More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΗ ταινία της εβδομάδας: Η μορφή του νερού, του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

    Η ταινία της εβδομάδας: Η μορφή του νερού, του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

    Στις αίθουσες έρχεται από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το υποψήφιο για 13 Όσκαρ παραμύθι αγάπης του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο “Η μορφή του νερού” που ή σε μαγεύει ή το βαριέσαι.

    Δεκατρία Όσκαρ διεκδικεί τούτου το vintage παραμύθι του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και μάλιστα σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες ανεξαιρέτως. Τι το κάνει τόσο μοναδικό; Με δυο λόγια θα έλεγα ότι είναι η αληθινά υποβλητική ατμόσφαιρα της σκηνοθεσίας, η sixties θολάδα των χρωμάτων της καλαίσθητης φωτογραφίας, η αριστουργηματικά ταιριαστή μουσική του Α. Ντεσπλά, μαζί με το πρωτότυπο σενάριο ενός -όχι ασυνήθιστου αλλά- εξωπραγματικού έρωτα και την απίθανη ερμηνεία της αμίλητης Σάλι Χόκινς που θα κερδίσουν την πλειοψηφία των κινηματογραφόφιλων.

    Η υπόθεση: Τραυματισμένη στις φωνητικές της χορδές ήδη από έμβριο, η άλαλη Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου (δεκατία 1960). Οι μοναδικές παρέες της είναι η συνάδελφός της Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ) κατά τις ώρες εργασίας και ο μεγαλούτσικος, κρυπτομοφυλόφιλος γείτονάς της, ο Τζάιλς (Ρίτσαρντ Τζένκινς).

    Η μάλλον μονότονη καθημερινότητα και ζωή της αλλάζει άρδην όταν μία μέρα φέρνουν στο εργαστήριο ένα ανθρωποειδές αμφίβιο ον (το υποδύεται εκπληκτικά ο Νταγκ Τζόουνς), το οποίο αιχμαλώτησε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ (Μάικλ Σάνον). Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και το βλέπει. Μέσω των κρυφών της εισόδων στο εργαστήριο, η Ελάιζα αρχίζει σταδιακά να αποκτά μαζί του κάποια επαφή.

    Οι αρχές δίνουν εντολή στον συνταγματάρχη Στρίκλαντ να διαμελίσει το αμφίβιο για να το χρησιμοποιήσουν στο διαστημικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Ο κατάσκοπος των Σοβιετικών, δρ. Ρόμπερτ Χοφστέτλερ (Μάικλ Στούλμπαργκ), προσπαθεί μάταια να τους μεταπείσει.

    Η Ελάιζα μαθαίνει τις προθέσεις των εμπλεκόμενων στο πείραμα και κινητοποιείται για να ελευθερώσει το αμφίβιο ον που έχει κερδίσει κάτι παραπάνω από τη συμπάθειά της. Έρωτας. Και ο θεός βοηθός…

    «Ήθελα να δημιουργήσω μία ταινία σχετικά με ένα πλάσμα αμφίβιο που θα έρθει να αλλάξει τη ζωή εκείνου που θα το σώσει», λέει ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για το δημιούργημά του και πραγματικά εστιάζοντας σε αυτή τη σχέση της διέγερσης των αισθήσεων, από τη μία μιας γυναίκας περιθωριοποιημένης και για τους περισσότερους ασήμαντης και από την άλλη ενός “τέρατος” και πειραματόζωου που ο έρωτας αρχίζει να εξανθρωπίζει ή ακόμα πιο αδόκιμα “αποτερατοποιεί”.

    Προσωπικός θρίαμβος του Ντελ Τόρο η ταινία. Πραγματικά ασυνήθιστη.

    Στους κινηματογράφους από την ODEON.

    Βαθμολογία IMDB: 7.8
    Βαθμολογία ELNIPLEX: 7,6

    Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο 74ο φεστιβάλ της Βενετίας, δύο Χρυσές Σφαίρες (σκηνοθεσίας και πρωτότυπης μουσικής), δώδεκα υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA και εννέα υποψηφιότητας στα βραβεία Satellite.

    Υποψηφιότητες Όσκαρ 2018: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου (Σάλι Χόκινς), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Οκτάβια Σπένσερ), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ρίτσαρντ Τζένκινς), πρωτότυπου σεναρίου, πρωτότυπης μουσικής, μοντάζ ήχου, μίξης ήχου, σχεδιασμού παραγωγής, φωτογραφίας, σχεδιασμού κοστουμιών και μοντάζ.

    The Shape of Water
    Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
    Σενάριο: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο & Βανέσα Τέιλορ
    Παραγωγή: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο & Tζ. Μάιλς Ντέιλ, Ντέιβιντ Γρινμπάουμ, Μάθιου Γκρίνφιλντ
    Πρωταγωνιστούν: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Οκτάβια Σπένσερ, Ντέιβιντ Χιούλετ
    Μουσική: Αλεξάντρε Ντεσπλά
    Διάρκεια: 123′
    Imdb

    LADY BRITT
    LADY BRITT
    Νηπιαγωγός, Μητέρα
    RELATED ARTICLES

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular