More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσειςΗμερίδα για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και α/θμιας εκπαίδευσης: Μυθολογία και Λογοτεχνία

    Ημερίδα για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και α/θμιας εκπαίδευσης: Μυθολογία και Λογοτεχνία

    mythologia_metaixmio_afisaΤην Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα για Εκπ/κούς Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης. Με αφορμή τα Μυθολογικά Παραμύθια των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ -μια νέα σειρά με την οποία επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων και την οποία μπορούν να την παρακολουθούν με απόλαυση, ενδιαφέρον και όφελος οι μικροί αναγνώστες- συζητάμε για τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί η αρχαία ελληνική μυθολογία στην τάξη με στόχο την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τη λογοτεχνία, τη διδασκαλία της γλώσσας και την παρακίνηση των μαθητών να γράψουν τις δικές τους ιστορίες.

    Εισηγητές της ημερίδας είναι οι συγγραφείς της σειράς Μαρία Αγγελίδου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια, Κώστας Πούλος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικός, και Καλλιόπη Κύρδη, εκπαιδευτικός-Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών. Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε γονείς. Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για το πώς μπορούν να συνδυάσουν δημιουργικά τη μυθολογία με τη λογοτεχνία.

    Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά ενός βιβλίου της σειράς από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

    Με τα Μυθολογικά Παραμύθια των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Η σειρά στοχεύει στο να αντιληφθούν οι μαθητές ότι η αρχαία ελληνική μυθολογία δεν είναι μια χιλιοειπωμένη ιστορία ξεχασμένων θεών, αλλά ένα συναρπαστικό παραμύθι δράσης, μέσα από το οποίο ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει και ακόμα σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.

    Σαν τα κατορθώματα και τις περιπέτειες των πραγματικών ηρώων, που ποτέ δεν τελειώνουν, έτσι και οι μύθοι είναι ιστορίες πανάρχαιες, που ακόμα ζουν και βασιλεύουν. Μην πιστέψετε όσους μετράνε τους άθλους του Ηρακλή, όσους λένε πως τα ταξίδια του Οδυσσέα κράτησαν δέκα χρόνια μόνο. Μην πιστέψετε όσους το ’χουν σίγουρο πως τα Τέρατα έχουν χαθεί. Τέρατα υπάρχουν και σήμερα – κάποια απ’ αυτά έχουν ίσως αλλάξει όνομα, αλλά τα περισσότερα δεν έχουν αλλάξει καν πρόσωπο. Κι ακόμα σήμερα είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι, που χάρη στην Αγάπη ή στον Φόβο ή στον Πόνο ή στην ίδια τη Ζωή, μεταμορφώνονται και γίνονται αλλιώτικοι, διαφορετικοί, άλλοι απ’ ό,τι ήταν. Τα βιβλία που κυκλοφορούν ήδη είναι: Τα μήλα των Εσπερίδων, Τα βόδια του Γηρυόνη, Το τραγούδι των Σειρήνων, Το αίνιγμα της Σφίγγας (λιανική τιμή: 5,47 € το καθένα).

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular