More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν! της Τέα Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν! της Τέα Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    oi_tea_sisters_kindinevoun_cover

    Η Τέα Στίλτον, η αδερφή του διάσημου Τζερόνιμο Στίλτον, ειδική ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηχώ των Τρωκτικών, γράφει για πέντε υπέροχες φίλες της, την Κολέτ, τη Βάιολετ, την Πάμελα, την Πολίνα και τη Νίκι. Δαιμόνια ρεπόρτερ όπως είναι, κυνηγά πάντα την αποκλειστική είδηση, λατρεύει τα περιπετειώδη ταξίδια, οδηγεί μηχανή και πιλοτάρει.

    Μόνο που τώρα οι 5 φίλες της κινδυνεύουν… Η ιστορία ξεκινά από το νησί των Φαλαινών. Ο ανταγωνισμός στο Κολέγιο Τόπφορντ ανάμεσα στις Τέα Σίστερς και τα Βανιλοκόριτσα ολοένα και σκληραίνει. Η Βανίλα ντε Βίσεν θέλει να ρεζιλέψει τις συμφοιτήτριές της και γυρεύει την κατάλληλη ευκαιρία να το κάνει. Και η ευκαιρία λεγόταν Μπρους Φιτ, ένας μυώδης ποντικός που κατέφτασε στο νησί με το πρώτο δελφίνι για να διδάξει τεχνικές επιβίωσης.

    Τα μαθήματα ξεκίνησαν. Σκαρφάλωμα στα δέντρα, ανθεκτικοί κόμποι, αναγνώριση δηλητηριωδών μανιταριών και αρκετά ακόμα. Οι Τέα Σίστερς έβρισκαν τον Μπρους Φιτ και το μάθημά του πολύ ενδιαφέροντα σε αντίθεση με τη Βανίλα που μάλλον το έβρισκε ανώφελο.

    Μετά από δύο εβδομάδες εκπαίδευσης, ήρθε η πρώτη δοκιμασία. Διαγωνισμός επιβίωσης σε ζευγάρια στην καρδιά του δάσους όπου δε θα υπάρχει φαγητό, νερό και καταφύγιο για κανέναν. Η Βανίλα έχασε την προθεσμία αλλά έβαλε τα μεγάλα μέσα για να μπει έστω και εκπρόθεσμα στη δοκιμασία. Ο Μπρους Φιτ αποφάσισε μετά από περίσκεψη να την αφήσει να έρθει. Θα ήταν ένα καλό μάθημα γι’ αυτήν.

    Τα ζευγάρια ξεχύθηκαν για… επιβίωση. Η αναμέτρηση ήταν σκληρή, οι δυσκολίες πολλές. Να στερεώσουν πασσάλους, να ανάψουν φωτιά, να βρουν τροφή αλλά πάνω απ’ όλα να αντέξουν στην απίστευτη καταιγίδα που παράσερνε καταλύματα και συμμετέχοντες. Ποιοι θα τα καταφέρουν; Ποιοι θα νικήσουν; Ποιοι θα αντέξουν στις ζήλιες, τις μηχανορραφίες και τις αντιπαλότητες;

    Πίσω από τις ιστορίες του Τζερόνιμο και της Τέα Στίλτον, τους δυο περίφημους ποντικούς της Ποντικούπολης βρίσκεται η 57χρονη σήμερα Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι, κόρη του εκδότη Πίερο Ντάμι, ιδρυτή του εκδοτικού οίκου Dami Editore (1972). Η Ντάμι έχει γράψει σήμερα απάνω από 100 βιβλία πουλώντας πάνω από 115 εκταομμύρια αντίτυπα σε 150 χώρες και 45 διαφορετικές γλώσσες σε όλον τον κόσμο. Παρότι ονειρευόνταν την παιδιατρική, από παιδί “έμπλεξε” στην επιχείρηση του πατέρα της. “Στα 13 μου διόρθωνα ήδη κείμενα, στα 15 μου πήγαινα σε εκθέσεις με τον πατέρα μου στη Μπολόνια και τη Φρανκφούρτη και στα 18 εργαζόμουν ήδη γι’ αυτόν. Έμαθα τα πάντα στο γήπεδο”, έχει πει η Ντάμι πριν 5 περίπου χρόνια στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Παρόλο αυτά, ο Στίλτον κυκλοφόρησε από άλλον εκδοτικό οίκο. Ο πατέρας της δεν την εμπόδισε ποτέ. Η ιδέα του Στίλτον γεννήθηκε μέσα της όταν, δουλεύοντας με άρρωστα παιδιά ως εθελόντρια, συνειδητοποίησε ότι έχουν ανάγκη να γελούν. Κάπως έτσι άρχισε να αφηγείται τις αστείες συχνά περιπέτειες ενός ποντικού που ζούσε ιστορίες που θα μπορούσαν να συμβούν στον καθένα. 

    Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν. Για παιδιά 7-12 ετών. Το φαινόμενο Στίλτον είναι πια παγκόσμιο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν!
    Συγγραφέας: Τέα Στίλτον
    Εικονογράφηση: Μπάρμπαρα Πελιτζάρι, Νταβίντε Τουρότι
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2015
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-4590-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular