More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+StoriesΜια φορά Δάσκαλος, για πάντα Δάσκαλος: η μαγική βιβλιοθήκη της Ιταλίας!

    Μια φορά Δάσκαλος, για πάντα Δάσκαλος: η μαγική βιβλιοθήκη της Ιταλίας!

    Τον λένε Αντόνιο Λα Κάβα και κατάγεται από αγροτική ιταλική οικογένεια. Αφού διάβαζε υπό το φως των κεριών και κατάφερε να σπουδάσει, έγινε δάσκαλος. Μετά από 42 χρόνια διδασκαλίας, και παρά την συνταξιοδότησή του, δεν σταματάει εκεί. Ταξιδεύει από το 2000 σε χωριά της Ιταλίας για να διδάξει στα παιδιά τη σπουδαιότητα των βιβλίων και το πάθος για το διάβασμα.

    antonio_la_cava1Από τότε που μεταμόρφωσε ένα τρίτροχο όχημα σε βιβλιοθήκη ώστε να χωράει τα 700 βιβλία του, κάθε Σάββατο, ο δάσκαλος ταξιδεύει με το «Bibliomotocarro» όπως το έχει ονομάσει, για να μοιράζει τη γνώση και την αγάπη για το διάβασμα στα παιδιά. Και δεν περιορίζεται μόνο στο να τους δανείζει βιβλία. Τους διαβάζει κιόλας. Και τα παιδιά μαζεύονται σαν μελίσσι γύρω του.

    Στα χωριά τα οποία ταξιδεύει ο δάσκαλος Αντόνιο δεν υπάρχει δημόσια βιβλιοθήκη, γι αυτό και τα βιβλία γίνονται ανάρπαστα! Μόλις ακούγεται η κόρνα του bibliomotocarro, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι ήρθε να τα επισκεφθεί και τρέχουν στην πλατεία. Και μάλιστα δεν πάει διακοπές όπως μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα του. Ποτέ δεν σταματά!«Τα βιβλία εξαφανίζονται στη στιγμή και τα παιδιά, αφού τα πάρουν στα χέρια τους, κάθονται στην άκρη και τα περιεργάζονται. Δημιουργείται μια μαγική ατμόσφαιρα. Πριν φύγουν από τη βιβλιοθήκη ανοίγονται οι “Λευκές Σελίδες”, ένα βιβλίο όπου τα παιδιά μπορούν να γράψουν ό,τι θέλουν: ιστορίες και προσωπικές αφηγήσεις. Όταν μου το επιστρέφουν, το βιβλίο πέφτει στα χέρια των άλλων παιδιών που συνεχίζουν την ιστορία ή γράφουν τις δικές τους. Και είναι πάντα υπέροχες ιστορίες», λέει ο Αντόνιο.
    Αν το έχετε με τα Ιταλικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο
    ilbibliomotocarro.com

    antonio_la_cava3

    RELATED ARTICLES

    Most Popular