More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ μικρή μάγισσα, του Ότφριντ Πρόισλερ (εικ.:Βίνι Γκέμπχαρτ)

    Η μικρή μάγισσα, του Ότφριντ Πρόισλερ (εικ.:Βίνι Γκέμπχαρτ)

    imikrimagissa_cover

    Εκατόν είκοσι επτά ετών! Μάλιστα! Μόνο τόσο είναι η μικρή μάγισσα. Οι υπόλοιπες μάγισσες, οι μεγάλες σε ηλικία και κακία, πρέπει να κουβαλάνε από 150 χρονάκια και πάνω στην πλάτη τους. Τι γελάτε; Για μάγισσα είναι πολύ μικρή, κάτι σαν έφηβη.
    Κι όταν αποφασίζει, παρορμητικά κι από επιθυμία μεγάλη, να παραστεί κρυφά και παρά την απαγόρευση στη Βαλπουργία νύχτα, οι υπόλοιπες μάγισσες με πρώτη και καλύτερη την Ρούμπουμπελ, της παίρνουν τη σκούπα και την αναγκάζουν να γυρίσει 3 μέρες δρόμο με τα πόδια. Και να μην τολμήσει να ξαναπατήσει το πόδι της εκεί αν δε γίνει μια πραγματικά καλή μάγισσα.

    Μαζί με το αγαπημένο της κοράκι, τον σοφό Αμπραξάς, ταλαιπωρεί το μυαλό της για το πως θα πάρει την εκδίκησή της. Μμμ! Και θα την πάρει! Θα γίνει μια υπέροχη μάγισσα, μια σούπερ μάγισσα, μια πάρα πολύ καλή μάγισσα.

    Μέχρι την επόμενη Βαλπουργία Νύχτα θα συναντήσει ανθρώπους που αδικούνται, ζώα που βασανίζονται, ανθρώπους βασανιστές, φτωχούς που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, κλέφτες αυγών, μεγάλα παιδιά που ενοχλούν μικρότερα παιδιά, κακούς δασοφύλακες, ένα σωρό υπάρξεις. Θα επιβάλλει παντού το νόμο της. Το δίκαιο, την καλοσύνη, τη βοήθεια σε όποιον την έχει ανάγκη. Με έναν πολύ δικό της τρόπο θα γίνει μια πραγματικά τέλεια μάγισσα. Κι έτοιμη πια θα ετοιμαστεί για την επόμενη Βαλπουργία Νύχτα και το Πέτρινο Βουνό. Μόνο που εκεί η… καλή μικρή μάγισσα κρίνεται από τις υπόλοιπες ως πολύ κακή. Καθώς καμιά καλή μάγισσα δε μπορεί να είναι καλή με… καλοσύνες και καλές πράξεις. Το τέλος θα σερβιριστεί σαν… κρύο πιάτο στο πιάτο σας…

    Ο γεννηθείς στη Βοημία το 1923, Ότφριντ Πρόισλερ, κεντάει μια ξεχωριστή μάγισσα που άρχισε να θριαμβεύει στα ράφια των βιβλιοπωλείων του κόσμου από το 1957. Το 1958 βραβεύτηκε με το Γερμανικό Βραβείο Βιβλίων για Νέους κι έκτοτε άρχισε την ξέφρενη πορεία του στον κόσμο, καθώς μεταφράστηκε σε 47 γλώσσες. Ο συγγραφέας είχε ισχυριστεί ότι το εμπνεύστηκε από τις μικρές ιστορίες καληνύχτας που έλεγε στις κόρες του για να πάψουν να φοβούνται τις μάγισσες.

    Από τότε η Μικρή Μάγισσα έγινε ταινία, καρτούν, θεατρικό έργο, ηχογραφήθηκε, χορεύτηκε, ταξίδεψε, γίνηκε πολλά πράγματα και μπήκε σε κάμποσα εκατομμύρια σπίτια με διάφορες μορφές. Οι Εκδόσεις Κέδρος το πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το 1983 και τώρα, 21 χρόνια μετά, το ξαναφέρνουν φρέσκο στους αναγνώστες.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η μικρή μάγισσα (Die Kleine Hexe)
    Συγγραφέας: Ότφριντ Πρόισλερ
    Εικονογράφηση: Βίνι Γκέμπχαρτ
    Εκδόσεις: Κέδρος, 1983, 2014
    Σελίδες: 144
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-4566-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular