More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΗ ταινία της εβδομάδας: Ραντεβού Εκεί Ψηλά, του Αλμπέρ Ντιποντέλ

    Η ταινία της εβδομάδας: Ραντεβού Εκεί Ψηλά, του Αλμπέρ Ντιποντέλ

    Τον Νοέμβριο του 1918 δύο Γάλλοι στρατιώτες προσπαθούν να επιβιώσουν ετοιμάζοντας μια μνημειώδη απάτη με τις οικογένειες των νεκρών συμπατριωτών τους. Από σήμερα στις αίθουσες το “Ραντεβού εκεί ψηλά” του Αλμπέρ Ντιποντέλ.

    Μια σκληρή στην αρχή ταινία βαδίζει σταδιακά προς τη συγκίνηση και γειώνει τον πόλεμο και τα πολεμοχαρή κοράκια που γλεντούν πάνω στα πτώματα και το θρήνο των οικογενειών τους. Ο βραβευμένος Γάλλος Αλμπέρ Ντιποντέλ παίρνει το ξεχωριστό μυθιστόρημα του Περ Λεμέτρ “Καλή αντάμωση εκεί ψηλά” (εκδόσεις Μίνωας, βραβείο Goncourt 2013) και δημιουργεί στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα άριστο τεχνικά και αισθητικά έργο που θα αγγίξει του ευσυγκίνητους ευρωσινεφίλ που αγαπούν να βλέπουν έντονα συναισθήματα και κρύα εκδίκηση.

    Δίχως να μαγεύει, το αποτέλεσμα της ταινίας είναι συμπαθέστατο, ενώ ερμηνείες, φωτογραφία και σκηνοθεσία κινούνται σε αρκετά ψηλά στάνταρ.

    Η υπόθεση: Μαρόκο, Νοέμβριος 1920. Ο Αλμπέρ Μαγιάρ, πρώην λογιστής, ανακρίνεται σε ένα αστυνομικό τμήμα. Έχει να αφηγηθεί μια “μεγάλη ιστορία, μπερδεμένη” που ξεκινά στις 9 Νοεμβρίου 1918 στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμουμ, στο λόφο113. Κι η ιστορία ξετυλίγεται.

    Ο υπολοχαγός Πραντέλ, ένας άνθρωπος φτιαγμένος για πόλεμο, που οι Γάλλοι φοβόντουσαν περισσότερο κι από εχθρούς, αγνοεί την αποφασισμένη ανακωχή και διατάζει μια άσκοπη επίθεση στην οποία ασφαλώς οι αντίπαλοι Γερμανοί απαντούν. Το αποτέλεσμα είναι μια κτηνωδία. Ο αδίστακτος Πραντέλ καταστρέφει κυριολεκτικά τις ζωές τους. Ο Αλμπέρ σώζεται από τον Εντουάρ Περικού, θαμμένος σχεδόν στα ερείπια. Μα ο Εντουάρ στέκεται άτυχος αφού ένα βλήμα που ανατινάζεται μπροστά του τον αφήνει με ένα τερατώδες παραμορφωμένο πρόσωπο. Ο Αλμπέρ, για πάντα ευγνώμων, τον φροντίζει, παρέχοντάς του μορφίνη και μια ψεύτικη ταυτότητα, καθώς ο Εντουάρ προτιμά να θεωρείται νεκρός παρά ζωντανός. Στα ερείπια του μακελειού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασισμένοι να ζήσουν, οι δυο τους προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν. Έτσι, και καθώς ο Πραντέλ σχεδιάζει να κάνει μια περιουσία πάνω στα πτώματα των θυμάτων του πολέμου, ο Αλμπέρ και ο Εντουάρ ετοιμάζουν μια μνημειώδη απάτη με τις οικογένειες των πενθούντων.

    Ραντεβού Εκεί Ψηλά/Au Revoir Là-Haut (2017, Γαλλία, Καναδάς)
    Σκηνοθεσία:
    Αλμπέρ Ντιποντέλ
    Σενάριο: Αλμπέρ Ντιποντέλ
    Πρωταγωνιστές: Ναχουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Λορέν Λαφίτ, Νιλς Άρεστραπ, Μέλανι Τιερί
    Παραγωγή: Κατρίν Μποζοργκάν
    Μουσική: Κριστόφ Ζουλιέν
    Διάρκεια: 117′
    Έτος Παραγωγής: 2017

    Έξοδος στις αίθουσες: 22 Μαρτίου 2018

    Στους κινηματογράφους από την Odeon.

    Βαθμολογία IMDB: 7.7
    Βαθμολογία ELNIPLEX: 7,0
    Imdb

    RELATED ARTICLES

    Most Popular