More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΟι ταινίες της εβδομάδας 18-24 Ιανουαρίου

    Οι ταινίες της εβδομάδας 18-24 Ιανουαρίου

    Κάθε εβδομάδα, με μια ματιά, θα βλέπουμε με ουσία τα πάντα για τις νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες. Οι ταινίες της εβδομάδας 18-24 Ιανουαρίου και όσα θα δείτε με την ματιά του ELNIPLEX.

    Η ταινία της εβδομάδας

    Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

    Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μακ Ντόνα
    Σενάριο: Μάρτιν Μακ Ντόνα
    Hθοποιοί: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ, Άμπι Κόρνις, Κέρι Κόντον, Τζον Χοκς,
    Μουσική: Κάρτερ Μπάρνγουελ
    Διάρκεια: 115 λεπτά

    ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

    Δείτε το trailer (ελληνικοί υπότιτλοι)

    Διάβασα για σκοτεινό χιούμορ. Διάβασα για μαύρη κωμωδία. Τίποτα δεν ισχύει. Η ταινία είναι βαριά. Τη βλέπεις και πονάς, το μαύρο χιούμορ που επικαλούνται κάποιοι είναι ελάχιστο και μια πινέζα μπροστά στην οδύνη. Όμως πρόκειται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. Μια ταινία θαυμάσια για την μάχη μιας μάνας να φτάσει στο δολοφόνο της κόρης της, να κινητοποιήσει την αδιάφορη αστυνομία της περιοχής, μόνη εναντίον όλων, κόντρα σε κάθε αυθαιρεσία, εξουσία, αδιαφορία. Κόντρα σε όλη την κοινωνία που στέκεται απέναντί της.
    O βραβευμένος Μάρτιν ΜακΝτόνα (Αποστολή στη Μπριζ) υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία ενώ η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πρωτευόντως και ο Γούντι Χάρλεσον δευτερευόντως κεντάνε πραγματικά. Εξαιρετική και η μουσική. Δείτε το οπωσδήποτε. Πάει σφαίρα για μερικά Όσκαρ.

    Η ταινία:
    Αρκετούς μήνες μετά τη δολοφονία της κόρης της, τίποτα ακόμα δεν έχει προκύψει σχετικό με τον δολοφόνο και βιαστή της κόρητς της. Η Μίλντρεντ Χέιζ (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) αποφασίζει να φτάσει το παιχνίδι όσο μακριά θα μπορούσε. Νοικιάζει τις τρεις πινακίδες στην είσοδο του Έμπινγκ, όπου κατοικεί, και τοποθετεί αφίσες με σαφή μηνύματα προς τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον), την αδιαφορία τους, την ατιμωρησία. Η Μίντρεντ συγκρούεται με όλους. Όταν όμως ο δεύτερος τη τάξη αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), μπλέκεται στην υπόθεση, η Μίλντρεντ, όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά παίζει το παιχνίδι στα ίσια αδιαφορώντας για ο,τι κι αν συμβεί.

    Βαθμολογία IMDB: 8.3
    Βαθμολογία ELNIPLEX: 8.3

    Η δεύτερη μας επιλογή

    Η πιο σκοτεινή ώρα (Darkest Hour)

    Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
    Σενάριο: Άντονι Μακ Κάρτεν
    Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ.
    Μουσική: Μάριο Μαριανέλι
    Διάρκεια: 125 λεπτά

    ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP

    Δείτε το trailer (ελληνικοί υπότιτλοι)

    «Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» του ηγέτη Ουίνστον Τσόρτσιλ όταν η Ευρώπη χανόταν κάτω από το μαύρο σύννεφο του Χίλτερ. O βραβευμένος με BAFTA σκηνοθέτης Τζο Ράιτ (Περηφάνια & Προκατάληψη, Εξιλέωση) και ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος Άντονι ΜακΚάρτεν (Η Θεωρία των Πάντων), δημιουργούν έναν θρόνο πάνω στον οποίο έρχεται να καθίσει ο απίστευτος, αγνώριστος και συγκλονιστικός Γκάρι Όλντμαν που καλές και κακές γλώσσες τον έχρισαν φαβορί για τα φετινά Όσκαρ πριν δουν τις υποψηφιότητες. Για τους εχθρούς της Αγγλίας, είναι μία αγιοποίηση του σερ Ουίνστον. Για τους υπόλοιπους, ισχύουν όσα σας είπα: θα δείτε έναν συγκλονιστικό Γ. Όλντμαν και έναν ηγέτη σε μια γήινη διάστασή του όταν έπαιζε σε μια ζαριά το μέλλον της χώρας του και της Ευρώπης.

    Η ταινία: 
    Οι πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ ενώ οι δυνάμεις του Χίτλερ καταλαμβάνουν τη μία χώρα πίσω από την άλλη. Τριακόσιοι χιλιάδες στρατιώτες εγκλωβισμένοι στη Δουνκέρκη και η απειλή εισβολής στο Ηνωμένο Βασίλειο να κρέμεται σαν βεβαιότητα.  Ο Τσόρτσιλ πρέπει να σταθεί στο ύψος ενός ηγέτη, να σταθεί στο ύψος της μεγάλης στιγμής και να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει με τους Ναζί παραδίδοντας τη χώρα ή αν θα θέσει το Ηνωμένο Βασίλειο απέναντι στον επελαύνοντα φασισμό. Είναι η πιο σκοτεινή ώρα της Ευρώπης, της Αγγλίας, του Τσόρτσιλ που επιλέγει να σταθεί απέναντι. Το ανατριχιαστικό “Δεν θα παραδωθούμε ποτέ” και το σήμερα της νίκης (Victory) ανατριχιάζουν.

    Βαθμολογία IMDB 7.4
    Βαθμολογία ELNIPLEX: 7.8

    Η απογοήτευση

    ΓατοΣυμμορία: Η Αρχή (Top Cat Begins / Don Gato: El Inicio de la Pandilla)

    Σκηνοθεσία: Αντρέ Κουτιριέ

    Aκούγονται οι ηθοποιοί:
    Ανδρέας Ευαγγελάτος  –  Μίστερ Μπιγκ, Τρομάρας
    Κωνσταντίνος Κακανάς – Μπένι
    Νίκος Παπαδόπουλος – Τριζάτος, Γιαγιά  Ντιμπλ
    Χρυσούλα Παπαδοπούλου – Πάνθηρας, Γατάκι
    Ποίμης Πέτρου  – Αστυνόμος Ντιμπλ
    Ιφιγένεια Στάικου – Κυρία Μπι, Γατάκι
    Χρήστος Συριώτης – Σιου-Σιου, Μετρ
    Γιάννης Υφαντής  – Ξεφτέρης, Κακός Λύκος
    Στέλιος Ψαρουδάκης – Τοπ Κατ

    Διάρκεια: 91 λεπτά

    ΔΙΑΝΟΜΗ: Weird Wave

    Δείτε το trailer (ελληνικά)

    Ξεκαρδιστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια, λέει. Για όλη την οικογένεια είναι. Ξεκαρδιστική δεν τη λες και βασικά δεν ξέρω τι προσφέρει σε ένα παιδί αυτή η ταινία. Πάμε παρακάτω, παιδιά.

    Η ταινία:
    Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους, γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του.

    Στην πορεία, οι ήρωές μας θα συναντήσουν μερικούς ακόμα απολαυστικούς γατο-χαρακτήρες: τον Τριζάτο, τον Ξεφτέρη, τον Τρομάρα και τον Σιου Σιου και μαζί θα φτιάξουν μια αξιολάτρευτη γατο…συμμορία, έτοιμη για πολλούς μπελάδες!

    Βαθμολογία IMDB 4.1
    Βαθμολογία ELNIPLEX: 4.0

     

     

    Τα υπόλοιπα χαρτιά της εβδομάδας

    12 Δυνατοί

    Σκηνοθεσία: Νικολάι Φούγκλσιγκ
    Σενάριο: Πίτερ Κρεγκ, Τεντ Τάλι
    Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουερθ, Μάικλ Σάννον, Μάικλ Πένια, Τρεβάντε Ρόουντς, Έλσα Πατάκι, Γουίλιαμ Φίχτνερ

    Δείτε το trailer (ελληνικοί υπότιτλοι)

    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer

    Λίγες εβδομάδες μετά το εφιαλτικό τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μία επίλεκτη ομάδα δώδεκα αντρών των Ειδικών Δυνάμεων αναλαμβάνει την πρώτη απόρρητη αποστολή αντεπίθεσης των ΗΠΑ. Οι δώδεκα στρατιώτες προσγειώνονται σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν με σκοπό να  συνεργαστούν με έναν τοπικό πολέμαρχο εναντίον των Ταλιμπάν. Όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους, καθώς υστερούν όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε πυρομαχικά.

    Βασισμένη στη μέχρι πρόσφατα απόρρητη υπόθεση των 12 γενναίων στρατιωτών που επιστρατεύθηκαν στο Αφγανιστάν, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

    Βαθμολογία IMDB 8.2 (λίγες κριτικές)
    Βαθμολογία ELNIPLEX: 6,8

    Η ληστεία του αιώνα (Den of thieves)

    Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Γκούντεκαστ
    Σενάριο: Κρίστιαν Γκούντεκαστ
    Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Έβαν Τζόουνς, 50 Cent
    Μουσική: Κλιφ Μαρτίνεζ

    ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

    Δείτε το trailer (ελληνικοί υπότιτλοι)

    «Η Ληστεία του Αιώνα» είναι ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες. Εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων.

    Η ταινία:

    Βαθμολογία IMDB: δεν υπάρχει ακόμα
    Βαθμολογία ELNIPLEX: δεν έχουμε άποψη

    Maria By Callas:Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται

    Σκηνοθεσία: Τόμας Βολφ
    Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κάλλας,

    ΔΙΑΝΟΜΗ: Filmtrade

    Δείτε το trailer (όχι ελληνικοί υπότιτλοι)

    Ντοκιμαντέρ του Τομ Βολφ για τη μεγάλη ελληνίδα ντίβα, ο οποίος από το 2013 ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο συναντώντας φίλους και συνεργάτες της Μαρίας Κάλλας και συλλέγοντας σπάνιο υλικό. Με τη στήριξη της καλύτερης φίλης της Νάντια Σταντσιοφ, και του αγαπημένου της μαέστρου, Ζορζ Πρετρ, ο Βολφ έγραψε το βιβλίο «Maria by Callas» με βάση το οποίο ετοίμασε και την ομώνυμη ταινία-ντοκιμαντέρ όπου η ίδια η Μαρία Κάλλας αφηγείται τη ζωή της.

    Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται ανέκδοτες συνεντεύξεις, αλληλογραφία, ερωτικές επιστολές προς τον Ιταλό βιομήχανο Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, μια αποκαλυπτι­κή ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μή­νες πριν χωρίσουν και πολλά ακόμα. Εκτός από την Κάλλας, εμφανίζονται ο Αριστοτέλης Ωνά­σης, η Μέριλιν Μονρόε, ο Αλεν Ντελόν, ο Ιβ Σεν Λοράν, οΤζον Κενεντι, ο Λουκίνο Βισκόντι, η Μπριζίτ Μπορντό, ο Γουίνστον Τσόρ-τσιλ, η Γκρέις Κελί, η Λιζ Τέιλορ κ.ά., ενώ τα λόγια της Κάλλας ζωντανεύει η φω­νή της Φανί Αρντάν.

    Η παρουσίαση της ταινίας στο ελληνικό κοινό τελεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ του Δήμου Αθηναίων και με την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, του οποίου ιδρυτικός δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

    Βαθμολογία IMDB: 7.2
    Βαθμολογία ELNIPLEX: δεν έχουμε άποψη

    LORD NICHOLAS
    LORD NICHOLAS
    Πολυάσχολος άνεργος
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular