More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ κλειδαρότρυπα των επιθυμιών: μια δραστηριότητα από μια χρυσή κλειδαρότρυπα

    Η κλειδαρότρυπα των επιθυμιών: μια δραστηριότητα από μια χρυσή κλειδαρότρυπα

    Γράφει ο Απόστολος Πάππος

    αρχείο λήψηςΜια ιδέα που έρχεται απευθείας από τη Μαγική Κλειδαρότρυπα της Μαριβίτας Γραμματικάκη είναι η εξής:
    Φτιάξτε μια κλειδαρότρυπα. Μεγαλούτσικη. Μια κούτα είναι ο,τι πρέπει για να χαράξετε μια κλειδαρότρυπα και να δημιουργήσετε μια μεγάλη χάρτινη πόρτα. Ζωγραφίστε την και διακοσμήστε την όπως θέλετε. Τα παιδιά ασφαλώς μπορούν σαν αυθεντικοί καλλιτέχνες να το κάνουν καλύτερα από εσάς.

    Στήστε την πόρτα σας σε σημείο όπου να χωρίζει την τάξη περίπου στη μέση. Καθίστε στην παρεούλα. Συζητήστε με τα παιδιά για τα όνειρα, τις επιθυμίες τους, για όσα θέλουν να έχουν στη ζωή τους, για όσα θέλουν να καταφέρουν. Θα σας αποτυπώσουν με ακρίβεια αυτά που κουβαλάνε από το σπίτι, το περιβάλλον τους, το σχολείο τους, τους συμμαθητές τους, το προσωπικό τους ίχνος εν τέλει.

    Έπειτα, βάλτε τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού. Πίσω από την πόρτα αυτή, όποιος κοιτάξει, βλέπει τη ζωή που θέλει να κάνει, βλέπει όλα όσα θέλει να αποκτήσει.

    1. Καλέστε τα παιδιά να κοιτάξουν με προσοχή πίσω από την κλειδαρότρυπα μέσα στον μαγικό κόσμο των επιθυμιών και των ονείρων τους. Τι βλέπουν; Και ακόμα πιο σημαντικό…πως το περιγράφουν; Και αργότερα: πως μπόρεσαν να το ζωγραφίσουν.

    2. Βάλτε ανά ομάδες τα παιδιά να αναπαραστήσουν ή να μιμηθούν κάτι πίσω από την κλειδαρότρυπα: μια εικόνα, μια εποχή, ένα συναίσθημα, ένα τραγούδι, ο,τι αποφασίσετε. Ζητήστε από το ή τα παιδιά που θα κοιτάξουν από την κλειδαρότρυπα να σας περιγράψουν τι συμβαίνει μέσα.

    Θα διασκεδάσετε πολύ, τα παιδιά θα κοιτάξουν μέσα τους, θα εκφραστούν και θα σας εντυπωσιάσουν.

    Μην ξεχάσετε να μάθετε στα παιδιά ποιο είναι το κλειδί που θα τους ανοίξει την πόρτα και θα μπουν στον κόσμο των επιθυμιών τους για να τις πραγματοποιήσουν. Λέγεται πίστη στο όνειρο, προσήλωση, αφοσίωση, αγάπη πραγματική γι’ αυτό που αγαπάς και ποθείς. Πείτε το όπως θέλετε.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular