More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς, της Εύας Κασιάρου (εικ.: Κωνσταντίνα Ζαφείρη)

    Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς, της Εύας Κασιάρου (εικ.: Κωνσταντίνα Ζαφείρη)

    ikyriaftousou_cover

    Η κυρία Φτούσου ανάμεσα σε άλλα αβγά περιμένει τη σειρά της σ’ ένα σπα ομορφιάς για να καλλωπιστεί λόγω της γιορτής του Πάσχα. Τώρα θα μου πείτε υπάρχει σπα ομορφιάς για αβγά; Μα φυσικά και υπάρχουν και η οικογένεια Φτούσου το επισκέφτηκε οικογενειακώς. Η κυρία Φτούσου πήρε το επίθετο του άντρα της που όταν γεννήθηκε όλοι του έλεγαν “Φτούσου αγόρι μου!” κάτι που φυσικά κολακεύει και την ίδια.

    Η κυρία Φτούσου είναι φιλάρεσκη και πολύ φλύαρη, δεν σταματά να μιλά και να θεωρεί τον εαυτό της ως το καλύτερο αβγό για το Πάσχα. Ακόμη και στην αίθουσα της σάουνας που όλα τα αβγά περιμένουν υπομονετικά την ώρα της αλλαγής, η κυρία Φτούσου σχολιάζει τα πάντα με λεπτομέρειες. Μάλλον κυρία Μπλα μπλα έπρεπε να την λένε. Ώσπου ένα αβγό δεν άντεξε άλλο και της φώναξε να σταματήσει να μιλά και να τους αφήσει να χαλαρώσουν.
    Δεν πέρασε πολλή ώρα και μετά τη χαλάρωση, ήρθε η ώρα για τη βαφή μ’ ένα υπέροχο βαθύ κόκκινο χρώμα. Αν αναρωτιέστε για την κυρία Φτούσου, πρώτη και καλύτερη, και άρχισε να παραμιλά από τη χαρά της. Έλεγε και ξανάλεγε» Καλέ τι κούκλα θα γίνω! θα κατακτήσω τα πλήθη!»

    Κανένα αβγό δεν τολμούσε να πει κάτι γιατί αμέσως η κυρία Φτούσου δεν έχανε την ευκαιρία να το επιπλήξει γιατί εκείνη ήταν το καλύτερο αβγό. Αφού απέκτησαν τ’ αβγά όμορφο κόκκινο χρώμα ήρθε η ώρα για μασάζ. Εκεί παιδικά χεράκια σκουπίζουν τ’ αβγά με μεγάλη προσοχή και η κυρία Φτούσου συνεχίζει να μιλά και να κάνει σχέδια για το γάμο του γιου της. Όλα τ’ αβγά τώρα είναι έτοιμα για το Πάσχα ή σχεδόν έτοιμα… Υπάρχει ένα τελευταίο στάδιο για τ’ αβγά που επιθυμούν μια πινελιά που θα τα κάνει να λάμψουν ακόμη περισσότερο. Λίγη χρυσόσκονη, κανένα κίτρινο φτερό ή μήπως μια δαντελένια κορδέλα; Η κυρία Φτούσου τα θέλει όλα, είναι αποφασισμένη να ξεχωρίζει πρώτη και καλύτερη στο γιορτινό τραπέζι. Όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή να τσουγκρίσουν τα αβγά, θα καταφέρει η κυρία Φτούσου να βγει νικήτρια ή θα ισχύσει η παροιμία «όποιος κοιτά συχνά ψηλά γκρεμοτσακίζεται»;

    Μια ανατρεπτική ιστορία με μια ηρωίδα που ξεχωρίζει από μακριά για τη ματαιοδοξία της. Η συγγραφέας έχει βάλει μια δόση υπερβολής στην φλύαρη κυρία Φτούσου που είναι πληθωρική σε όλα της. Θέλει να είναι πάντα πρώτη και καλύτερη από τους άλλους και δε χάνει την ευκαιρία να μειώνει όσους βρίσκονται κοντά της. Ας δούμε λοιπόν τη διαδικασία του βαψίματος των αβγών σαν ένα σπα ομορφιάς και διακόσμησης των αβγών. Έντονα χρώματα με κυρίαρχο το κόκκινο και η βαφή των αβγών, φυτική παρακαλώ, όπως επισημαίνει η εικονογράφος του βιβλίου Κωνσταντίνα Ζαφείρη.
    Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς
    Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου
    Εικονογράφηση: Κωνσταντίνα Ζαφείρη
    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2015
    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular