More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΤέχνεςΜια γιορτή για το κουκλοθέατρο στο πάρκο Τρίτση

    Μια γιορτή για το κουκλοθέατρο στο πάρκο Τρίτση

    drakosΗ UNIMA (Union International de la Marionnette) ιδρύθηκε το 1929, στην Πράγα. 
    Έχει τοπικά κέντρα σε 80 περίπου χώρες και είναι ισότιμο μέλος της UNESCO. Το Ελληνικό Κέντρο ιδρύθηκε το 1990 και είναι μια ανοικτή οργάνωση που ενώνει όλους τους επαγγελματίες, ερασιτέχνες και φίλους του κουκλοθεάτρου και προωθεί την τέχνη με ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

    “Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου φέτος θα γίνει με γενικό πρόταγμα τη συνεργατική παραγωγή – δράση και τη συνεύρεση των κουκλοπαικτών μεταξύ τους, καθώς και με άτομα ή ομάδες από άλλους (καλλιτεχνικούς ή μη) χώρους. Σκοπός είναι να μην οργανώσουμε άλλο ένα φεστιβάλ έτοιμων παραστάσεων, αλλά να προκαλέσουμε όσο γίνεται περισσότερο το συγχρωτισμό μεταξύ κουκλοπαικτών και άλλων ανθρώπων μέσα από συλλογικές δράσεις με διάρκεια (είτε αυτές καταλήξουν σε κάποιο δρώμενο, παιχνίδι, εργαστήριο, ή ότι άλλο προκύψει από τις συνευρέσεις). Μια γιορτή όπου η δική μας δράση-σχέση να κοινωνείται ακόμα πιο έμπρακτα και χειροπιαστά”, λέει η UNIMA.

    Κυριακή 23 Μαρτίου: “Μια γιορτή κουκλοθεάτρου στο πάρκο Τρίτση”
    Οι κουκλοπαίκτες και το Ελληνικό Κέντρο κουκλοθεάτρου θα γεμίσουν με χρώματα, μουσικές, παιχνίδια και όρεξη για επικοινωνία και ανταλλαγή από τις 11:30 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα το Πάρκο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. ! Το πρόγραμμα, φέτος, περιλαμβάνει δρώμενα που προέκυψαν από συνεργασίες διαφορετικών ομάδων και θιάσων, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, έκθεση φωτογραφίας, υπαίθρια παιχνίδια, εργαστήριο κατασκευής για παιδιά και μουσικές συναυλίες.

    Παιδικό εργαστήρι κατασκευής επιτραπέζιας κούκλας
    Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου 2014, το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου UNIMA-Ελλας, την Κυριακή 23 Μαρτίου από τις 11:30 – 13:00 θα πραγματοποιήσει εργαστήριο κατασκευής επιτραπέζιας κούκλας για παιδιά. Το κάθε παιδί θα δημιουργήσει την δική του κούκλα με τη βοήθεια και καθοδήγηση παιδαγωγών.

    Εργαστήριο Ενηλίκων κατασκευής κινέζικου δράκου
    Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου 2014, το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου UNIMA-Ελλάς, πραγματοποίησε 3 ήμερο εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μεγάλης κούκλας για ενήλικες στις 18, 19 και 20 Μαρτίου με σκοπό να κατασκευαστεί κινέζικος δράκος( μήκους 15 μέτρων)και να χορέψει για τη γιορτή!

    κουκλοθεατρο 2013

    Είσοδος ελεύθερη
    Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης 
    Λεωφόρος Δημοκρατίας, έξοδος 6 Αττ. Οδού, Ίλιον
    210 2316977

    Πρόσβαση στο πάρκο
    Από Αττική οδό: Κόμβος 6 “Λεωφ. Φυλής” για την είσοδο Β του Πάρκου (Περίπτερο Ενημέρωσης), Κόμβος 7 “Λεωφ. Δημοκρατίας” για τις εισόδους Α και Γ του Πάρκου (Κέντρο Προσανατολισμού και Ενημέρωσης)
    Από Εθνική οδό: Κόμβος για Αγ.Αναργύρους, Ίλιον (“Τρεις Γέφυρες) για τις εισόδους Β, Α και Γ.
    Με λεωφορείο: Από Αθήνα προς Πάρκο: Είσοδος Γ (στάση 1η Πολυκατοικιών)
    Α10 (Πλ.Βάθη – Αχαρναί), B10 (Πλ.Βάθη – Αχαρναί), 714 (Πλ.Βάθη – Πάρνηθα), 735 (Σταθμός Πατήσια – Ζεφύρι – Αχαρναί)
    Από Πάρκο προς Αθήνα: Είσοδος Β (στάση 6η Χασιάς), Α12 (Μάρνη – Ανω Λιόσια – Φυλή), B12 (Μάρνη – Ανω Λιόσια), 704 (Σταθμός Μετρό Αττική – Καματερό)

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular