More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ Λεξιδιώτης Χμ, της Κατερίνας Κρις

    Ο Λεξιδιώτης Χμ, της Κατερίνας Κρις

    lexidiotisxm_cover

    Αυτή η Χμιστορία αρχίζει μέσα σε έναν κόκκινο, λονδρέζικο τηλεφωνικό θάλαμο και πιο συγκεκριμένα μέσα σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο. Εκεί έχει βρει κατάλυμα ο Λεξιδιώτης Χμ. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι οι τηλεφωνικοί κατάλογοι είναι σαν τα φτηνά ξενοδοχεία και ο Λεξιδιώτης Χμ δεν είναι παρά ένας ταξιδιώτης. Συνηθίζει να βουτάει σε μια λέξη κι ύστερα να βγαίνει χιλιόμετρα μακριά μέσα από μια άλλη. Πολλά Χμ έχουν αυτή τη δυνατότητα να ταξιδεύουν από λέξη σε λέξη. Είναι σαν να παίρνουν ασανσέρ που τους πηγαίνει από τον ένα όροφο στον άλλο. Έτσι για παράδειγμα αν μπουν στη λέξη ΔΕΝΤΡΟ τότε είναι πολύ πιθανό να βγουν στη λέξη ΔΑΣΟΣ.

    Σε αυτό το σημείο σίγουρα θα σταματήσετε την ανάγνωση για να “μπείτε” μαζί με τα παιδιά στο δικό σας ασανσέρ των λέξεων. Και που ξέρετε αν μπείτε στη λέξη ΧΙΟΝΙ μπορεί να βρεθείτε στην Ανταρκτική. Η Κατερίνα αυτό το λέει τζάμπα ταξίδι αλλά η επιστημονική ορολογία του είναι “λεξίδι”.  Σε ένα τέτοιο λεξίδι ανακάλυψε κάποτε κι ο Έγκμοντ Κλαβιέ το πρώτο Χμ μαζί με τις αποσκευές του.
    Σε αυτό το σημείο επιβάλλεται να σταματήσουμε για δεύτερη φορά την ανάγνωση για να μαντέψουμε τι έχουν μέσα οι αποσκευές ενός Χμ.  Όταν συνεχίσετε την ανάγνωση θα μπορέσετε να διαβάσετε το Χμημερολόγιο λεξιδιού του λεξιδιώτη Χμ και να απολαύσετε ταξιδιωτικές χμιστορίες από το Παρίσι και τη Βιέννη ως τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
    Δεν θα σας αποκαλύψουμε άλλα για αυτό το βιβλίο, θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντάς το. Εμείς το αγαπήσαμε… ίσως λίγο περισσότερο από τα άλλα της σειράς. Βλέπετε λατρεύουμε τα λεξίδια και μας αρέσει ο τρόπος που επιλέγει η Κατερίνα να μας ταξιδέψει. Μας αρέσει που παίζει με τα νοήματα, με τις γραμματοσειρές και τις κατευθύνσεις των προτάσεων, κάνοντας την ανάγνωση μια ελκυστική περιπέτεια!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Λεξιδιώτης Χμ!
    Συγγραφέας: Κατερίνα Κρις
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Κρις
    Εκδόσεις: Κεδρος, 2012
    Σελίδες: 112
    Μέγεθος: 14,5 Χ 22,2
    ISBN: 978-960-04-4299-1

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular