More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήEvents για παιδιάΞεκίνησαν οι σχολικές κρατήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου της...

    Ξεκίνησαν οι σχολικές κρατήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου της Ακρόπολης

    Οι σχολικές κρατήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018. 

    Οργάνωση σχολικής επίσκεψης στο Μουσείο Ακρόπολης

    • Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα επίσκεψης μέχρι 150 μαθητές ανά σχολικό έτος. Ο μέγιστος αριθμός ομάδας ανά επίσκεψη είναι 25 μαθητές.
    • Για τις σχολικές επισκέψεις είναι απαραίτητη η κράτηση μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος συμπληρώνοντας την ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ και αποστέλλοντάς την στη διεύθυνση schoolbookings@theacropolismuseum.gr ή με τηλεομοιοτυπία στον αριθμό 211 8002720.  Για πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο 210 9000903 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. – 5 μ.μ. Λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας στο Μουσείο, υπάρχει κίνδυνος να μην επιτραπεί η είσοδος σε σχολικές ομάδες που δεν έχουν κάνει κράτηση.
    • Στην ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ, ο εκπαιδευτικός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο είδη επίσκεψης:
      1. Ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη: Στην ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη δεν συμπεριλαμβάνεται συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου. Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα “Ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη”.
      2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Πριν τη σχολική κράτηση για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για το είδος και τις λεπτομέρειες του κάθε προγράμματος είτε συνεχίζοντας παρακάτω στην ενότητα «Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στην Ελλάδα» είτε αποθηκεύοντας / εκτυπώνοντας το ενημερωτικό κείμενο για εκπαιδευτικούς (pdf). Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας. Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η δημιουργική επαφή των μαθητών με τα εκθέματα, τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και με τους χώρους και το προσωπικό του Μουσείου.
    • Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα για την επιλεγμένη ημερομηνία και ώρα ανεξάρτητης επίσκεψης ή για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το σχολείο θα λάβει κωδικό επιβεβαίωσης της κράτησής του στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, καθώς επίσης και τα εξής συνημμένα αρχεία: 1. Το σχετικό με το πρόγραμμα υλικό για προαιρετική χρήση, 2. το ενημερωτικό κείμενο για εκπαιδευτικούς σχετικό με τις υπηρεσίες του Μουσείου Ακρόπολης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, και 3. τη σύντομη περιγραφή των σχολικών προγραμμάτων, ώστε ο εκπαιδευτικός να έχει τη δυνατότητα να συζητά τα σχολικά προγράμματα με τους μαθητές του.
    • Πριν την άφιξή τους στο Μουσείο, συνιστάται στους συνοδούς-εκπαιδευτικούς να συμβουλεύονται τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Σε περίπτωση αργοπορίας το πρόγραμμα ακυρώνεται και οι σχολικές ομάδες μπορούν να επισκεφθούν το Mουσείο ανεξάρτητα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών φυλλαδίων.

    Επισκέψεις από σχολεία του εξωτερικού

    Σχολεία του εξωτερικού – αμιγή ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και σχολεία που βρίσκονται στο εξωτερικό – μπορούν να κάνουν κράτηση σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο κατόπιν συνεννόησης και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος τουλάχιστον ένα μήνα πριν στη διεύθυνση learning@theacropolismuseum.gr. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να γίνουν είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, μόνο Παρασκευή (διαβάστε περισσότερα στην ενότητα “Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες του εξωτερικού”).

    Εικονική σχολική επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης

    Για όσα σχολεία είναι απομακρυσμένα ή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν επιτόπια επίσκεψη στο Μουσείο, υπάρχουν οι εξής δυνατότητες αξιοποίησης υλικού για μία εικονική επίσκεψη:

    • «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης», μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.
    • Google Art Project, μία εικονική εξερεύνηση με στόχο οι μαθητές ν’ ανακαλύψουν και να δούνε με εξαιρετική λεπτομέρεια επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου, αλλά και να περιηγηθούν πανοραμικά στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης και στην Αίθουσα του Παρθενώνα.

    Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία της Ελλάδας (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2018)

    Τα σχολεία που βρίσκονται στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν κράτηση στα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο κατόπιν συνεννόησης και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος. Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα «Σχολική επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης».

    Τα γλυπτά του Παρθενώνα   [Δ΄ Δημοτικού, Ε΄ Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου]
    Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην Αίθουσα του Παρθενώνα και έχει ως σκοπό την εξερεύνηση και ερμηνεία του ναού και των γλυπτών του από τους μαθητές. Δείτε περισσότερα…

    Ολύμπια αινίγματα: Αναζητώντας τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης   [Γ΄ Δημοτικού]
    Με αφετηρία την απεικόνιση των θεών στην ανατολική ζωφόρο και στο ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα οι μαθητές αναζητούν τους θεούς του Ολύμπου στις αίθουσες του Μουσείου. Δείτε περισσότερα…

    Τα μνημεία της Ακρόπολης   [Δ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου]
    Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τη μνημεία της Ακρόπολης και το ιδιαίτερα σύνθετο θέμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Δείτε περισσότερα…

    Μιλώντας με τα αρχαία   [Γ’ Δημοτικού – Γ ́ Λυκείου]
    Τα αντικείμενα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης και της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με τις αισθήσεις κι τη σκέψη μας, με τη συνεργασία και το διάλογο μπορούμε να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που τα δημιουργούν, τα αντιλαμβάνονται και τα χρησιμοποιούν. Δείτε περισσότερα…

    Ταξίδι στο χρόνο με βάση την Ακρόπολη   [Δ ́ Δημοτικού – Γ ́ Λυκείου]
    Με βάση αριστουργηματικά εκθέματα, οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε ένα ταξίδι στην ιστορία του βράχου της Ακρόπολης. Δείτε περισσότερα…

    Το εργαστήρι της γλυπτικής και του χρώματος   [Δ ́ Δημοτικού – Γ ́Λυκείου]
    Μια βιωματική προσέγγιση της δημιουργίας και της σημασίας της τρισδιάστατης τέχνης και της αρχαίας αισθητικής. Δείτε περισσότερα…

    Τα αγάλματα ζωντανεύουν στις δικές σου δημιουργίες   [Γ ́ Δημοτικού – Α ́ Γυμνασίου]
    Ένα κινητό εργαστήρι με επίκεντρο την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης και σκοπό να προσεγγίσει την ανθρώπινη δημιουργία στο περιβάλλον της. Δείτε περισσότερα…

    Τα εκθέματα μέσα από τα δικά σου μάτια   [Β ́ Γυμνασίου – Γ ́ Λυκείου]  
    Ο προσωπικός κόσμος των μαθητών πρωταγωνιστεί σ’ ένα κυνήγι παρατήρησης και έμπνευσης, ανάμεσα στα εκθέματα του πρώτου ορόφου του Μουσείου. Δείτε περισσότερα…

    Στον κήπο με τα ζώα του Μουσείου   [Νηπιαγωγείο – Γ ́ Λυκείου]
    Οικόσιτα, άγρια και φανταστικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου των αρχαίων εμφανίζονται στο υλικό της τέχνης του Μουσείου. Δείτε περισσότερα…

    Στον κήπο με τα φυτά του Μουσείου   [Νηπιαγωγείο – Γ ́ Λυκείου]
    Η παρουσία των φυτών στην αρχαία ελληνική τέχνη και το μύθο αντανακλά τη σημαντική, πανάρχαια, θέση τους στη ζωή των ανθρώπων. Οι μαθητές αντιλαμβάνονται με διάφορες αισθήσεις τους φυτά του κήπου και των αντικειμένων της συλλογής του Μουσείου όπως την ελιά, τη δάφνη, το κυπαρίσσι, τον κρόκο, τον λωτό και πολλά άλλα. Δείτε περισσότερα…

    Τα αρχαία πρόσωπα κι εσύ   [Α ́ Λυκείου – Γ ́ Λυκείου]
    Μπορούμε να διαβάσουμε στα μαρμάρινα πρόσωπα του Μουσείου φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, ιδιότητες, χαρακτήρες; Πώς μπορούμε σήμερα, αιώνες μετά την κατασκευή τους, να καταλάβουμε ποιος εικονίζεται; Δείτε περισσότερα…

    Στην καρδιά του μουσείου   [Β ́ Γυμνασίου – Γ ́ Λυκείου]
    Η επίσκεψη στο μουσείο γίνεται κριτική εμπειρία της έκθεσής του, της λειτουργίας του και των ανθρώπων του.  Οι μαθητές αντιλαμβάνονται την έκθεση με τα δικά τους μάτια και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Δείτε περισσότερα…

    Αγώνες: δράση και θέαμα   [Α ́ Λυκείου – Γ ́ Λυκείου]
    Ο αγώνας φαίνεται να διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή και την τέχνη τόσο στον αρχαίο όσο και στο σύγχρονο κόσμο. Δείτε περισσότερα…

    Παιδιά, έφηβοι, νέοι   [Α ́ Λυκείου – Γ ́ Λυκείου]
    Το παιδί που γεννιέται, το αγόρι που γίνεται έφηβος, ο έφηβος που γίνεται άνδρας, το κορίτσι που βαδίζει σταδιακά στη γαμήλια ζωή. Δείτε περισσότερα…

    RELATED ARTICLES

    Most Popular