αν δεν πιστεύουμε σ’ εμάς βάζουμε από μόνοι μας ένα εμπόδιο ακόμα. “Ο δρόμος είναι μακρύς, τον λένε νομίζω το ταξίδι της ζωής”…

    Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα και με αφορμή αυτό το ιδιαίτερο βιβλίο θα ακολουθήσουν μερικές αναρτήσεις για να τις αξιοποιήσετε.

    ego_eimai_ego_parousiasi_vivliou1 ego_eimai_ego_parousiasi_vivliou2

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Εγώ είμαι Εγώ… και μου αρέσω! 101 δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού
    Συγγραφέας: Κατερίνα Χριστόγερου
    Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Γονιδάκη
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2015
    Σελίδες: 120
    Μέγεθος: 21 Χ 28
    ISBN:
    978-960-566-948-5

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular