More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΙωάννης Μπε, του Ρομπ Σκότον

    Ιωάννης Μπε, του Ρομπ Σκότον

    ioannis_mpe_coverΟ Ιωάννης Μπε το πρόβατο ζούσε στην Κοιλάδα των Βατράχων. Μετά από μια κουραστική ημέρα, ήρθε η ώρα για τα πρόβατα να κοιμηθούν. Όλα κοιμήθηκαν. Όλα εκτός από τον Ιωάννη Μπε που όσο κι αν προσπαθούσε δε μπορούσε να κοιμηθεί. Ίσως αν υπήρχε απόλυτο σκοτάδι να μπορούσε να κοιμηθεί. Μα το σκοτάδι τον τρόμαξε. Σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ένα μαξιλάρι. Μα το μαξιλάρι του πήδηξε (ήταν βάτραχος).

    Σκέφτηκε να περπατήσει. Βρήκε ένα αυτοκίνητο. Ήταν στενάχωρα. Μια κουφάλα δέντρου. Ήταν ανατριχιαστικά. Ένα κλαδί. Ήταν στριμωγμένα. Σκέφτηκε ότι δε θα τον έπαιρνε ποτέ ο ύπνος. Μα για μισό λεπτό… Αυτό είναι! Θα μετρούσε κάτι. Αστέρια ας πούμε! Μέτρησε μερικά εκατομμύρια. Πφφ! Ο ύπνος δεν ερχόταν! Μήπως να μετρούσε… προβατάκια; Μήπως αυτό παλιό ανθρώπινο κόλπο έπιανε τελικά;

    Μια πανέξυπνη ιστορία… αϋπνίας από τον εικονογράφο (και συγγραφέα) Ρομπ Σκότον (το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο). Η διαφορετικότητα ενός προβάτου μέσα από τη δυσκολία του να ακολουθήσει την πανζωική συνήθεια του βραδινού ύπνου και οι απεγνωσμένες προσπάθειές του να καταφέρει να κοιμηθεί. Η μοναξιά της νύχτας, το άγχος του “δε μπορώ να κοιμηθώ ενώ πρέπει” που σε κυριεύει και το απολαυστικό φινάλε με τον αργοπορημένο ύπνο που έχει πάντα συναφή αποτελέσματα.

    Ευρηματική και η εικονογράφηση με πολύ όμορφες αποχρώσεις του μπλε και του μαύρου να στοιχειώνουν τον άυπνο ουρανό του Ιωάννη Μπε ενώ η μορφή του ήρωα είναι επικά αστεία και συμπαθητική.

    Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα εδώ.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ιωάννης Μπε
    Russell the sheep (2005)
    Συγγραφέας: Ρομπ Σκότον
    Εικονογράφηση: Ρομπ Σκότον
    Εκδόσεις: Μίνωας, Σεπτέμβριος 2007
    Μετάφραση: Κέλλυ Δημοπούλου
    ISBN:
    978-960-699-583-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular