More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΟι φύλακες του χρόνου, του Άλεξ Σκάροου

    Οι φύλακες του χρόνου, του Άλεξ Σκάροου

     

    Τα ταξίδια στο χρόνο είναι δυνατά; Μα φυσικά! Το 2056 ο Ρόαλντ Γουολνστάιν βασιζόμενος στην έρευνα ενός νέου επιστήμονα του Εντ Τσαν, κατασκέυασε μια χρονομηχανή. Όταν όμως ο ίδιος ταξίδεψε στον χρόνο χρησιμοποιώντας την εφεύρεσή του, επέστρεψε εντελώς αλλαγμένος. Ποτέ δεν αποκάλυψε τι ακριβώς βίωσε στο ταξίδι του στο χρόνο. Έκρυψε όμως την εφεύρεσή του και τάχθηκε  εναντίον όλης αυτής της τεχνολογίας.

    Τα ταξίδια στον χρόνο απαγορεύτηκαν δια νόμου. Αλλά οι παραβάτες υπήρξαν και ήταν αρκετοί. Έτσι κρίθηκε απαραίτητη η σύσταση μιας μυστικής υπηρεσίας με στόχο τη διατήρηση της ροής της ιστορίας. Ο “αρχηγός” της μυστικής αυτής υπηρεσίας, ο Φόστερ, αναζητά, βρίσκει και στρατολογεί νέους από διάφορες εποχές, τους οποίους σώζει από βέβαιο θάνατο.  Ο Λίαμ Ο’Κόνορ έπρεπε να πεθάνει στο ναυάγιο του Τιτανικού το 1912. Η Μάντι Κάρτερ έπρεπε να πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010. Η Σαλ Βίκραμ έπρεπε να πεθάνει σε πυρκαγιά το 2029. Όμως λίγα δευτερόλεπτα προτού πεθάνουν, εμφανίστηκε ο Φόστερς από το πουθενά και είπε: «Πιάσε το χέρι μου…». Ο Λίαμ, η Μάντι και η Σαλ έπρεπε να πάρουν μια απόφαση ή θα πέθαιναν ή θα γίνονταν Φύλακες του χρόνου. Κι έκαναν την επιλογή τους. Στρατολογήθηκαν από μία μυστική υπηρεσία που κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή της, με έναν και μοναδικό σκοπό: να διορθώσουν τις ασυνέχειες της ιστορίας. Επειδή το ταξίδι στον χρόνο υπάρχει, και υπάρχουν κι εκείνοι που πηγαίνουν πίσω στον χρόνο για να αλλάξουν το παρελθόν.

    Οι τρεις νέοι, χωρίς καλά καλά να γνωρίζουν που τι τους έχει συμβεί, αντιμετωπίζουν μια αλλόκοτη πραγματικότητα. Βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, μια μόλις μέρα πριν από το τραγικό συμβάν της επίθεσης κατά των δίδυμων πύργων κι αρχίζουν να εκπαιδεύονται να εντοπίζουν και να διορθώνουν τις ασυνέχειες του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους έρχονται αντιμέτωποι με ιστορικά γεγονότα όπως η δολοφονία του Κέννεντι.

    Η πρώτη τους πραγματική αποστολή αφορά στον δρ. Κρέιμερ που ζει το 2066 στη Νέα Υόρκη.  Μια Νέα Υόρκη έρημη κι εγκαταλειμμένη λόγω των περιβαλλοντικών προβλημάτων και της έλλειψης πρώτων υλών και τροφής. Ο Κρέιμερ θεωρεί ιερό χρέος του να ταξιδέψει πίσω στην εποχή του Χίτλερ και να αλλάξει τη ροή της ιστορίας. Μαζί με λίγους επίλεκτους καταφέρνει να πάρει ο ίδιος τη θέση του Χίτλερ. Κερδίζει τον πόλεμο ενώ η Αμερική και η Ευρώπη αναγκάζονται να παραδοθούν. Ο Λίαμ μεταφέρεται πίσω στο χρόνο με μόνο βοηθό τον Μπομπ, έναν κλώνο με υπερφυσικές δυνάμεις  και προσπαθεί να επαναφέρει την κανονική τάξη πραγμάτων. Ενώ ο Φόστερ, η Σαλ και η Μάντι μένουν στη Νέα Υόρκη του 2001 προσπαθώντας να συντονίσουν την επιχείρηση αλλά και να σωθούν από απίστευτους κινδύνους.

    Πρόκειται για ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας το οποίο όμως στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Αυτός ο πετυχημένος συνδυασμός του παρελθόντος με το μέλλον το κάνει ενδιαφέρον κι απολαυστικό! Επιπλέον η αφήγηση είναι κινηματογραφική γεμάτη δράση, ανατροπές και συγκινήσεις. Η πλοκή είναι καλοδουλεμένη και δύσκολα αφήνει ασυγκίνητο τον αναγνώστη, ειδικά τον έφηβο. Ο Άλεξ Σκάροου άλλωστε έχοντας καταπιαστεί και με τη δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, φαίνεται να έχει αξιοποιήσει στοιχεία από τα video games και τα μεταφέρει επιτυχημένα στα βιβλία του.

    Δείτε το βίντεο

    και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  για να πάρετε μια γεύση από τον τρόπο με τον οποίο οι Χρονοφύλακες μας προστατεύουν από τα ταξίδια στον χρόνο που μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο…

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι φύλακες του χρόνου
    Σειρά: Οι Φύλακες του Χρόνου
    Συγγραφέας: Άλεξ Σκάροου
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Ιωάννα Γιουντέρη
    Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο 2013
    Διόρθωση τυπογρ. δοκιμ.: Κατερίνα Λελούδη
    Σελίδες: 504
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-56-6021-5
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular