More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Καθιέρωση 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης πιλοτικά από αυτόν τον Σεπτέμβριο

    Καθιέρωση 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης πιλοτικά από αυτόν τον Σεπτέμβριο

    Στην ομιλία του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

    Πιλοτικά σε 200 δήμους που θα δηλώσουν έτοιμοι από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους (2018) και σε βάθος τριετίας (2020) σε όλη την Ελλάδα θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργος Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από το Σεπτέμβριο του 2018 παιδιά που θα έχουν γεννηθεί το 2014 (προνήπια) θα φοιτήσουν υποχρεωτικά σε κάποιο νηπιαγωγείο, ειδάλλως δε θα μπορέσουν να φοιτήσουν την επόμενη χρονιά ως νήπια. Από το 2020 ο νόμος αυτός θα έχει καθολική ισχύ σε όλη την Ελλάδα. Οι σχετικές δηλώσεις του κύριου Γαβρόγλου:

    «Η ελληνική κοινωνία διαχρονικά έχει μια αξίωση από την Πολιτεία: Να δημιουργήσει σοβαρές αξιόπιστες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές δομές. Δεν μπορεί αυτό να γίνει δυνατό αν δεν μελετήσουμε πάρα πολύ σοβαρά τις μεταβατικές περιόδους και τις μεταβατικές πρωτοβουλίες και τις λύσεις που πρέπει να υπάρχουν για να γίνει δυνατή αυτή η απαίτηση της κοινωνίας… Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει δυνατόν σε τρία χρόνια, αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα αρχίσουν να λειτουργούν σε περίπου 200 δήμους δίχρονα νηπιαγωγεία, ώστε να πείσουμε την κοινωνία ότι δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν υλοποιούμε, και θα γίνει σταδιακά η επέκτασή της σε όλους. Είναι αδύνατο να υπάρχει μια σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας εκπαιδευτικών δομών χωρίς τη συνεργασία με τους Δήμους. Διότι αν ταυτοχρόνως δεν αναπτυχθεί και δεν αναβαθμιστεί όλο το πλέγμα των παιδικών σταθμών, τότε δεν νομίζουμε ότι παρέχεται στην κοινωνία –και κυρίως τα νέα ζευγάρια- αυτή η δυνατότητα που θα τους πείσει ότι η πολιτεία διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να φροντίζει τα παιδιά από την πολύ μικρή ηλικία τους»

    Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε τη σημασία που έχει η αναβάθμιση σε πανεπιστημιακή της εκπαίδευσης των βρεφονηπιοκόμων και η ένταξή τους στις σχολές Κοινωνικών Επιστημών. Υπενθυμίζεται ότι αύριο το πρωί, εκπρόσωποι του Υπουργείου και της ΚΕΔΕ θα συναντηθούν με εκπροσώπους της ΕΕΤΑΑ για να ξεκαθαριστεί και να συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές το κομβικό ερώτημα του αριθμού των παιδιών για τα οποία γίνονται κάθε χρόνο αιτήσεις να ενταχθούν σε Παιδικούς Σταθμούς, αλλά τελικά μένουν εκτός.

    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular