More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΑφήγηση-PodcastΚοσμογονίες και Τιτανομαχίες, Κατορθώματα Θεών και Ηρώων με τη Σάσα Βούλγαρη

    Κοσμογονίες και Τιτανομαχίες, Κατορθώματα Θεών και Ηρώων με τη Σάσα Βούλγαρη

    sasavoulgari_feat

    Όποιος έχει παρακολουθήσει τη Σάσα Βούλγαρη να αφηγείται παραμύθια και ιστορίες από τη μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και άλλων χωρών, ξέρει ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία. Η γνωστή αφηγήτρια, παραμυθού όπως η ίδια μας έχει εξομολογηθεί παλαιότερα, εδώ και 3 περίπου μήνες αφηγείται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης τις περίφημες μάχες των θεών με τους Τιτάνες καθώς και άλλα γνωστά και σπανιότερα κατορθώματα θεώων και ηρώων. Κοσμογονίες και Τιτανομαχίες, Κατορθώματα Θεών και Ηρώων, κάθε Κυριακή στις 12:30. Και κάθε Κυριακή έχει διαφορετικούς μύθους. Οπότε, καταλαβαίνετε για τι αφηγηματικό πλούτο πρόκειται.

    Η αρχαία ελληνική Τέχνη των Ραψωδών συναντά την παραδοσιακή προφορική αφήγηση και μεταμορφώνεται στο στόμα μια σύγχρονης ελληνίδας αφηγήτριας

    Πόσο θεσπέσια είναι τα μήλα των Εσπερίδων, πόσα δόντια έχουν όλες μαζί οι Γραίες, πως μοιάζουν τα μαλλιά της Γοργόνας κι από που γεννήθηκε ο Πήγασος…

    Με ιστορίες που αλλάζουν κάθε φορά, με λιτή σκηνική παρουσία, όπως ταιριάζει στην αφήγηση των μύθων με όχημα την φωνή, το τραγούδι, την αυτοσχεδιαστική κίνηση και με πρωτότυπα μουσικά όργανα μια παραμυθού βάζει τα πιο δυνατά της λόγια… για να ζωντανέψει τις μυθολογικές εικόνες μπροστά στα μάτια σας!

    Σχεδιασμός Προγράμματος – Πρωτότυπη Ιδέα,
    Διασκευή Κειμένων, Αφήγηση, Τραγούδι: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

    Πρόγραμμα Κυριακής 22ας Φεβρουαρίου 2015

    ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ
    Σανδάλια και Σπαθί για έναν Αντρειωμένο.
    Σιδερένιο Ρόπαλο και Λυγισμένα Δέντρα! Μια κυρούλα που την έλεγαν Εκάλη κι ένας Ταύρος Φονικός.
    Πολύπλοκοι Διάδρομοι κι Ανθρωποφάγο Τέρας: ένα κουβάρι κόκκινο το δρόμο οδηγεί!
    Μαύρα Πανιά σπαράζουν την καρδιά ενός Πατέρα
    Θησέας: ένας μεγάλος Βασιλιάς!

    Η Σάσα Βούλγαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα ακούγοντας, λέγοντας, παίζοντας και… τρώγοντας ιστορίες μέχρι που άρχισε να αφηγείται παραμύθια ασταμάτητα. Λέει ιστορίες από το 1993, δηλαδή εδώ και 22 χρόνια όταν ακόμα στην Ελλάδα παραμύθια διάβαζαν μόνο οι γιαγιάδες, βία και οι μαμάδες.

    Σπούδασε ψυχολογία και παιδαγωγικά, έφτιαξε πάρα πολλά προγράμματα με ιστορίες για πολλά μουσεία, όπως το Λαϊκής Τέχνης, το Κυκλαδικής Τέχνης, το Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης, το Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – κέντρο Γαία κ.α.

    Το 1998, αφηγήθηκε 13 ελληνικά λαϊκά παραμύθια στην ΕΤ-1, ούσα η πρώτη που τολμούσε και πετύχαινε κάτι τέτοιο. Λέει ιστορίες σε σχολεία και βιβλιοθήκες παραπάνω από 20 χρόνια σε όλες τις ηλικίες από τα προνήπια έως και τα Λύκεια ακόμα και σε Πανεπιστήμια! Και κάθε φορά τις λέει διαφορετικά αφού ποτέ δε μαθαίνει τα παραμύθια απέξω κι έτσι προκύπτει κάθε φορά μια διαφορετική αφήγηση, ίσως κι ένα διαφορετικό παραμύθι. Έτσι έκαναν πάντα οι παλιοί παραδοσιακοί παραμυθάδες και σ’ αυτούς θέλει να μοιάσει.

    Ας αφήσουμε την ίδια να πει τα υπόλοιπα: “Όταν λέω τις ιστορίες μου, μου αρέσει συχνά να τραγουδάω, να αλλάζω με τρόπο παράξενο τη φωνή μου για να ταιριάζει στον κάθε ήρωα, να παίζω μουσικά όργανα απ΄ όλον τον κόσμο, να κουνάω χέρια, πόδια και όλο μου το σώμα σα να χορεύω!

    Α! Μου αρέσει επίσης να ζωγραφίζω τα παραμύθια μου για να τα θυμάμαι καλύτερα!

    Περισσότερο απ΄ όλα όμως μου αρέσει η καλή σας παρέα όταν έρχεστε κοντά μου για να σας πω τα παραμύθια μου!!!” 

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
    τα παιδάκια πρέπει να είναι το λιγότερο 5 ετών και να συνοδεύονται οπωσδήποτε από κάποιον ενήλικο! Τα παραμύθια είναι απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, για αυτό όποιος θέλει μπορεί να τα ακούσει χωρίς να συνοδεύεται απαραίτητα από παιδάκι!!!!

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    Διαφορετικά προγράμματα αφήγησης από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο των μαθητών

    Προπώληση-αγορά εισιτηρίων
    Εισιτήρια προπωλούνται
    -στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευτέρα με Παρασκευή 11:00-14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.
    -Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Εκδοτήρια Ticket Services
    Ωρες λειτουργίας Εκδοτηρίων Ticket Services: Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00

    Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά)
    Για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων στους δικαιούχους – κατόχους κάρτας ανεργίας απαιτείται κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση, ή τηλεφωνικά στο 210 3418579 με σειρά προτεραιότητας

    Info
    Κοσμογονίες και Τιτανομαχίες, Κατορθώματα Θεών και Ηρώων με τη Σάσα Βούλγαρη
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
    Αίθουσα: Black Box
    Εισιτήρια:
    8€, ενιαίο
    6€ για group άνω των 10 ατόμων

    RELATED ARTICLES

    Most Popular