More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΉταν κάποτε ένα όνειρο, της Έλλης Πεταλά (εικ.: Φωτεινή Τίκκου)

    Ήταν κάποτε ένα όνειρο, της Έλλης Πεταλά (εικ.: Φωτεινή Τίκκου)

    “Ήταν κάποτε ένα όνειρο που ήθελε να γίνει πραγματικότητα. Στο δρόμο του συνάντησε εμπόδια, βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδα και κάποιες φορές χάθηκε εντελώς. Μια μέρα όμως έγινε κάτι πολύ καλύτερο απ ό,τι ονειρευόταν. Έγινε μια πραγματικότητα… όνειρο!”

    Όλοι έχουμε δικαίωμα στο να ονειρευόμαστε και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον, να προσπαθούμε και να κοπιάζουμε για να πραγματοποιηθούν. Αν πάλι δεν συμβεί αυτό, τότε να έχουμε τη δύναμη και το θάρρος να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να θέσουμε καινούργιους στόχους και να παλέψουμε για τ’ όνειρο. Γιατί το όνειρο μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βρούμε την ευτυχία.

    Εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες με κοινό άξονα τα όνειρα και την μετουσίωση τους στην πράξη. Πολλές φορές η ζωή μας εκπλήσσει και χρειάζεται να αλλάξουμε δρόμο, να αναθεωρήσουμε, να θέσουμε νέους στόχους. Τότε είναι που δεν πρέπει να χάνουμε το θάρρος μας αλλά να προσπαθούμε για το καλύτερο. Κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως φανταζόσουν, ίσως κάτι καλύτερο σε περιμένει στον ορίζοντα. “Για κάθε πόρτα που κλείνει, ανοίγει ένα παράθυρο” ….

    Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες και χρώματα, λέξεις που στροβιλίζονται στον αέρα και θαρρείς θα ξεπηδήσουν . Ένα μαγικό κολάζ μέ λεπτομέρειες που μεταπηδούν από τη μια σελίδα στην επόμενη και μοτίβα που κλέβουν εντυπώσεις. Οι εικόνες σε μαγεύουν και αφηγούνται παράλληλα την κάθε ιστορία, ενώ σε καλούν να ταξιδέψεις μαζί τους σε άλλα μέρη. Τα όνειρα είτε είναι μικρά είτε μεγάλα μας συντροφεύουν και μας γεμίζουν ελπίδα και χαρά. Ωσπου έρχεται η στιγμή που τ’ όνειρο γίνεται πραγματικότητα και τότε η πραγματικότητα μοιάζει μ’ όνειρο.

    Αναζητήστε το βιβλίο της Έλλης Πεταλά με την πρωτότυπη εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, σως ανακαλύψετε κάποιο κρυμμένο όνειρο που ψάχνει μια χαραμάδα για να ξεπηδήσει και να γίνει αληθινό!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Ήταν κάποτε ένα όνειρο
    Συγγραφέας: Έλλη Πεταλά
    Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου
    Εκδόσεις: Πατάκη, 2017
    Διόρθωση: Θανάσης Κοκολόγος
    Σελιδοποίηση: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 44
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-16-7212-0
    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular