More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΥγεία-ΔιατροφήΜες το μουσείο, μες το μουσείο θέλω όλα να τα αγγίξω...

    Μες το μουσείο, μες το μουσείο θέλω όλα να τα αγγίξω…

    afismuseumΈνα μουσείο διαφορετικό, το Μουσείο Αφής, κρύβεται στην Αθήνα (Δοϊράνης 198, Καλλιθέα) και αξίζει να επισκεφτείτε καθώς είναι ένα από τα 5 μουσεία αφής στον κόσμο που επιτρέπει στους επισκέπτες όχι μόνο να πλησιάσουν αλλά και να  τα αγγίξουν και να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η Αφροδίτη της Μήλου, ο Ερμής του Πραξιτέλη, ο Ποσειδώνας, η Αθηνά και άλλα εκθέματα, τα οποία είναι φτιαγμένα από ειδικό υλικό επιτρέπουν στον επισκέπτη τόσο να τα αγγίξει όσο και να παρατηρήσει λεπτομέρειες που σε ένα άλλο μουσείο δεν θα μπορούσε. « Παρακαλώ αγγίξτε»  λοιπόν μας προσκαλεί αυτό το μοναδικό μουσείο μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούμε δίχως άγχος και κυρίως χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τη φράση «Μην αγγίζεις».

    Λίγα λόγια για το Μουσείο Αφής:
    Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό να γνωρίσουν τα άτομα με προβλήματα την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Πρόεδρος του 11μελούς διοικητικού συμβουλίου είναι η κ. Ασιδέρη Δήμητρα και διευθύντρια του Φάρου Τυφλών η κ. Μήλα Γεωργία.
    Τα εκθέματα του Μουσείου Αφής, αγάλματα, αγγεία, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε Μουσεία της χώρας μας όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Μουσεία Ακροπόλεως, Δελφών, Ολυμπίας, Ηρακλείου και το Κυκλαδικό Μουσείο, και ανήκουν στην Κυκλαδική, Μινωική, Γεωμετρική, Αρχαϊκή, Αυστηρού Ρυθμού, Κλασική, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο.
    Μια νέα αίθουσα δημιουργήθηκε με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους στο όραμα τής Ολυμπιακής παιδείας.Το Μουσείο διαθέτει και Βυζαντινό τμήμα που αποτελείται από ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο, ξυλόγλυπτο επιτάφιο, ξυλόγλυπτες εικόνες, μακέτα βυζαντινού ναού και διάφορα ιερατικά αντικείμενα.
    Στον προθάλαμο φιλοξενούνται οι Μασκότ και τα σύμβολα των Αγώνων σε ανάγλυφη κατασκευή, επινόηση και υλοποίηση της ζωγράφου Μαρίας Βεργοπούλου, καθώς και ανάγλυφοι χάρτες της Αττικής με επισημάνσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων.
    Οι επισκέπτες του Μουσείου Αφής μπορούν να ενημερωθούν για τα εκθέματα του Μουσείου στα ελληνικά και στα αγγλικά καθώς έχει δημιουργηθεί αυτόματη ξενάγηση και έχουν αναρτηθεί επεξηγηματικές πινακίδες στη γραφή Braille και σε μεγενθυμένα γράμματα για τους μερικώς βλέποντες.

    Η πρόταση του elniplex είναι  να γνωρίσετε το ξεχωριστό αυτό Μουσείο Αφής. Αφιερώστε δημιουργικό χρόνο για εσάς και το παιδί  και καλή διασκέδαση!
    Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα & Νύχτα Μουσείων, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ του ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το Σάββατο 18/5, 10:00 – 23:00 και την Κυριακή 19/5, 17:00 – 23:00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

     Η Ημέρα Μουσείων, Σάββατο 18 Μαΐου θα ολοκληρωθεί με Μουσική Εκδήλωση με τη σολίστ Μαρία Γεωργακαράκου και το μουσικό σχήμα «Ήχοι απ’το Λιμάνι».
    Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κα Αργυρώ Καραβίνου 
    Καθημερινές 8.30πμ.-16.00μμ – 210-94 15 222, 210-94 15 103.
    Μουσείο Αφής : Αθηνάς 17 & Δοϊράνης 198 Καλλιθέα
    Τηλέφωνο 210-9415222
    Επισκεφθείτε το και στο facebook εδώ. 

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular