More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαιδευτικά ΝέαΜετάλλιο Ελλήνων μαθητών σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

    Μετάλλιο Ελλήνων μαθητών σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

    Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία της Μηχανικής, κατέκτησαν η Παρασκευή – Μαρίνα Κανδρέλη και ο Κωνσταντίνος Λώλος, μαθητές από δύο δημόσια λύκεια, το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων και τη Ζωσιμαία Ιωαννίνων, στο 25ο Διεθνές Μαθητικό επιστημονικό Συνέδριο για Νέους Επιστήμονες.

    Photo-είδηση via Υπουργείο Παιδείας

    Πρόκειται για ένα υψηλού επιστημονικού επιπέδου συνέδριο όπου παρουσιάστηκαν περισσότερες από 230 εργασίες από 32 χώρες. Οι δύο Έλληνες μαθητές αξιοποίησαν την βραβευμένη εργασία «Zephyrus II», που είχαν διενεργήσει από κοινού με άλλου μαθητές δημόσιων Λυκείων των Ιωαννίνων, στον διαγωνισμό διαστημικής CanSat. Εστιάζοντας σε συγκεκριμένες πτυχές των αποτελεσμάτων τους, σύγγραψαν επιστημονικές εργασίες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μικροδορυφορικού συστήματος.

    Οι εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν την καθοδήγησή τους, είναι ο Δημήτρης Κονετάς, Νίκος Μαρέτας και Γιώργος Σκαργιώτης. Συγχαίρουμε τα παιδιά αυτά όπως και τους άλλους 10 Έλληνες μαθητές που επελέγησαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Υπάρχει ευτυχώς και αυτή η Ελλάδα, της δημιουργίας, της έρευνας, της καινοτομίας.

    Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του «συγχαίρει τους Κωνσταντίνο Λώλο από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων και Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη από το Λύκειο της Ζωσιμαίας για τη συμμετοχή τους στην 12μελή ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 25ο Διεθνές Μαθητικό Επιστημονικό Συνέδριο για νέους επιστήμονες που έγινε στην Σερβία, κατακτώντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο.

    Συγχαίρει επίσης τους εκπαιδευτικούς Κονετά Δημήτρη, Μαρέτα Νικόλαο και Σκαργιώτη Γεώργιο, οι οποίοι καθοδήγησαν τους μαθητές να αξιοποιήσουν την πολύμηνη βραβευμένη εργασία τους στο διαγωνισμό διαστημικής CanSat και να εστιάσουν σε συγκεκριμένες επιστημονικές πτυχές των αποτελεσμάτων τους για να συγγράψουν τις επιστημονικές τους εργασίες.

    Η διάκρισή τους αυτή αποτελεί τιμή για τα Γιάννινα διατηρώντας την παράδοση που τα θέλει, μεταξύ άλλων, πρώτα και στα γράμματα».

    Το Υπουργείο Παδείας εν όψει της συμμετοχής των μαθητών της ομάδας «Zephyrus II» στον διεθνή διαγωνισμό στις Αζόρες, στην Πορτογαλία, προσπαθεί να στηρίξει την προσπάθειά τους.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular