More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ καρδιά του βασιλιά, της Μαριβίτας Γραμματικάκη (εικ.: Κατερίνα Βερούτσου)

    Η καρδιά του βασιλιά, της Μαριβίτας Γραμματικάκη (εικ.: Κατερίνα Βερούτσου)

    «Η καρδιά του βασιλιά» είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασί με ήρωα έναν ξεχωριστό γίγαντα, τον καλόψυχο Ασηλάμπα, που δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν, έμενε μονάχος του στην Αστροχώρα και ήταν σε όλους γνωστός ως ντελάλης.

    Η συγγραφέας και μουσικός Μαριβίτα Γραμματικάκη αφηγείται την τρίτη ιστορία του γίγαντα Ασηλάμπα, πλησιάζοντας πιο κοντά αυτή τη φορά στην παραδοσιακή αφήγηση με στοιχεία μυθοπλασίας. Η διήγηση της ιστορίας συνοδεύεται από υπέροχες μελωδίες και ο αναγνώστης θα εντρυφήσει κυριολεκτικά στα αληθινά συναισθήματα της ανιδιοτελούς αγάπης. Η αναζήτηση των συναισθημάτων οδηγεί στην απομυθοποίηση της εξωτερικής εμφάνισης και των επιφανειακών προσόντων και της νοικοκυροσύνης ως κριτήρια για την επιλογή της καλύτερης γυναίκας που θα γίνει βασίλισσα της Ουρανούπολης.

    Ο Ασηλάμπα Ντελασύ, ο αγαθός γίγαντας με την καρδιά μικρού παιδιού, θα ταξιδέψει σε μια πολιτεία στην άλλη άκρη της γης, και από εκεί θα γυρίσει όλο τον κόσμο με μια αποστολή ιδιαίτερα δύσκολη…  Ο βασιλιάς της Ουρανοχώρας, μεγάλος και τρανός, εδώ και χρόνια έψαχνε να βρει την καλύτερη γυναίκα για να την παντρευτεί. Όμως ο βασιλιάς ούτε ήξερε κι ο ίδιος τι ήθελε… ψηλή, κοντή, αδύνατη, στρουμπουλή, εκείνος κουνούσε το κεφάλι κι έλεγε: «Καλή είναι αλλά κάπου θα υπάρχει καλύτερη».

    Ο Ασηλάμπα Ντελασί μόλις άκουσε την επιθυμία του βασιλιά τα ΄χασε…
    Πως ήταν δυνατόν να βρει εκείνος τη γυναίκα που θα ήταν κατάλληλη για να γίνει βασίλισσα της Ουρανοχώρας; Ποια θα είναι η γυναίκα που θα συνδυάζει όλες τις χάρες, θα είναι πεντάμορφη, θα έχει ωραία φωνή, θα φτιάχνει βασιλικό λικέρ και θα έχει βελούδινο δέρμα;

    Δεν θα σας αποκαλύψουμε τη συνέχεια της ιστορίας για τον αναποφάσιστο βασιλιά και πως κατέληξε να υποφέρει από τις παράλογες απαιτήσεις όχι μιας αλλά τριών γυναικών με παράλογες απαιτήσεις. Το χιούμορ, οι λεπτομερείς περιγραφές και οι στιχομυθίες και  κρατούν σε αγωνία τον αναγνώστη και το πάθημα του βασιλιά γίνεται μάθημα!

    Η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου κερδίζει τις εντυπώσεις και δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον με έμφαση στο ανθρώπινο στοιχείο και τον Ασηλαμπα Ντελασί να ξεπροβάλει σαν να κρυφοκοιτάζει μέσα στις σελίδες με το αγαθό βλέμμα και το γλυκό του χαμόγελο. Συνταιριάζει αρμονικά στοιχεία από τη λαϊκή παράδοση σε χρώματα και μοτίβα και καταφέρνει να αποτυπώσει στα πρόσωπα των ηρώων τα αληθινά συναισθήματα.

    Ο ενθουσιασμός διαδέχεται τη θλίψη και η χαρά την προσμονή, η ελπίδα την απογοήτευση και η αγάπη τη απομόνωση.

    Αναζητήστε το και μιλήστε για τα συναισθήματα και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή μας. Η αναζήτηση της ευτυχίας αποτελεί προσωπική υπόθεση του καθενός και δεν παύει να την αναζητά σε όλη του τη ζωή…

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η καρδιά του βασιλιά
    Σειρά: Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ
    Συγγραφέας: Μαριβίτα Γραμματικάκη
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
    Μουσική: Γιάννης Ξανθούλης
    Εκδόσεις: Καλέντης, 2018
    Αφήγηση: Λίτσα Μουτσοπούλου
    Υπεύθυνη έκδοσης: Βασιλική Τζόκα
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 23 Χ 31
    ISBN: 978-960-594-022-5

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular