More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΣυνεντεύξειςΆνθρωποι της μουσικήςΗ παιδική-νεανική χορωδία Rosarte, της Ρόζης Μαστροσάββα

    Η παιδική-νεανική χορωδία Rosarte, της Ρόζης Μαστροσάββα

    rozh

    Συναντήσαμε τη μαέστρο και ιδρύτρια της παιδικής-νεανικής χορωδίας Rosarte στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αμέσως μετά την παράσταση του Μαγικού Βιολιού. Η χορωδία Rosarte ήταν μια πραγματική αποκάλυψη. Πενήντα-πενήντα πέντε κορίτσια (ανάμεσά στη γλυκιά θάλασσα τους και λίγα αγόρια), πενήντα υπέροχες παρουσίες που αποδεικνύουν ότι τα νιάτα έχουν ταλέντα κι αγάπη για ουσιώδη πράγματα και ενασχολήσεις. Υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, της μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα, τα παιδιά γεμίζουν τη σκηνή του θεάτρου, ερμηνεύουν τους κατοίκους της Γκριζούπολης, τραγουδούν και πλημμυρίζουν με υπέροχες φωνές το εξαιρετικής ακουστικής ανακαινισμένο θέατρο.

    Να τι μας είπε η κυρία Ρόζη Μαστροσάββα για τη συμμετοχή της Rosarte στο “Μαγικό Βιολί” του Νίκου Ξανθούλη και της Μαριβίτας Γραμματικάκη.

    “Στην παράσταση ‘Το μαγικό βιολί’ συμμετείχαν 75 παιδιά. Σε κάθε παράσταση είναι περίπου 55 πάνω στη σκηνή. Είμαστε κατενθουσιασμένοι. Το έχουμε ξαναπαίξει το έργο και το 2011 και το 2012 στη Λυρική σκηνή με πολλή μεγάλη επιτυχία. Τώρα βέβαια είναι η καινούργια φουρνιά παιδιών, το έργο ξαναδιδάχθηκε απ’ την αρχή και παίχτηκε ερμηνευτικά επίσης από τα παιδιά. Η σκηνοθεσία είναι της Λένας Γεωργιάδου. Έχουμε ετοιμαστεί το τελευταιο δίμηνο για την παράσταση του Μαγικού Βιολιού. Παράλληλα, έχουμε πολλά άλλα με τη χορωδία μας, τα Χριστούγεννα στις 23 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, συναυλία με την Κρατική ορχήστρα το Μagnificαt, Carl Philipp Emanuel Bach. Η χορωδία μας απαριθμεί 260 παιδιά ηλικίας 5,5 έως 20 ετών. Έχουμε τέσσερα τμήματα, τα οποία δουλεύουμε. Οι δασκάλες, εκτός από εμένα, είναι η Μαρίζα Βαμβουκλή και η Μαρία Λαμπιδώνη, στο πιάνο είναι η Τζένη Σουλκούκη. Έχουμε φέρει το πρώτο χρυσό μετάλλιο, το Ολυμπιακό μετάλλιο από Ολυμπιάδα χορωδιών στην Ελλάδα το 2008 και ευελπιστούμε το 2014 να συμμετέχουμε στη Λετονία, που ξαναέρχεται η Ολυμπιάδα χορωδιών στην Ευρώπη, τον Ιούλιο του 2014. Ευχόμαστε να τα καταφέρουμε, να μπορέσουμε να βρούμε χορηγίες και να πάμε για να ξαναφέρουμε ένα τρόπαιο, μια διάκριση στην Ελλάδα. Είναι ο μεγάλος μας στόχος για το 2014.”

    Για τη συνεργασία της στο Μαγικό Βιολί είπε ακόμη:
    “Είμαστε πολύ χαρούμενοι, η συνεργασία μας είναι άψογη, ο κύριος Ξανθούλης είναι η μεγάλη αγάπη των παιδιών και η κυρία Γραμματικάκη επίσης και ευχόμαστε να κάνουμε επιτυχία κι άλλα έργα μαζί τους.”

    Η Ρόζη Μαστροσάββα γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε πιάνο, μονωδία και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών ενώ παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τους A. Κοντογεωργίου και Μ. Λογιάδη. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη μουσική ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό άριστα και ειδίκευση (master) στη διεύθυνσή χορωδίας. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους αρχιμουσικούς E. Ericsson, H. Rilling, Er. Ortner και Fr. Bernius.
    Έχει διευθύνει σε Γερμανία και Ελλάδα χορωδίες όπως: Melismachor, Vocal Kreis Cantabile, Singtonics, Amasingers, Χορωδία Φοιτητών Πανεπιστημίου Αιγαίου, φωνητικό σύνολο Con Anima, Μικτή χορωδία ΕΡΤ (συναυλίες και ηχογραφήσεις), Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Άργους και Δημοτικού Ωδείου Άνω Λιοσίων, χορωδία Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα, Παιδική χορωδία Γ΄ Προγράμματος ΕΡΑ, Παιδική χορωδία Μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων, με την οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην 5η χορωδιακή Ολυμπιάδα στο Graz της Αυστρίας το 2008.  Από το 2008 ίδρυσε και διευθύνει την Παιδική Χορωδία “Rosarte“.

    Η παιδική-νεανική χορωδία Rosarte ιδρύθηκε το 2008 από την κυρία Ρόζη (Τριανταφυλλιά) Μαστροσάββα. Στο δυναμικό της χορωδίας Rosarte ανήκουν γύρω στα 260 παιδιά ηλικίας 5-20 ετών. Λειτουργεί σε 3 τμήματα:  φωνητικής προετοιμασίας, παιδικό και παιδικό-νεανικό τμήμα. Τα περισσότερα μέλη της χορωδίας Rosarte είναι επίλεκτοι χορωδοί που έχουν μαθητεύσει κοντά στην Ρόζη Μαστροσάββα με αξιόλογη χορωδιακή εμπειρία, κυρίως από την πρώην χορωδία της ΕΡΑ, μουσικά σχολεία κλπ.

    Στο ενεργητικό της χορωδίας περιλαμβάνονται αξιόλογες εκδηλώσεις όπως, συμμετοχές σε φεστιβάλ χορωδιών, συναυλίες στο Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, τα «Δημήτρια», στην Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά.
    Η χορωδία Rosarte έχει συμπράξει με αξιόλογους μαέστρους όπως τους Φιλίπ Ογκέν, Λ. Καρυτινό, Αλ. Μπαλτά, Μ. Μιχαηλίδη, B. Φιδετζή, Ν. Τσούχλο, Η. Βουδούρη και με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες της ΕΛΣ, ΕΡΤ, Δήμου Αθηναίων, ΚΟΑ, Camerata, ενώ έχει λάβει μέρος σε ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις.
    Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και όπερες όπως “Τannhäuser¨του Βάγκνερ, “Pagliacci” του R. Leoncavallo”Carmen” του J. Bizet ενώ αυτήν την περίοδο συμμετέχει στην παιδική όπερα του Νίκου Ξανθούλη και της Μαριβίτας Γραμματικάκη “Tο μαγικό βιολί” στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

    Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της χορωδίας

    rosarte1 rosarte2 rosarte3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular