More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΜικρός πολίτηςΗμέρα Ποδηλάτου... γιατί έτσι μας αρέσει!

    Ημέρα Ποδηλάτου… γιατί έτσι μας αρέσει!

    Γράφουν το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μάκρης

    imera_podilatou1

    Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα του Μαΐου για όλους τους άλλους. Εμάς θα μας μείνει αξέχαστη. Εβδομήντα περίπου παιδιά και αρκετοί γονείς απολαύσαμε μια μοναδική βόλτα με ποδήλατά μας. Εκείνη την ημέρα τα αυτοκίνητά μας έμειναν σταθμευμένα καθώς ήρθαμε στο σχολείο μόνο με τα ποδήλατά μας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας στην οποία συμμετείχαμε Μπάκι, το κυκλοφοριακό φιδάκι. Αυτό όμως δε μας ήταν αρκετό. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των δύο σχολείων συναντηθήκαμε σε αυτή την κεφάτη ποδηλατάδα. Κι όταν επιστρέψαμε στην είσοδο του σχολείου μας, μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Ένας ξεχωριστός αθλητής είχε έρθει να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του από την ενασχόληση με την ποδηλασία. Ο Ανδρέας Ίντρα* ένας αθλητής με πολλές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων, με πολύ κέφι και αρκετή υπομονή μας μύησε στα μυστικά της ποδηλασίας, μαγεύοντας πραγματικά μικρούς και μεγάλους. Εξερευνήσαμε εξονυχιστικά το αγωνιστικό του ποδήλατο, λύσαμε τις απορίες μας για την ποδηλασία ως άθλημα, μοιραστήκαμε τη χαρά των διακρίσεων κι ύστερα κάναμε πικ-νικ στην αυλή του σχολείου. Κάναμε άπειρες βόλτες με τα ποδήλατά μας μαθαίνοντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας. Όταν εξαντληθήκαμε από την ποδηλατάδα γίναμε μια μεγάλη μουσική παρέα και τραγουδήσαμε αυτοσχέδια τραγούδια που φτιάξαμε μόνοι μας. Δεν ήταν 22 Σεπτεμβρίου**, ήταν μια συνηθισμένη μέρα του Μαΐου. Ήταν η δική μας ημέρα ποδηλάτου… γιατί έτσι μας άρεσε!

    imera_podilatou2

    Ανδρέας Ίντρα, σήμερα αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος,υπήρξε επί 10ετία μέλος της εθνικής ομάδας μοντέρνου πεντάθλου,ενός από τα παλαιότερα ολυμπιακά αθλήματα(1912) και από τα πιο απαιτητικά,καθώς συνδυάζει τη σκοποβολή με την ξιφασκία,την κολύμβηση,την ιππασία και τον ανώμαλο δρόμο. Υπήρξε 5 φορές πρωταθλητής Ελλάδος και 3 φορές μέλος της προολυμπιακής ομάδας (1996,2000,2004),ενώ έχει διακριθεί σε πολλούς ακόμη εθνικούς και διεθνείς αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την εθνική ομάδα αλλά και την εθνική ενόπλων. Επίσης είναι γυμναστής, πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών,καθώς και τελειόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι προπονητής μοντέρνου πεντάθλου, ενώ ασχολείται συστηματικά με το τρίαθλο (κολύμβηση-ποδηλασία-τρέξιμο) σαν αθλητής και προπονητής.

    imera_podilatou3

    ** Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά. Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

    ΠΗΓΗ: sansimera.gr

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular