More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ εγωιστής γίγαντας, του Όσκαρ Ουάϊλντ (σε διασκευή)

    Ο εγωιστής γίγαντας, του Όσκαρ Ουάϊλντ (σε διασκευή)

    Η άνοιξη έρχεται, η φύση πανηγυρίζει. Τα λουλούδια, το παιχνίδισμα του λαμπρού ήλιου, τα παιδιά με τα παιχνίδια, τα πουλιά με το κελάηδισμα τους. Αυτό το κελάηδισμα ήταν τόσο όμορφο στον κήπο του γίγαντα που τα παιδιά δεν τον αποχωρίζονταν με τίποτα, ούτε με τις απειλές των γονιών τους για τον “τρομερό” ιδιοκτήτη του.
    Ένας ιδιοκτήτης που δεν είναι πουθενά κι έτσι τα παιδιά απολαμβάνουν τον υπέροχο κήπο, το παιχνίδι τους και όλα όσα τους προσφέρει αυτή η απίθανη “συσκευασία”. Ώσπου, έρχεται η μέρα που ο γίγαντας εμφανίζεται. Τα κορίτσια τον φαντάζονται γλυκούλη. Τα αγόρια άγριο και σκληρό. Και είναι αυτά που δικαιώνονται στις προβλέψεις τους αφού ο γίγαντας είναι σκληρός, άκαρδος, θυμωμένος για την…κατάχρηση του κήπου του και πάνω απ’ όλα…εγωιστής.
    Θέλει τον κήπο δικό του. Μόνο δικό του! Τα παιδιά εκδιώκονται, ένας άσχημος, πανύψηλος τοίχος υψώνεται και ο γίγαντας απολαμβάνει σύντομα την πολυπόθητη μοναξιά του. Απολαμβάνει; Χμ…δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Πολύ σύντομα ο κήπος του γίνεται το μόνο μέρος της γης όπου δεν έρχεται ποτέ η άνοιξη ή για την ακρίβεια δε φεύγει ποτέ ο χειμώνας. Το χιόνι, η παγωνιά και το χαλάζι βασιλεύουν. Πουλιά, μελωδίες, παιδιά, ζωντάνια πουθενά, ούτε για αστείο.
    Είναι ένα μικρό, ένα μικροσκοπικό σχεδόν αγόρι με πληγωμένα χέρια και πόδια που θα αλλάξει τη ματιά του γίγαντα στα πράγματα. Θα τον φιλήσει στο μάγουλο, θα του μαλακώσει την καρδιά και θα αλλάξει για πάντα τη σκληρή ψυχή του.
    Ο γίγαντας θα γκρεμίσει τον τοίχο, θα ξαναφωνάξει τα παιδιά να παίξουν κι η άνοιξη θα ξανάρθει. Κι ύστερα από καιρό, γέροντας πια και κουρασμένος, θα πέσει στον κήπο του να κοιμηθεί για πάντα. “Κάποτε με άφησες να παίξω στον κήπο σου”, του είπε το μικροσκοπικό αγόρι που ξανάρθε. “Τώρα είναι η σειρά μου να σε πάρω στο δικό μου κήπο, τον Παράδεισο”. Γιατί αυτό το αγόρι…είναι ο Χριστός.

    Μια εξαιρετική έκδοση της πασίγνωστης ιστορίας του Όσκαρ Ουάϊλντ με πανέμορφη εικονογράφηση από την Κατερίνα Βερούτσου και ακόμα μια σπουδαία μουσική σφραγίδα από το Νίκο Ξανθούλη. Προσεγμένο το κείμενο και οι στίχοι της Μαρίας Μπουράνη. Οι φωνές και η απόδοση στην ηχογραφημένη αφήγηση θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Εικονογράφηση, μουσική και κείμενο στέκονται αρκετά ψηλότερα τους.

    Το παλιό εξώφυλλο

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο εγωιστής γίγαντας
    Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάϊλντ, Διασκευή και στίχοι: Μαρία Μπουράνη
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
    Εκδόσεις: Κέδρος (βιβλίο με cd), 2004
    Σελίδες: 60
    Μέγεθος: 15 Χ 15,5
    ISBN: 978-960-04-3254-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular