More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΟι αδελφοί Γκριμμ κυκλοφόρησαν νέο παραμύθι το... 2018!

    Οι αδελφοί Γκριμμ κυκλοφόρησαν νέο παραμύθι το… 2018!

    Οι αδελφοί Γκριμμ μπορεί να λείπουν από τον μάταιο κόσμο μας περισσότερο από 150 χρόνια, αλλά μόλις κυκλοφόρησε… ένα νέο παραμύθι τους!

    Η Πριγκίπισσα και η Αλεπού, λοιπόν, δημιουργήθηκε από μια ομάδα συγγραφέων, καλλιτεχνών και προγραμματιστών που χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το κείμενο πρόβλεψης των κινητών τηλέφωνων. Αυτό μελέτησε τις ιστορίες των αδελφών Grimm, εντόπισε λέξεις, φράσεις και κοινούς τόπους και τότε ήρθε η ώρα του AI. O ΑΙ της Botnik, ένας σούπερ εξελιγμένος υπολογιστής έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και έδωσε το υλικό έτοιμο προς αξιοποίηση. Στη συνέχεια τρεις πραγματικοί συγγραφείς ανέλαβαν να μετασχηματίσουν τις αλγοριθμικές προτάσεις του AΙ σε ένα πραγματικό παραμύθι.

    Το αποτέλεσμα είναι μια νέα ιστορία στο στυλ και των αδερφών Grimm, αλλά λίγο μακρύτερα από τον την σκοτεινή, γοτθική ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι περισσότερες ιστορίες των διάσημων συλλεκτών και παραμυθάδων.

    Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες μιας αλεπούς που μιλάει, ενός φτωχού μυλωνά και μιας όμορφης πριγκίπισσας που η μοίρα της είναι να παντρευτεί έναν τρομακτικό πρίγκιπα που δεν αγαπάει.

    Διαβάστε την αρχή του παραμυθιού.
    Once upon a time, there was a golden horse with a golden saddle and a beautiful purple flower in its hair. The horse would carry the flower to the village where the princess danced for joy at the thought of looking so beautiful and good.
    “It’s magnificent!” she said to her father, the king of bread and cheese. “Will you give it something to eat and drink if I finally marry the prince?”
    You see, the king had long since urged his daughter to marry the only eligible prince in the land. The problem was she did not love him, and so she had continued to refuse his proposal…

    “Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένα χρυσό άλογο με μια χρυσή σέλα και ένα όμορφο πορφυρό λουλούδι στη χαίτη του. Το άλογο θα φέρει το λουλούδι στο χωριό όπου η πριγκίπισσα χορεύει χαρούμενη με τη σκέψη πως θα φαίνεται τόσο όμορφη και καλή.

    “Είναι υπέροχο!”, Είπε στον πατέρα της, τον βασιλιά του ψωμιού και του τυριού. “Θα του δώσετε κάτι να φάει και να πιει αν τελικά παντρευτώ τον πρίγκιπα;”

    Βλέπετε, ο βασιλιάς εδώ και καιρό πίεζε την κόρη του να παντρευτεί τον μοναδικό αξιόλογο πρίγκιπα στη περιοχή. Το πρόβλημα ήταν ότι η πριγκίπισσα δεν τον αγαπούσε, κι έτσι συνέχιζε να αρνείται την πρότασή του…”

    Είναι αυτό παραμύθι των αδερφών Γκριμμ; Μήπως ανήκει στο AI; Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη έχει τον πρώτο λόγο στο μέλλον για συγγραφή βιβλίων και θα μπορεί να το πράττει για λογαριασμό άλλων; Φαντάζεστε ένα νέο έπος του Ομήρου, μια νέα τραγωδία του Σοφοκλή, ένα νέο δράμα του Σαίξπηρ; Δε ξέρουμε πια…

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular