More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι περιπέτειες του Οδυσσέα, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    Οι περιπέτειες του Οδυσσέα, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    «Πολυπαιγμένο το θέμα των περιπετειών του Οδυσσέα», θα σκεφτεί κανείς αντικρίζοντας το. Κι εγώ το ίδιο. «Άντε ξανά ο Οδυσσέας», σκέφτηκα όταν το πρωτοκράτησα. Όμως, φεύγοντας από τις πρώτες εντυπώσεις, πας στις δεύτερες. Κι αυτές φανερώνουν μια εξαιρετική έκδοση, ένα βιβλίο 390 σελίδων σε ωραίο σχήμα, εικονογραφημένο ολόκληρο, σε κάθε του σελίδα! Πάνω από 25 εικονογράφοι και εικαστικοί ασχολήθηκαν με τις εικόνες του βιβλίου (σχέδια με μολύβι και σινική μελάνη, κόμικ, σχέδια αναφοράς κ.α.)
    Το κείμενο ζωντανεύει με χρωματισμένες λέξεις σε διάφορες γραμματοσειρές, λέξεις που σβήνουν, που ραγίζουν, που παίρνουν φωτιά, ανάλογα με την περίσταση και το σημαινόμενο. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα με το ανεξάντλητο χιούμορ του Τζερόνιμο Στίλτον και ετούτη η διασκευή της Οδύσσειας γίνεται σε έναν μόλις τόμο ένα ευχάριστο ταξίδι όχι μόνο στον μαγικό κόσμο του διασημότερου ήρωα του αρχαίου κόσμου αλλά και στην ίδια την ανάγνωση που παιχνιδίζει με το νεαρό αναγνώστη.
    Ο Τζερόνιμο Στίλτον αφηγείται στα ανίψια του την ιστορία του βασιλιά της Ιθάκης χωρίς να παραληφθεί καμία ουσιώδης πτυχή των περιπετειών του. Ξεκινώντας από τη συζήτηση των θεών στον Όλυμπο και την αγωνία του Τηλέμαχου για την τύχη του πατέρα του και ακολουθώντας όλη την πορεία του ήρωα και τις δυσκολίες του μέχρι τον επαναπατρισμό του και την τελική λύση στο βασίλειό του στην Ιθάκη.
    Εξαιρετική πρόταση για επαφή των παιδιών των πρώτων σχολικών χρόνων με το αξεπέραστο έπος της Οδύσσειας.
    Και δυο λόγια για τον Τζερόνιμο Στίλτον: ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.
    Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού» ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι περιπέτειες του Οδυσσέα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Le avventure di Ulisse
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εξώφυλλο: Flavio Ferron
    Εικονογράφηση: Κεφάλαιο «Ο μύθος αρχίζει εδώ!»: Andrea Denegri (σχέδια με μολύβι και σινική μελάνι), Christian Aliprandi (χρωματισμός)
    Κόμικ: Tommaso Valsecchi (σενάριο), Andrea Denegri, (σχέδια με μολύβι και σινική μελάνι), Christian Aliprandi (χρωματισμός)
    Σχέδια αναφοράς: Roberta Tedeschi και Nicola Pasquetto
    Εικονογράφοι: Claudia Forcelloni, Elisabetta Giulivi, Rosa La Barbera, Danilo Loizedda, Arianna Rea, Roberta Tedeschi, Lusa Usai, Concetta Valentino και Danilo Barozzi
    Σχέδια με μελάνι: Alessandro Battan, Jacopo Brandi, Paolo Ferrante, Michela Frare, Daniela Geremia, Valentina Gittarelli, Danilo Loizedda, Sonia Matrone και Luca Usai
    Χρωματισμός: Cinzia Antonielli, Giorgia Arena, Edwyn Nori, Nicola Pasquetto και  Christian Aliprandi
    Γραφιστική: Paola Cantoni, Yuko Egusa
    Μετάφραση: Βίκη Λιανού
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2014
    Σελίδες: 390
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-4508-4

     

    Τζερόνιμο Στίλτον

    Όλα ξεκίνησαν από τις εκδόσεις Πιέμε του Μιλάνου το 2004. Ένας ποντικός και μια κυρία μπήκαν μέσα στα γραφεία του εκδότη και παρέδωσαν έναν φάκελο που περιείχε το πρώτο βιβλίο του Τζερόνιμο. 

    -Και πώς λέγεστε;, τον ρώτησε ο εκδότης
    -Στίλτον. Τζερόνιμο Στίλτον, απάντησε αυτός.

    Από τότε, τα 180 βιβλία του μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα 35 από αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια από τις εκδόσεις Κέδρος. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού».

    Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα.

    Από το 2012 ο Τζερόνιμο κυκλοφορεί και σε παιχνίδι για το Playstation.

    Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.

    Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!
    Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
    Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.
    Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
    Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.

    Δείτε το βίντεο του Τζερόνιμο

    Επισκεφθείτε τη σελίδα του

    Τζερόνιμο Στίλτον-SOS Ένας ποντικός στο διάστημα!

    ΥΓ: Στίλτον είναι η ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular