More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΜουσείαΗ Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

    Η Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

    Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και o Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 (11:00-13:00), στην ενημερωτική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλ. Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13).

    Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνουν προτάσεις για νέους βιωματικούς τρόπους προσέγγισης της ιστορίας, της γνώσης και του πολιτισμού και θα περιλαμβάνει:

    Α. Ένα μικρό αφιέρωμα στη διεθνή ημέρα Λευκού Μπαστουνιού με αναφορά στον Λουδοβίκο Braille και τη γραφή Braille.

    Β. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων  του έργου «Αγγίζουμε την Ιστορία!» (“A Touch of History!”), το οποίο υλοποιήθηκε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Θα παρουσιαστεί η απτική διαδρομή και το εργαστήρι απτικής διερεύνησης. Το έργο «Αγγίζουμε την Ιστορία!», (“A Touch of history!”) πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσω του Cultural Heritage without Borders Bosnia & Herzegovina/Balkan Museum Network.

    Γ. Οι τυφλοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ξενάγηση με θέμα τη νεότερη ιστορία της χώρας, βασισμένη στην απτική διαδρομή, μέσα από τις συλλογές του Μουσείου και τις μοναδικές ιστορίες που αυτές αφηγούνται.

    Στην υποδοχή του Μουσείου θα υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια της γραφής Braille, της τεχνικής βλέποντα συνοδού καθώς και ενημερωτικό υλικό των δράσεων των φορέων.

    Πρόκειται για μια δράση διάδοσης και εκπαίδευσης του κοινού στη διαφορετικότητα και την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών και μερικώς βλεπόντων επισκεπτών στον θησαυρό της Νεότερης Ιστορίας μας, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης «διαφορετικών προσεγγίσεων» προσαρμοζόμενων στις ανάγκες όλων των πολιτών.

    Είσοδος ελεύθερη, επιτρέπεται η παρουσία των σκύλων οδηγών στους χώρους του Μουσείου.

    Πληροφορίες:

    Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: κ. Κωνσταντίνα Καλαϊντζή, τηλ. 210-3237315, εσωτ. 222, info@nhmuseum.gr

    Φάρος Τυφλών: κ. Ρουκουτάκη Γεωργία, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων,  τηλ. 6945373081, κ. Μαριόλη Γιώτα, κ. Καγκαράκη Όλγα, τηλ. 210-9415222, info@fte.org.gr

    RELATED ARTICLES

    Most Popular