More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ Ήλιος της Λίζας, του Ευγένιου Τριβιζά (εικ.: Βαγγέλης Ελευθερίου)

    Ο Ήλιος της Λίζας, του Ευγένιου Τριβιζά (εικ.: Βαγγέλης Ελευθερίου)

    lizacover

    Εδώ είναι η συνταγή που δόθηκε στη Λίζα, όταν φεύγει το καλοκαίρι, για να φτιάχνει ήλιο καλοκαιρινό. Δεν είναι μια συνταγή όπως οι γνωστές, που έχει μέσα ο τσελεμεντές. Ούτε να τη φτιάξει μπορεί κάποιος τεμπέλης στη στιγμή. Γι’ αυτό ο συγγραφέας, έσκυψε και την είπε στης Λίζας το αυτί. Όταν έξω μπουμπουνίζει ενώ εσύ θες λιακάδα, βάλε κορδέλα θαλασσιά στα μαλλιά, πήγαινε στο Βόσπορο, αγόρασε ηλιόσπορο. Μετά στο Βελιγράδι, στο πιο μικρό λιβάδι, φύτεψε μαύρο σπόρο. Μετά τρεχάλα για την Ουψάλα, έπειτα στο Κιάτο για αβγό μελάτο, κατόπιν στη Λισαβόνα να πάρεις την κορόνα από τη γοργόνα κι ύστερα στη Γρανάδα για βυσσινάδα.

    Είναι δύσκολη η συνταγή για τη Λίζα. Πρέπει να ταξιδέψει σχεδόν όλον τον κόσμο και να βρει τα πιο απίθανα πράγματα. Μέχρι στην Υεμένη και στ’ ανοιχτά των Σαργασσών. Κι όταν όλα αυτά θα ‘χει κάνει, όταν σε όλα αυτά τα μέρη θα ‘χει η Λίζα πάει, τότε με ένα φυσερό, θα φυσήξεις τον ήλιο τον καλοκαιρινό ν’ ανεβεί ψηλά στον ουρανό. Μα…αν δεν τα καταφέρεις όλα αυτά, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος, πιο εύκολος νομίζω και πιο ονειρικός.

    Αστείρευτο ταξίδι στον κόσμο και στο χιούμορ του Ευγένιου Τριβιζά με μια ακόμα πολύ διασκεδαστική ιστορία από το νησί των πυροτεχνημάτων. Δεν είναι παραμύθι ηθικοδιδακτικό. Εμείς το λέμε κάτι παραπάνω από διασκεδαστικό. Δεν έχει βαθυστόχαστα νοήματα κι αξίες. Μα αν το διαβάσεις θα γνωρίσεις νέους βιβλιογαλαξίες. Γι’ αυτό, πριν αρχίσετε να το ξεφυλλίζετε για να μάθετε ολόκληρη τη συνταγή που δόθηκε στη Λίζα για ήλιο καλοκαιρινό, κάντε μια βουτιά και μην κοιτάξετε ποτέ τον ήλιο κατάματα, παρά μόνο αν έχετε περάσει από την Ουψάλα, το Κιάτο, το Βόσπορο, το Παρίσι, το Περού και ασφαλώς τα…ανοιχτά των Σαργασσών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Ήλιος της Λίζας
    Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
    Εικονογράφηση/σχεδ. έκδοσης: Β. Ελευθερίου
    Εκδόσεις: Κέδρος
    Μέγεθος: 19 Χ 20
    ISBN: 978-960-04-0467-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular