More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Είπαμε και είπανΗ Κάτια που θυμώνει κι ο φάλτσος κάτω απ' το μπαλκόνι

    Η Κάτια που θυμώνει κι ο φάλτσος κάτω απ’ το μπαλκόνι

    katiapino3Με την Κάτια μιλάγαμε πολλούς μήνες τώρα. Μου έχει εμπιστευτεί ιστορίες της. Της έχω εμπιστευτεί σκέψεις και θυμούς δικούς μου. Μέχρι και καβγά στήσαμε on line πάνω σε κάποια παρανόηση. Η Κάτια θυμώνει εύκολα. Όταν νιώθει ότι αδικείται, πνίγεται. Εκρήγνειται. Κουνάει τη γη σαν Εγκέλαδος. Της είπα ότι αν τσακωθούμε ξανά για ψύλλου πήδημα, θα πάω κάτω από το μπαλκόνι της και θα τραγουδήσω όσο πιο φάλτσα γίνεται. Την έπεισα αμέσως. Τώρα και βλακεία να της πω καμιά φορά, δε μου λέει τίποτα. Φοβάται την καντάδα στο μπαλκόνι. Κλείνω την παρένθεση του χαμόγελου.

    Έτσι θυμώνει και με τις ιστορίες της όταν δεν έρχονται όπως τις θέλει. Αλλά δεν παραδίνεται. Τις ψάχνει. Όταν οι περισσότεροι τις περιμένουν να έρθουν για να τις πουν, εκείνη έχει βγει στο κατόπι τους και τις αναζητεί. Πίσω από χρωματιστά μπαλόνια. Στον νεραιδόκοσμο που δε βλέπουν πολλοί. Στα φανάρια και στα παγοδρόμια της ευτυχίας και της ξεγνοιασιάς. Πίσω από δειλά ουράνια τόξα που πετούν κάτι ξεχασμένα πουλιά. Το αποτέλεσμα μάλλον τη δικαιώνει, κρίνοντας από το αποτέλεσμα.

    Όταν τις βρίσκει (τις ιστορίες της), ηρεμεί. Παίρνει πλήκτρα στα χέρια, τα πετά σα μάγισσα ψηλά και ξεκινά. Στη γειτονιά της αντηχούν συνεχή “κλικ”. “Τι κάνει αυτή εκεί μέσα;” Τίποτα. Γράφει. Γράφει. Ευτυχώς να λέτε που ακούγονται μόνο συνεχή “κλικ” και όχι κάποιος φάλτσος κάτω από το μπαλκόνι της. Ευτυχώς να λέτε.

    Κάτια Πινό (ή Ψωρομύτη), το elniplex σ’ ευχαριστεί που ήσουν εδώ αυτό το Σαββατοκύριακο. Καλή αντάμωση.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular