More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΜάθετε στο παιδί σας να έχει ένα "δίχτυ ασφαλείας"

    Μάθετε στο παιδί σας να έχει ένα “δίχτυ ασφαλείας”

    ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ είναι ένα: ο,τι κακό συμβεί στο παιδί ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ. Να μάθει από τώρα ότι πρέπει να το πει άμεσα, να μην κρατήσει τίποτε μέσα του να το πνίγει.

    Υπάρχουν κάποιοι άνθρωπου που εμπιστεύεσαι; Σίγουρα θα υπάρχουν! Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου δίχτυ ασφαλείας; Τι είναι;
    Το ΔΙΧΤΥ (ή ΔΙΚΤΥΟ) ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ δημιουργούν οι 5-6 άνθρωποι που το ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ εμπιστεύεται, αυτοί στους οποίους αισθάνεται ότι μπορεί να μιλήσει αν κινδυνεύει, αυτοί που πιστεύει ότι θα κινητοποιηθούν και θα το βοηθήσουν αν διατρέχει κάποιον κίνδυνο. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ΟΡΙΣΟΥΝ μόνα τους το δίχτυ ασφαλείας τους και όχι να τους το ορίσουμε εμείς. Το ΔΙΧΤΥ κάθε παιδιού αποτελείται από 1 ως 5-6 άτομα.

    Κατεβάστε την ειδική σελίδα όπου τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν το δικό τους Δίχτυ Ασφαλείας (πατήστε εδώ για πραγματικό μέγεθος). Συζητήστε μαζί τους για τις επιλογές τους.

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΥ;

    Το Χαμόγελο του Παιδιού-Εθνική Γραμμή για Παιδιά θα φροντίσει να βοηθηθεί κάθε παιδί που έχει ανάγκη βοήθειας. Το τηλέφωνο 1056 είναι σε 24ωρη βάση διαθέσιμο για όλους, δωρεάν από παντού, ακόμα και χωρίς κάρτα, ακόμα και χωρίς χρήματα. Το παιδί, ακόμα και στην περίπτωση που όλοι οι άνθρωποι που όρισε ως εμπιστοσύνης, αρνηθούν ή αδυνατούν να βοηθήσουν, έχει ακέραιο το ύστατο καταφύγιό του: είναι το Χαμόγελο του Παιδιού που θα κινητοποιηθεί να το βοηθήσει.

    Το Χαμόγελο του Παιδιού μπορεί να βοηθήσει κάθε παιδί σε οποιοδήποτε πρόβλημά του με το εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.) που διαθέτει.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular