More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΚάνε να χιονίσει- 3 συγγραφείς, 3 ιστορίες, 1 μυθιστόρημα

    Κάνε να χιονίσει- 3 συγγραφείς, 3 ιστορίες, 1 μυθιστόρημα

    Παραμονή Χριστουγέννων. Η σφοδρότερη χιονοθύελλα όλων των εποχών στις Η.Π.Α. φέρνει τρεις γνωστούς συγγραφείς adult literature σε μια μάλλον ασυνήθιστη σύμπραξη. Η μικρή πόλη Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια γίνεται το ρομαντικό καταφύγιο μιας παρέας εφήβων που μέσα από τα εμπόδια που ορθώνουν τα χιόνι και η κακοκαιρία γύρω τους, αναζητούν και βρίσκουν την αγάπη, τον έρωτα, το φιλί.

    Ο τεράστιος Τζον Γκριν (Το λάθος αστέρι, Χάρτινες Πόλεις κ.α.), η Μορίν Τζόνσον (Το όνομα του άστρου) και η Λόρεν Μάιρακλ (Δέκα και… ανέμελες και όλη η σειρά με ηρωίδα την Γουίνι), γράφουν τρεις ιστορίες που συναντιούνται, τέμνονται, διαχωρίζονται, επηρεάζονται και συνδέονται τελικά τόσο στενά σα να ήταν ιστορία ενός. Τρεις ιστορίες αγάπης, ρομαντισμού και φιλίας.

    Στο Εξπρές της Τζούμπιλι, της Μορίν Τζόνσον, με πραγματικό πολύ και πηγαίο χιούμορ, η συγγραφέας μας συστήνει με πρωτοπρόσωπη αφήγηση της δεκαεξάχρονη Τζούμπιλι Ντούγκαλ που όπως μας πληροφορεί αμέσως δεν είναι στριπτιζού όπως ενδεχομένως να μας παραπέμπει το όνομά της. Η Τζούμπιλι λοιπόν αναγκάζεται να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων με τους παππούδες της στο Ρίτσμοντ, μακριά από το αγόρι της, τον Νόα, αλλά και τους γονείς της που συνελήφθησαν από την αστυνομία λόγω συμμετοχής σε μια διαμαρτυρία στο Χωριό του Αι Βασίλη της εταιρίας Φλόμπι. Η βόλτα της με το τρένο -πρώτη φορά ταξίδευε με αυτό το μέσο- για τη Φλόριντα στέκεται αποκαλυπτική. Πώς μέσα στο τρένο χωρίζει με τον Νόα, γνωρίζει τον Στιούαρτ και τον φιλά πετώντας το κινητό της στο χιόνι, θα το ανακαλύψετε στην ιστορία.

    Στο Ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα, μα τι θαύμα, του Τζον Γκριν, ο Τόμπιν, η Δούκας κι ο Τζέι Πι κάνουν μαραθώνιο ταινιών Τζέιμς Μποντ στο σπίτι του πρώτου ενώ οι γονείς του είναι εγκλωβισμένοι σε ένα ιατρικό συνέδριο στη Βοστόνη. Όταν ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο και είναι ο φίλος τους Κέουν που δουλεύει στον Οίκο Βάφλας Waffle House, κανείς δεν πιστεύει στα μαντάτα που τους μεταδίδει. Στο ταπεινό μαγαζί όπου εργάζεται, ο προϊστάμενός του λείπει και έχουν εγκλωβιστεί από τα χιόνια δεκατέσσερις μαζορέτες από την Πενσιλβάνια ντυμένες με τις φόρμες προθέρμανσης οι οποίες θα περάσουν εκεί όλη τη νύχτα. Δεν υπάρχει συζήτηση καμία. Μέχρι και η αρνητική Δούκας πείθεται να ακολουθήσει τους αφηνιασμένους Τόμπιν και Τζέι Πι. Καθώς το αυτοκίνητό τους στουκάρει και ένα ελαστικό χορεύει στα χιόνια, αποφασίζουν να φτάσουν με τα πόδια στο βαφλομάγαζο όπου ο έρωτας έρχεται από δρόμους που δεν περιμένεις ίσως ποτέ…

    Η προστάτιδα αγία των γουρουνιών, της Λορίν Μάιρακλ ολοκληρώνει το βιβλίο με την ιστορία της Άντι που αισθάνεται φουλ της κατάθλιψης λόγω του χωρισμού της με τον Τζεμπ. Κάλαντα, χιόνια και γιορτινή παραμονή της προκαλούν μεγάλο εκνευρισμό. Η αναπόληση της γνωριμίας της με τον Τζεμπ, των διαφωνιών τους και του χωρισμού τους οδηγεί μέσα στις άλλες δύο ιστορίες ενώ το φιλί και η αγάπη κρατούν τον τελευταίο λόγο. Πολύ μεστές και ευχάριστες οι δύο πρώτες ιστορίες, κουραστική ελαφρώς η τελευταία ιστορία που είχε και το δύσκολο έργο να εισβάλλει στον κόσμο των άλλων δύο ιστοριών. Εξαιρετικό τόλμημα και σίγουρο ένα πολύ δυνατό βιβλίο για παιδιά από 13 ετών που θα βρουν πολύ από τον κόσμο τους, τις ανησυχίες τους, τις τρέλες τους και τα πειράγματά τους στους χαρακτήρες των τριών ιστοριών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Κάνε να χιονίσει
    Τίτλος πρωτοτύπου: Let it snow
    Συγγραφέας: Τζον Γκριν, Mόριν Τζόνσον, Λόρεν Μαϊρακλ
    Μετάφραση Χρήστος Καψάλης
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2017
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Ελένη Γεωργοστάθη
    Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Ραλλού Ρουχωτά
    Σελίδες: 368
    Μέγεθος: 14 X 21
    ISBN: 978-618-01-2071-4
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular