More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ θέσης της καρδιάς, της Μαριάννας Κουμαριανού

    Η θέσης της καρδιάς, της Μαριάννας Κουμαριανού

    Ένα pocket size book και ένα διήγημα έκπληξη. Για ένα κορίτσι που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει ελεύθερη. Για ένα κορίτσι που συνομιλεί με το συγγραφέα που έφτιαξε την ιστορία της. Για ένα κορίτσι που βάζει την καρδιά του σε ένα ξύλινο κουτί και το κλειδώνει μέχρι να βρει κάποιον άνθρωπο που να θέλει να τη φροντίζει.

    Κάποτε γνώρισε κάποιον που της είπε ότι η καρδιά της πρέπει να μπει στο χώμα για να βλαστήσει. Κι έτσι έθαψε βαθιά στο χώμα την καρδιά της και περίμενε. Λίγες μέρες μετά τα δάχτυλά και τα μαλλιά της έγιναν κλαδιά και τα πόδια της ρίζες. Πολλοί περνούσαν να δουν το κορίτσι-δέντρο με την καρδιά στο χώμα.

    Πώς θα φύγει από εκεί; Τι ρόλο παίζει ένας ταξιδιώτης με μια τσάντα γεμάτη βιβλία; Υπάρχει τόπος που από τα σπίτια του να βγαίνει μουσική, χρώματα και μυρωδιές; Και τελικά ποια είναι η θέση της καρδιάς;

    Η Μαριάννα Κουμαριανού γράφει ένα διήγημα, για τα μετέωρα όνειρα, τις προσδοκίες που διαψεύδονται και κάποτε επαληθεύονται, για την πραγματική αγάπη, για τη συντροφικότητα που έχει τύχει να πετύχει, για όσους δεν ακούνε την καρδιά τους, για όσους δεν την φροντίζουν εναποθέτοντας τον χτύπο της σε κάποιον πλανόδιο από τη ζωή τους σωτήρα. Και για τις αληθινές εστίες των ανθρώπων που χωρίς μουσική, βιβλίο, χρώματα κι αισθήσεις δεν γίνεται να φτιαχτούν.

    Μια ονειροπόληση, ένα ανάλαφρο πλατάγισμα από κάποιο ήπιο παραθαλάσσιο αγέρι σε ένα κοριτσίστικο φουστάνι, ένας μικρός περίπατος με γυμνά πόδια σε νωπή αμμουδιά το χειμώνα, ένα τρεμοπαίξιμο μιας δέσμης φωτός πάνω στο κύμα του δειλινού. Με εικόνες και λυρισμό μπορώ να περιγράψω την αίσθηση που μου άφησε αυτή η γεμάτη εικόνες και λυρισμό ιστορία, που την διάβασα δύο φορές και την σκέφτηκα άλλες δυο μέχρι να την αφήσω εδώ.

    Χωρίς ηλιακή ομάδα αναγνωστών στην οποία απευθύνεται, χωρίς περιορισμούς, ένα σύντομο λογοτεχνικό ταξίδι που σε κάνει να αναρωτιέσαι για την τρέχουσα θέση της καρδιάς σου και για εκείνη που θέλεις τελικά να έχεις. Μια ζωή που σχεδιάζεις να ζήσεις ακυρώνοντας τελικά εκείνη τη ζωή που σε περιμένει.

    Από τις εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η θέση της καρδιάς
    Συγγραφέας: Μαριάννα Κουμαριανού
    Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Υπεύθυνη έκδοσης: Υβόνη Καρύδη
    Εκδόσεις: Πατάκη, Οκτώβριος 2017
    Διόρθωση: Κατερίνα Βασιλοπούλου
    Σελιδοποίηση: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 11 Χ 15
    ISBN: 978-960-16-7548-0
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular