More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΜουσείαΕκπαιδευτικά Προγράμματα και Μουσειοσκευές Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος

    Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Μουσειοσκευές Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος

    logo-jewish-museum

    Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος (E.M.E.) διοργανώνει στο χώρο του Μουσείου (οδός Νίκης 39, Αθήνα) προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και μουσειοσκευές για χρήση μέσα στην τάξη.

    Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το χώρο προσευχής, τις βασικές γιορτές, τα ήθη και τα έθιμα της εβραϊκής θρησκείας καθώς και σημαντικά ορόσημα της Ιστορίας των Εβραίων της Ελλάδος. Επίσης, υπάρχουν ειδικά προγράμματα και έντυπο/οπτικό-ακουστικό υλικό που αφορούν στη διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα και στην διαπολιτισμική εκπαίδευση.

    Στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Ε.Μ.Ε. παρουσιάζεται η περιοδική έκθεση  «Συναγωνιστής», η οποία αναφέρεται στους Έλληνες Εβραίους στην Εθνική Αντίσταση και συνοδεύεται από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες για σχολεία.

    Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τα νέα προγράμματα του Ε.Μ.Ε. μπορούν να ενημερώνονται από τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του μουσείου.

    Η συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα του Μουσείου, οι μουσειοσκευές και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να καλούν την κα Οριέττα Τρέβεζα, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Μουσείου, στο τηλέφωνο 210 32 25 582.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular