More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΜουσικήΔισκογραφία"Μικρές ιστορίες για μεγάλους έρωτες" και "Αστριμάλι-Ροδολάλι", της Στέλλας Μιχαηλίδου (εικ.: Μυρτώ...

    “Μικρές ιστορίες για μεγάλους έρωτες” και “Αστριμάλι-Ροδολάλι”, της Στέλλας Μιχαηλίδου (εικ.: Μυρτώ Δεληβοριά)

    mikresistoriesΤι συμβαίνει όταν συναντιούνται όμορφες ιστορίες, παραμυθένιες ζωγραφιές και μαγευτικές φωνές; Γεννιούνται “Μικρές ιστορίες για μεγάλους έρωτες”
    Οι ήρωες των ιστοριών πεταλούδες, γοργόνες, χελώνες, χελιδόνια, καγκουρό, γλάροι και γοριλάκια ζουν τους έρωτές τους. Και μη νομίζετε ότι οι έρωτές τους διαφέρουν απ’ τους δικούς μας… άλλοι μυστικοί, ανεκπλήρωτοι κι ανομολόγητοι, άλλοι αιώνιοι κι ατελείωτοι, μα όλοι τρυφεροί κι αληθινοί.
    Εκτός από τη Στέλλα Μιχαηλίδου, όλοι οι συντελεστές αυτής της δουλειάς είναι γνωστοί και αξιόλογοι: Εξαιρετικές οι ερνηνίες των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Μαρίας Θωίδου, Όλιας Λαζαρίδου, Σωκράτη Μάλαμα. Στο cd συμμετέχουν συνθέτοντας ή ερμηνεύοντας οι Κώστας Βόμβολος, Μιχάλης Σιγανίδης, Δημήτρης Μπαλσάμ, Γιάννης Δεσποτάκης, Μαρία Θωίδου, Κανάρης Κεραμάρης, Κατερίνα Μακαβού, Κορτέσσα Τσιφοδήμου.
    Αν αναρωτιέστε σε ποιες ηλικίες απευθύνεται αυτό το άλμπουμ θα σας απαντήσουμε από 0 έως και 100! Η Στέλλα Μιχαηλίδου με το γνωστό χιούμορ αλλά και την τρυφερότητα κι ευαισθησία της έπλεξε με τη φαντασία της δέκα ερωτικές ιστορίες με ρίμες ικανές να μιλήσουν σε όλες τις καρδιές.
    Τι να πει κανείς για το λυπημένο χελιδόνι -με την υπέροχη φωνητική συνάντηση της Μαρίας Θωίδου & του Σωκράτη Μάλαμα-που
    “μες στην πόλη τριγυρνά
    όλο τρέμει και φοβάται
    σε κανέναν δεν μιλά
    …………………………..
    αστεράκια μου φωτίτσες
    με κοιτάτε σας κοιτώ
    πάρτε κάψτε την καρδιά μου
    σε μια λάμψη να χαθώ”

    (απολαύστε το τραγούδι πατώντας εδώ)

    ή για την Πίτσα Πιτσουλίνα, το μικρούλι καγκουρό που έχει στην καρδιά του κρυμμένο μυστικό; Απολαύστε το τραγούδι πατώντας εδώ και εκτός από τους χιουμοριστικούς στίχους προσέξτε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση που περιλαμβάνει εκτός από το πιάνο και τα Ντραμς, κλαρινέτο, τρομπέτα και κοντραμπάσο!
    Εκτός από όλα τα παραπάνω όμως, στο άλμπουμ αυτό θα βρείτε και την ιστορία «Αστριμάλι Ροδολάλι». Ένας μικρός αρκούδος περιπλανιέται αρκετά και ζει αρκετές απογοητεύσεις αναζητώντας το ταίρι του. Μάταια ρωτάει με ελπίδα και λαχτάρα κάθε ζωάκι που συναντά:«Θέλεις να αγαπηθούμε και αιώνια μαζί να ζούμε;» ή μήπως τελικά όλοι μπορούν να βρουν το ταίρι τους αρκεί να το αναζητήσουν με πίστη και επιμονή;

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μικρές ιστορίες για μεγάλους έρωτες
    Αστριμάλι – Ροδολάλι
    Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου
    Εκδόσεις: ΕΝ ΠΛΩ, Μάιος 2011
    Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριάς
    Σελίδες: 56
    ISBN: 978-960-6719-95-0

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular