More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Η δωδεκάχρονη που τραγούδησε σε συναυλία σε 102 διαφορετικές γλώσσες

    Η δωδεκάχρονη που τραγούδησε σε συναυλία σε 102 διαφορετικές γλώσσες

    Η 12χρονη Suchetha Satish από την Ινδία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ τραγουδώντας πάνω από έξι ώρες σε 102 διαφορετικές γλώσσες.

    Η δωδεκάχρονη Suchetha Satish από την Ινδία, μαθήτρια στο Ντουμπάι, πέτυχε δύο παγκόσμια ρεκόρ. Το πρώτο για τις περισσότερες γλώσσες που τραγουδήθηκαν ποτέ κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας και το δεύτερο για τη μεγαλύτερη ζωντανή συναυλία που έγινε ποτέ από ένα παιδί. Η εκδήλωση με τίτλο «Music Beyond Boundaries» πραγματοποιήθηκε στο ινστιτούτο του Ινδικού Προξενείου στο Ντουμπάι στις 25 Ιανουαρίου 2018 και η Suchetha τραγούδησε σε 102 γλώσσες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο συμπατριώτης της Kesiraju Srinivas, ο οποίος είχε τραγουδήσει τραγούδια σε 85 διαφορετικές γλώσσες τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Η Suchetha άρχισε να τραγουδάει στις 4:10 μ.μ. και τελείωσε τον μαραθώνιο της τραγουδώντας ασταμάτητα έξι ώρες και είκοσι λεπτά, στις 10.30μ.μ. Η 12χρονη τραγούδησε σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, 26 ινδικές, αρκετές άλλες της Νότιας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

    Η Suchetha ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι από την ηλικία των τεσσάρων και είναι επίσης χορεύτρια και χορογράφος. Η ικανότητά της να αντιλαμβάνεται και να τραγουδάει γρήγορα σε διάφορες γλώσσες είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο της, το οποίο έγινε γρήγορα αντιληπτό από τους γονείς και τους δασκάλους της.

    Εντύπωση μας προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι τραγούδησε και σε μια γλώσσα που ονομάζεται “Μακεδονική”, εννοώντας ασφαλώς την κατά Μπαμπινιώτη εκσερβισμένη βουλγάρικη γλώσσα των πρώην πολιτών της χώρας του Τίτο (Γιουγκλοσλαβίας) γειτόνων μας.

    Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση και την βράβευσή της, η Suchetha Satish προέτρεψε τη νεολαία να ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό και να απορρίψει το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

    Ο κατάλογος των γλωσσών που τραγούδησε:
    Maithili, Sanskrit, Αφρικάανς, Αλβανικά, Assamese, Αζερμπαϊτζάν, Badaga, Balochi, Βασκικά, Λευκορωσικά, Μπενγκάλι, Bhojpuri, Μπουτάν, Βουλγαρικά, Καντονέζικα, Κροατικά, Τσέχικα, Δανέζικα, Dhivehi, Dogri, Ολλανδικά, Αγγλικά, Εσθονικά, Φινλανδικά, Γαλλικά, Garhwali, Γεωργιανά, Γερμανικά, Ελληνικά, Guarani, Γκουτζαράτι, Haryanvi, Εβραϊκά, Ουγγρικά, Ιρλανδικά, Ιαβάν, Καναδάς, Kashmiri, Καζακστάν, Χμερ, Kinyarwanda, Kokborok, Κοκκάνοι, Κορεάτικα, Κιργιζικά, Λιθουανικά, “Μακεδονικά”, Μαδαγασκάρι, Malay, Maltese, Μανδαρίνικα, Μογγολικά, Μανιπόρι, Μαορί, Μαραθίς, Νεπάλι, Νορβηγικά, Ονδία, Περσικά, Πολωνικά, Πουντζάμ, Κουχαούα, Ρατζαστάν, Ρουμανικά, Ρωσικά, Σερβικά, Σίντι, Σινχαλέζ, Σλοβάκικα, Σλοβένικα, Σομαλικά, Σουαχίλι, Σουηδικά, Ταγκαλικά, Τατζίκ, Ταμίλ, Ταϊλανδικά, Θιβετιανά, Τουλούζ, Ουκρανικά, Ουρντού, Ουζμπεκιστάν, Βιετναμέζικα, Ουαλικά, Ξόζα, Γιάκουτ, Γιορούμπα, Ζουλού, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Ισλανδικά, Κουρδικά, Μαντούρες, Πάστο, Λετονικά, Τουρκικά, Αρμενικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Μαλαγιαλάμ, Αραβικά, Χίντι.

    Και σε εκτενέστερη εκδοχή

    RELATED ARTICLES

    Most Popular