More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΖητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά, στο Βιβλιοτοπία

    Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά, στο Βιβλιοτοπία

    ziteitai_dikigoros_ekdilosi_afisaΗ Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοτοπία σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου “Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά”

    Πότε: Τρίτη 16 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ.
    Που: Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτοπία, 25nς Μαρτίου 9 – Ν. Σμύρνη

     

    Η Ελένη Σβορώνου μαζί με τον δικηγόρο Μπαρμπαρόσα (τετράποδος είναι, μην περιμένετε κάτι σε δίποδο με χαρτοφύλακα) θα κάνουν τα νομικά τους παιχνίδια και θα μας οδηγήσουν στο Θέμιδος Μέλαθρον.

    Ο Μπαρμπαρόσα αφηγείται. Δεν είναι ο διάσημος πειρατής. Είναι ένας σκυλάκος που βρέθηκε σε ένα βαρέλι με ασβέστη από έναν άντρα και με τα παρακάλια της μικρής κόρης του φιλοξενείται στο σπίτι της οικογένειάς τους. Ήταν κάπως άτακτος όμως, καθότι μικρός και αμάθητος σε κανόνες και πειθαρχίες κι έτσι…

    “Ανοίγει η πόρτα δίπλα μου. Με καλεί να βγω. Κάνω τον ψόφιο κοριό. Κοιμάμαι. Χρρ… Αγριεύει. Με σπρώχνει. Πονάω. Σκούζω. Με κλωτσά. Κλαίω. Με σέρνει σε ένα έρημο παρκάκι. Γκαζώνει και φεύγει. Κοιτάζω με τα υγρά μου μάτια το αυτοκίνητο να φεύγει. Τρέχω πίσω του σαν τρελός. Τρέχω, τρέχω. Είμαι ο Μπαρμπαρόσα. Ο πειρατής σας. Αφεντικό. Εσύ μου έσωσες τη ζωή. Δε μπορεί. Δε μπορεί. Θα γυρίσεις πίσω να με πάρεις. Δεν μπορεί…Δεν μπορεί… Δεν μπορεί… Αλλά μπορεί.”

    Τώρα πια ακούει και μιλάει τη γλώσσα όλων των αδικημένων και καταπιεσμένων ζώων. Περιπλανιέται στους δρόμους. Αρχίζει να γνωρίζει άλλα καταπιεσμένα ζώα. Όλα έχουν βασανιστεί. Ή έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματά τους. Ή έχουν κρατηθεί σε συνθήκες που παραβιάζουν κάθε έννοια της ύπαρξής τους. Ζώα συντροφιάς, ζώα οικόσιτα, ζώα σε ζωολογικούς κήπους και θεάματα, ζώα που οι άνθρωποι κυνηγούν αλόγιστα, ζώα που δεν απολαμβάνουν καμία φροντίδα.

    Φτιάχνουν όλα μαζί έναν κινούμενο πύργο που όλο και μεγαλώνει καθώς προστίθενται τα νέα ζώα στην παρέα τους. “Θέμιδος μέλαθρον” γράφει το κτίριο απέξω. Εκεί κατευθύνονται. Είναι ο ναός της δικαιοσύνης των ανθρώπων. “Θα βρούμε δικηγόρο δικό μας που να μιλάει ξένες γλώσσες. Και κυρίως τη γλώσσα των ανθρώπων. Έναν δικηγόρο με μουστάκια και ουρά. Και λάπτοπ και κινητό. Να πάμε στον δικηγορικό σύλλογο…”, πρότεινε ευφυώς το κουνέλι. Μα δε ξέρουν να διαβάζουν, δε ξέρουν τη γλώσσα των ανθρώπων. Έτσι, ο δρόμος όμως προς την ελευθερία περνάει -από που αλλού- από το σχολείο. Κι ας θέλουν όλα τα ζώα να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο κι ο Μπαρμπαρόσα στη Λεμονάνθη του, την κόρη του άντρα που τον παράτησε. Προέχει η… δικηγορία! Το ανατρεπτικό τέλος θα δείξει πόσο σημαντική είναι η αγάπη και η φροντίδα ενός ζώου.

    Μια χαριτωμένη ιστορία μέσα στην σκληρότητα του θέματός της. Πολύ χιούμορ τυλιγμένο μέσα στη δυστυχία. Εύρυθμη η αφήγηση του σκύλου Μπαρμπαρόσα, έξυπνη, κοφτή, γρήγορη. Πλησιάζει έτσι το λαχάνιασμα και τη ζωή του μικρού μας φίλου, την αγωνία του. Το βιβλίο έχει στοιχεία διαδραστικότητας καθώς κάποιες φορές ζητά τη “συνδρομή” των μικρών αναγνωστών για να προχωρήσει.

    Είσοδος ελεύθερη

    Τα βιβλία της Νομικής Βιβλιοθήκης διατίθενται στον εκδοτικό οίκο ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και στον διαδικτυακό χώρο nbg.org καθώς και στα βιβλιοπωλεία Public, Ιανός, Πολιτεία, Πατάκης. Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την κυρία Ζουμπούλη στο τηλέφωνο 2103678828 ή στον ιστότοπο της Νομικής Βιβλιοθήκης.

    Η σειρά Παιδική Νομική βιβλιοθήκη που επιμελείται η συγγραφέας και κριτικός βιβλίων Μαρίζα Ντεκάστρο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον φορέων και θεσμών όπως της UNESCO, της UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο και έθεσε υπό την αιγίδα του όλη τη σειρά.

    Έχουν προηγηθεί εννιά βιβλία στη σειρά της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης:
    Το Σύνταγμα της Ελλάδας για παιδιά (τα παιδιά μαθαίνουν τα σημαντικότερα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα της Ελλάδας)
    Μια του κλέφτη, Δυο του κλέφτη (τα παιδιά γνωρίζουν όλα τα αδικήματα κατά της περιουσίας και ιδιοκτησίας με έξυπνο τρόπο)
    Ψωνίζω συνετά-Δεν σκορπάω τα λεφτά (ωραία δοσμένο βιβλίο για τον υπερκαταναλωτισμό και τα δικαιώματα του μικρού καταναλωτή)
    Μικρές Οδύσσειες παιδιών (για τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους)
    Τι τους θέλουμε τους νόμους; (η σημασία, η αναγκαιότητα και η χρήση των νόμων στη σημερινή δημοκρατία της… Μπανανομίας)
    Πολίτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι (η σημασία και η υποχρέωση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά)
    Χωρίζουν οι γονείς μου (το διαζύγιο και οι συνέπειές του στα παιδιά)
    Ο Θέμης σερφάρει στο διαδίκτυο (οι κίνδυνοι του διαδικτύου)
    Μικροί ΔασοΝόμοι (η προστασία του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων)

    ενώ κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο του Βασίλη ΠαπαθεοδώρουΉταν το ίνδαλμά μου

    Η σειρά απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε γονείς και εκπαιδευτικούς και παιδιά από 7 ετών.

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular