More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΗ ταινία της εβδομάδας: Μαζί ή τίποτα, του Φατίχ Ακίν

    Η ταινία της εβδομάδας: Μαζί ή τίποτα, του Φατίχ Ακίν

    Χρυσή σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας, στη shortlist για τα φετινά Όσκαρ, Βραβείο Ερμηνείας στην Ντάιαν Κρούγκερ και Φατίχ Ακίν στην σκηνοθεσία. Ο βραβευμένος Τούρκος σκηνοθέτης επανέρχεται με μια δυνατή ταινία.

    Μετά το πολυβραβευμένο “Μαζί ποτέ” (Χρυσή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου 2004, Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερης ταινίας 2004), το Auf der anderen Seite (οικουμενικό και βραβείο σεναρίου στις Κάννες) και το εμβληματικό, κατά τη γνώμη μου, Soul Kitchen (Μέγα Βραβείο Επιτροπής φεστιβάλ Βενετίας), ο κορυφαίος Τούρκος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν φέρνει αυτήν την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες μια δυνατή ταινία εκδίκησης και αφοσίωσης.

    Οι δολοφονίες οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας γερμανίδας αστυνομικού που συνδέονται μεταξύ τους, αποτελούν τη βάση έμπνευσης του Τούρκου σκηνοθέτη, ο οποίος στέκεται απέναντι στο φασιστικό μένος και το πυροβολεί με τα δικά του όπλα. Με την καθηλωτική ερμηνεία της Νταϊάν Κρούγκερ, ο Ακίν στήνει ένα ρυθμικό, γεμάτο ένταση και άποψη φιλ, όπου ο θρήνος και η θλίψη της πρωταγωνίστριας μετατρέπονται σταδιακά σε αγωνία, οργή και όρκο για δικαιοσύνη και εκδίκηση.

    Το revenge film του Ακίν δημιουργεί πολλούς κόμπους στο στομάχι, καθώς έρχεται σε μια εποχή όπου τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη γίνονται κατά κύριο λόγο από ακραίους ισλαμιστές. Ο Ακίν φωνάζει πως η τρομοκρατία δεν έχει θρησκευτικό πρόσημο μα μόνο το μίσος για τον άλλο.

    Η υπόθεση: Η ζωή της Κάτια καταρρέει μέσα σε μια στιγμή όταν ο κουρδικής καταγωγής σύζυγός της, Νούρι και ο μικρός τους γιος, Ρόκο, σκοτώνονται σε μια βομβιστική επίθεση. Με τη βοήθεια των φίλων και συγγενών της, η Κάτια καταφέρνει να αντέξει το σοκ της απώλειας και προσπαθεί να ορθοποδίσει. Καθώς όμως η αναζήτηση των ενόχων και η διαλεύκανση των κινήτρων των δραστών συνεχίζονται, το συναισθηματικό φορτίο της Κάτια περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο κρατώντας ανοιχτές τις πληγές της. Ο δικηγόρος και καλύτερος φίλος του Νούρι, εκπροσωπεί την Κάτια στη μετέπειτα δίκη ενάντια σε ένα νεαρό ζευγάρι υπόπτων που κινούνταν σε νεοναζί κύκλους. Η απόφαση του δικαστηρίου οδηγεί την Κάτια σε απόγνωση. Η λύση είναι μία: δικαιοσύνη! Ή αλλιώς… εκδίκηση!

    Με τη συμμετοχή των Ελλήνων/ελληνικής καταγωγής Γιάννη Οικονομίδη, Γιούλας Μπουντάλη, Αδάμ Μπουσδούκος.

    Το Μαζί ή Τίποτα έλαβε ήδη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ η πρωταγωνίστρια Νταϊάν Κρούγκερ απέσπασε Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών.

    Μαζί ή τίποτα / In the Fade (Γερμανία, 2017)
    Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν
    Σενάριο: Φατίχ Ακίν, Χαρκ Μπερμ
    Πρωταγωνιστές: Νταϊάν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο, Γιοχάνες Κρις, Νούμαν Ακάρ,
    Ούλριχ Μπράντχοφ, Χάνα Χιλσντόρφ, Γιούλα Μπούνταλη, Γιάννης Οικονομίδης, Αδάμ Μπουσδούκος, Ασίμ Ντεμιρέλ
    Μουσική: Τζον Μπράιον
    Φωτογραφία: Ράινερ Κλάουσμαν
    Μοντάζ: Άντριου Μπερντ
    Διάρκεια: 105΄

    Στους κινηματογράφους από την Rosebud.21.

    Βαθμολογία IMDB: 7.3
    Βαθμολογία ELNIPLEX: 7,5
    Imdb

    LADY BRITT
    LADY BRITT
    Νηπιαγωγός, Μητέρα
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular