More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες: μια νέα σειρά για σπουδαίες γυναίκες της...

    Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες: μια νέα σειρά για σπουδαίες γυναίκες της ιστορίας

    Σημαντικές γυναίκες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, σχεδιάστριες, εξερευνήτριες,συγγραφείς, ακτιβίστριες και επαναστατημένες φωνές, κορίτσια που τα ξεχώρισαν θλιβερές στιγμές της ιστορίας, αναδεικνύει η νέα σειρά Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες (Pequena y grande) των εκδόσεων Παπαδόπουλος.

    Κάθε βιβλίο περιγράφει τα βασικά σημεία της ζωής μιας γυναίκας, εστιάζοντας έτσι σε στιγμές-ορόσημα προκειμένου να φωτίσει λίγη από τη λάμψη της βιογραφούμενης. Το ιδιαιτέρως βραχύ κείμενο δεν δίνει στο βιβλίο χαρακτήρα βιογραφίας ή εκτενούς βιβλίου γνώσεων. Ωστόσο, το γεγονός ότι κάθε βιβλίο αφορά σε ένα μόνο πρόσωπο, επιτρέπει στον μικρό αναγνώστη (απευθύνεται σε παιδιά 3-6 ετών) να γνωρίσει μεγάλες προσωπικότητες, να δει την αφετηρία τους, τα εμπόδια που υπερκέρασαν, το δυναμισμό, τα επιτεύγματά τους, να εντοπίσει κοινούς τόπους, να κάνεις ταυτίσεις με δικές του επιθυμίες, και να ωθηθούν ενδεχομένως σε εκτενέστερη αναζήτηση για τη ζωή αυτών των γυναικών.

    Οι τρεις πρώτοι τίτλοι των εκδόσεων Παπαδόπουλος μάς παρουσιάζουν τη Μαρί Κιουρί, την Κοκό Σανέλ και την Αγκάθα Κρίστι, ενώ στο τέλος θα βρείτε ένα σύντομο βιογραφικό τους. Ένα εκατομμύριο αντίτυπα και μετάφραση σε 17 γλώσσες μετά, η σειρά Μικρά Κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, φιλοδοξεί να αναδείξει πολλές από τις ξεχωριστές γυναίκες του κόσμου. Στο εξωτερικό ήδη έχουν βγει 25 βιβλία για την Άννα Φρανκ, τη Φρίντα Κάλο, την Όντρει Χέμπορν, την Έλλα Φιτζέραλντ, την Αμέλια Έρχαρτ, την Ντάϊαν Φόσεϊ, την Μάγια Αγγέλου, την Μαρία Μοντεσσόρι, τη Μητέρα Τερέζα, την Σιμόν ντε Μποβουάρ, την Τζέιν Γκούντολ, την Ζοζεφίν Μπέικερ και αρκετές ακόμα.

    Ευχάριστη η εικονογράφηση, σε ομοιοκαταληξία τα δίστιχα του κειμένου.

    Η ζωή της Μαρία Σαλώμη Σκουοντόφσκα-Κιουρί (7 Νοεμβρίου 1867 – 4 Ιουλίου 1934), γνωστής ως Μαρί Κιουρί. Η Κιουρί ήταν Πολωνέζα φυσικός, χημικός και καθηγήτρια. Μαζί με τον σύζυγό της, Πιερ Κιουρί, ανακάλυψε το ράδιο και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας. Μετά το θάνατό του (1906), η ίδια ανακάλυψε επίσης το πολώνιο. Το 1906 η Μαρία Κιουρί γινόταν η πρώτη γυναίκα στη Γαλλία που της δόθηκε έδρα πανεπιστημίου, ενώ έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα που έδωσε διάλεξη στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Τιμήθηκε δύο φορές με το Βραβείο Νόμπελ για τη Φυσική (1903, μαζί με το σύζυγό της) και τη Χημεία (1911). Το όνομά της έγινε γρήγορα συνώνυμο της επιστήμης.

    Η ζωή της πιο πολυδιαβασμένης συγγραφέα του κόσμου και της βασίλισσας του εγκλήματος και των ιστοριών μυστηρίου, της Αγκάθα Μαίρη Κλαρίσσα Μίλερ, Λαίδη Μάλλοουαν, γνωστής ασφαλώς με το όνομα Αγκάθα Κρίστι. Έμεινε στην ιστορία για τα 80 αστυνομικά της μυθιστορήματα, στα οποία πρωταγωνιστούν οι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και Μις Τζέιν Μαρπλ και την έκαναν γνωστή παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι τα βιβλία της έχουν πουλήσει 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα στα αγγλικά, και ένα ακόμη δισεκατομμύριο σε άλλες 103 γλώσσες.

    Στο βιβλίο της σειράς βλέπουμε την μικρή Αγκάθα να διαβάζει ασταμάτητα ιστορίες από μικρή, την συνεισφορά της ως νοσηλεύτρια στην αεροπορία την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, εκεί όπου εντρύφησε στα δηλητήρια και τις ουσίες που θα αποτελέσουν κομβικό παράγοντα στην πλοκή των βιβλίων της.

    Η συγγραφική της πορεία και επιτυχία σύντομα μεταφέρθηκε και στο θέατρο, οι αναγνώστες και θαυμαστές της πλήθαιναν διαρκώς. Έγινε η βασίλισσα του μυστηρίου. Και όχι άδικα.

    Το καλύτερο από τα τρία βιβλία της σειράς.

    Η Γκαμπριέλ Μπονέρ Σανέλ (1883-1971), γνωστή ως Κοκό Σανέλ, η διασημότερη ίσως σχεδιάστρια μόδας του κόσμου είναι το πρόσωπο που σκιαγραφεί το ομώνυμο βιβλίο της σειράς.

    Η ζωή της στο ορφανοτροφείο, η ξεχωριστή μας ματιά στα πράγματα, η αγάπη της για τη βελόνα και την κλωστή και το τραγούδι από μικρή, το πρώτο της καπελάδικο, ο οίκος μόδας της, οι απλές γραμμές στα ρούχα της που έκαναν θραύση, η πρωτοποριακή για την εποχή οπτική της πάνω στον κόσμο της ένδυσης και της μόδας, οι καινοτομίες στον κόσμο της γυναικείας γκαρνταρόμπας.

    Μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της, ίσως η πρώτη ακτιβίστρια στο κίνημα απελευθέρωσης των γυναικών και σίγουρα η γυναίκα που ορίζει ακόμα τις εμπνεύσεις πολλών σχεδιαστών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Κοκό Σανέλ
    Αγκάθα Κρίστι
    Κιουρί
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pequena y grande Coco Chanel
    Συγγραφέας: Ιζαμπέλ Σάντζεζ Βεγκάρα
    Συγγραφέας: Ανα Αλμπέρο
    Σειρά: Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες
    Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2018
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 19,5 Χ 24
    ISBN: 978-960-569-834-8
    978-960-569-833-1
    978-960-569-832-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular