More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ Ζωή με τους Μονόκερους, της Μόραγκ Χουντ

    Η Ζωή με τους Μονόκερους, της Μόραγκ Χουντ

    Πώς είναι η ζωή με τους μονόκερους; Μα συναρπαστική! Πώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε; Γιατί με την ακατανίκητη δύναμη των μονόκερων η μαγεία απογειώνεται και ο ένας μονόκερος γίνεται 17! Και τότε η φαντασία ξεδιπλώνεται σε όλο της το φάσμα.

    Η Ζωή είναι ένα μικρό κορίτσι. Μένει με έναν ή μάλλον πιο σωστά με… 17 μονόκερους! Ευτυχώς έχει ειδίκευση στους μονόκερους και έτσι καταφέρνει να τους φροντίζει, να τους προστατεύει και να τους μαθαίνει όλα όσα χρειάζονται. Οι περιπέτειες μαζί τους είναι ατελείωτες. Κάνουν τη ζωή της όμορφη, κάποιες φορές δύσκολη, αλλά πάντα γεμάτη μαγεία και φαντασία.

    Έξυπνο, διασκεδαστικό με πανέμορφη εικονογράφηση, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συχνά εμφανίζεται στις σελίδες του βιβλίου, εξάπτει τη φαντασία κάθε παιδιού.

    Εικόνες που μιλάνε, συμπληρώνουν το κείμενο προσθέτοντας, δίνοντας προεκτάσεις στην ιστορία. Γλυκύτατες, χαριτωμένες φιγούρες με όμορφα χρώματα, και η πρωταγωνίστρια – Ζωή – με την έντονη, ιδιαίτερη προσωπικότητα και τα ολοστρόγγυλα, τεράστια γυαλιά της να κλέβουν την παράσταση.

    Η Ζωή, που μάλλον καθόλου τυχαία δεν ονομάζεται έτσι, δίνει με ευφυή και ανεπαίσθητο τρόπο το συμβολισμό της ζωντάνιας, της ίδιας της Ζωής.

    Με μικρές προτάσεις που επιδέχονται συνέχεια στο νου και τη φαντασία, χωρίς εμφανή μηνύματα και με πολύ χιούμορ, δίνει μια άλλη αντίληψη για την τελειότητα που προκύπτει μέσα από το χάος, τη διασκέδαση μέσα στην καθημερινότητα, την ψυχαγωγία που γεμίζει την ψυχή με ενέργεια και συναισθήματα χαράς. Μας μεταφέρει την ουσία του να ζεις καθε μέρα με τρόπο μαγικό, να πραγματοποιείς το σουρεαλιστικό, να φέρνεις το φανταστικό σε ρεαλιστικές διαστάσεις, προσπερνώντας τις νόρμες των μεγάλων, να ζεις το μη συνηθισμένο.

    Σε όλες τις σελίδες διαχέονται μοτίβα. Αχνά, διακριτικά στο πάτωμα, στους τοίχους, δημιουργούν ένα γεμάτο φόντο προσδίδοντας επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία χωρίς όμως παρόλα αυτά να πλεονάζουν και να βαραίνουν την εικόνα. Αλλά και στα ρούχα, στα μπαλόνια, στα παιχνίδια, πουά και ριγέ, δίνουν ένα μοναδικό στυλ και μια ιδιαίτερη αισθητική. Χαρακτηριστικό το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του βιβλίου που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και εξώφυλλο. Λειτουργούν και αντίστροφα. Δύο εντυπωσιακά κατ΄ουσίαν εξώφυλλα, γεμάτα πολύχρωμες τελείες, κομφετί και με τίτλους που παίζουν με το συμβολισμό.

    Ένα υπέροχο, πρωτότυπο picture book τόσο στην εικονογράφηση όσο και στη θεματολογία του, που τονίζει ουσιαστικά την αξία της φαντασίας και της μαγείας στη ζωή ενός μικρού παιδιού. Κάτι που συχνά οι μεγάλοι ξεχνάμε μπροστά στην “τάξη” των πραγμάτων που πιστεύουμε ότι οριοθετεί την ευημερία.

    “Προσπαθώ να εξηγήσω ότι η μαγεία είναι πιο σημαντική από λίγη ακαταστασία… Αλλά δεν νομίζω ότι η μαμά το καταλαβαίνει”

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Η Ζωή με τους Μονόκερους
    Τίτλος πρωτοτύπου: Unicorn Expert
    Συγγραφέας: Μόραντ Χουντ
    Συγγραφέας: Έλα Όκσταντ
    Μετάφραση: Ελπίδα Μαντη
    Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, Σεπτέμβριος 2018
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 27 Χ 28
    ISBN:
    978-960-471-163-5

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular