More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΙστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες

    Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες

    Εκατό σπουδαίες γυναίκες που διέπρεψαν, ξεπέρασαν εμπόδια, προκαταλήψεις, δεδομένα και συνθήκες και άλλαξαν τον ρουν της ιστορίας, ειδικά ή καθολικά, περιλαμβάνονται στο best seller βιβλίο των εκδόσεων Ψυχογιός “Ιστορίες καληνύχτας για επαναστάτριες- Η ζωή 100 σπουδαίων γυναικών” που έγραψαν η Ελένα Φαβίλι και η Φραντσέσκα Καβάλο. Οι μονοσέλιδες βιογραφικές ιστορίες των 100 σπουδαίων γυναικών έχουν τη λογική ιστορίας καληνύχτας, διαβάζονται δηλαδή σε 2-3 λεπτά αναλόγως του ρυθμού ανάγνωσης και απευθύνονται σε παιδιά από 6-7 ετών ενώ διαβάζονται εύκολα και από μεγαλύτερους αναγνώστες.

    Ανάμεσα στις επιλεγμένες “επαναστάτριες” συναντάμε μορφές όπως η Μαρία Κάλλας, η Άννα Πολιτκόφσκαγια, η Άστριντ Λίντγκρεν, η Γιόκο Όνο, η Εβίτα Περόν, η Έλεν Κέλερ, η Μαρία Μοντεσσόρι, η Μαρί Κιουρί, η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Μεγάλη Αικατερίνη, η Σερένα και η Βένους Ουίλιαμς, η Τζέιν Όστεν, η Υπατία, η Φρίντα Κάλο και δεκάδες ακόμα γυναίκες από όλο τον κόσμο και όλο το φάσμα της κοινωνικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής.

    Βέβαια, συναντάμε και γυναίκες όπως η Χίλαρι Κλίντον και η Μισέλ Ομπάμα και άλλες που σηκώνει αρκετή συζήτηση τι επαναστατικό κουβαλούν.

    Επαρκής στις περισσότερε περιπτώσεις η αφήγηση και εξαιρετική η εικονογράφηση των 60 γυναικών εικονογράφων οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δημιουργούν μια εξαιρετική εικονογραφική συνθήκη για την αριστερή σελίδα της ιστορίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γυναίκες συγγραφείς του βιβλίου ξεκίνησαν μια καμπάνια για την ενδυνάμωση των κοριτσιών στο Kickstarter την άνοιξη του 2016 και μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια από 20.000 ανθρώπους από 71 διαφορετικές χώρες, τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του crowdfunding στην κατηγορία πρωτότυπου βιβλίου.

    Το Rebel Girls μεταφράστηκε σε 35 γλώσσες. Μόλις ξεπέρασε σε πωλήσεις τo 1 εκατομμύριο αντίτυπα, οι συγγραφείς δώρισαν 100.000 δολάρια στο Malala Fundmalala.org.

    Από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΥΓ: ο όρος “παιδιά με ειδικές ανάγκες” είναι τουλάχιστον παρωχημένος πια. Για την εποχή της Μαρίας Μοντεσσόρι καλός ήταν. Σήμερα λέγονται παιδιά, νέοι, άνθρωποι με αναπηρίες.

    Το βιβλίο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 ηρωικών γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς. Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες
    Συγγραφέας: Ελένα Φαβίλι, Φραντσέσκα Καβάλο
    Εικονογράφηση: 60 εικονογράφοι
    Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Δεκέμβριος 2017
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Αναστασία Σακελλαρίου
    Μακέτα εξωφύλλου: Νέλλυ Βασιλείου
    Σελίδες: 224
    Μέγεθος: 18,3 Χ 24,6
    ISBN: 978-618-01-2314-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular