More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ πριγκίπισσα και τα δώρα, της Caryl Hart

    Η πριγκίπισσα και τα δώρα, της Caryl Hart

    i-prigkipissa-kai-ta-dora_cover

    Γράφει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου.

    Μια φορά ήταν μια πολύ άπληστη και καλομαθημένη- κακομαθημένη πριγκίπισσα. Στα γεννέθλια της ζήτησε να της αγοράσουν ένα σωρό δώρα. Η λίστα δεν έχει τελειωμό: 12 βραδινές τουαλέτες, πατίνια, ποδήλατο, γιγάντιο δεντρόσπιτο, χνουδωτά γατάκια, κατοικίδιο μονόκερο,έλκυθρο, κουζίνα, κινητό τηλέφωνο… Μάλλον κουραστήκατε. Θα σταματήσω γιατί είναι ακόμα πολλά!

    Έφτασε η μέρα των γεννεθλίων της και η Ρουμπίνη ξύπνησε σε κατάσταση υστερίας και έξαλου αναβρασμού. Ούτε τραγούδια ήθελε να ακούσει ούτε λόγια γλυκά… «Τα δώρα μου θέλω!» ούρλιαζε σαν κακομαθημένο. Και τα ήθελε όλα… Άνοιξε λοιπόν γρήγορα τα δώρα τα πέταξε στην άκρη και ζήτησε κι άλλα. Ο μπαμπάς της, ο βασιλιάς, δεν ήθελε να της χαλάσει χατίρι. Πήγε και της αγόρασε και τα υπόλοιπα. Μα αυτή όλο και ζητούσε. Κι άλλα. Κι άλλα  δώρα. Γέμισαν τις κρεβατοκάμαρες, τα σαλόνια και τα μπάνια μέχρι και τα τηγάνια. Ώσπου το παλάτι δεν άντεξε. Ράγισαν οι τοίχοι απο το βάρος  και λύγισαν από τα πολλά τα δώρα. Πολύ βάρος ακόμα και για ένα παλάτι. Και άξαφνα το παλάτι γκρεμίστηκε και πλάκωσε τα πάντα. Πλάκωσε μέχρι και τον βασιλιά. «Τι τρομερή καταστροφή»!!! Πλάκωσε ο,τι πολύτιμότερο  είχε η πριγκίπισσα. Και τότε η Ρουμπίνη άρχισε να κλαίει με λυγμούς «Τα δώρα τα χαρίζω, πάρτε τα όλα απο δω αρκεί τον λατρεμένο μου μπαμπά να ξαναδώ». Αίσιο το τέλος ευτυχώς. Ο βασιλιάς βγαίνει απο τα ερείπια  και η Ρουμπίνη μετανιωμένη κερνάει τούρτα και τσάι σαν γνήσια Εγγλέζα πριγκίπισσα όλους όσους βοήθησαν.
    Απο  όλα τα δώρα της Ρουμπίνη, τους έμεινε μόνο το δεντρόσπιτο. Και έζησαν οι δυο τους εκεί, ο μπαμπάς και η Ρουμπίνη, αν και λίγο στριμωγμένα, καλά  και εμείς καλύτερα.

    Ένα ακόμα πραγματικά πολύ όμορφο βιβλίο απο τις εκδόσεις Ίκαρος για καλομαθημένες «πριγκίπισσες» και για μπαμπάδες που δεν ξέρουν πώς και πότε να λένε όχι. Η εικονογράφηση γεμάτη χρώμα και φαντασία είναι τέλεια. Ξεχωριστο βιβλίο, με κείμενο που κυλάει εύκολα, δεν κουράζει καθόλου και έχει και ένα ξεχωριστό νόημα χωρίς να γίνεται βαθιά διδακτικό.

    Αρέσει και σε μικρούς πρίγκιπες (δοκιμασμένο!) αυτή η ιστορία, παρότι  στην εικονογράφηση κυριαρχεί το ρόζ και το κίτρινο το πριγκιπικό.

    Παράρτημα ανάρτησης
    Γνωρίστε την Κάριλ Χαρτ

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η πριγκίπισσα και τα δώρα
    Συγγραφέας: Caryl Hart
    Εικονογράφηση: Sarah Warburton
    Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
    Εκδόσεις: Ικαρος, 2015
    Σελίδες: 32
    ISBN: 978-960-572-035-3

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular